Autor Wątek: Serbia i trochę Bośni...  (Przeczytany 4278 razy)

Offline Mężczyzna Yakuza

• Miasto: Sandomierz
  • Na forum od: 13.01.2013
Odp: Serbia i trochę Bośni...
« 14 Sty 2013, 09:51 »
wielkie gratki, coś pięknego  :)

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
« 30 Sty 2013, 06:49 »
Widzę, że 'Most na Drinie' jeszcze stoi, (to był mój motyw przewodni z pierwszej wyprawy do Bośni). Valjewo, Użice: znane tereny. Ludzie w  Serbii są życzliwi dla przyjezdnych, też tego doświadczyłem.
Natomiast tej tablicy z Zawiszą Czarnym w Golubac to nie odkryłem. Ta tablica 'prawdę' mówi'?
Ale ta trasa wzdłuż Dunaju i rumuńskiej granicy, to widokowa jest.
Do Serbii warto jechać.

Offline Mężczyzna laxigen

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 23.04.2012
« 30 Sty 2013, 07:33 »
sinuche most jak najbardziej stoi i wygląda solidnie:) Czytam z resztą właśnie książkę pt. "Most na Drinie" i jest w niej świetnie opisane między innymi jego powstanie.

Tablica mówi, że Zawisza zginął w Golubcu, ja czytałem, że go tam pojmali, a gdzie dokończył żywota do końca nie wiadomo. Tablica jest zaraz przy głównej drodze, jest też ponoć grób, ale jego nie znalazłem.

Co do trasy wzdłuż Dunaju to faktycznie niesamowita. Gdyby coś takiego istniało we Francji czy Niemczech, to waliłyby tam pewnie tłumy ludzi, a tak to cisza i spokój.

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
« 30 Sty 2013, 07:45 »
Co do trasy wzdłuż Dunaju to faktycznie niesamowita. Gdyby coś takiego istniało we Francji czy Niemczech, to waliłyby tam pewnie tłumy ludzi, a tak to cisza i spokój.
I niech tak zostanie!
W tym roku tam też byłem. Miałem miejscówkę na wzgórzu, z widokiem na cerkiew, po stronie rumuńskiej, piękna.
https://picasaweb.google.com/lh/photo/TVtZhlLGPy5C2WnIwenshNMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink

Ja czytałem "Most na Drinie" przed wyjazdem, chciałem zobaczyć jak to wygląda naprawdę. Kawę na moście piłem :)

Offline Mężczyzna krzychu

• Miasto: Rzeszów/Rymanów
  • Na forum od: 04.07.2011
« 7 Lut 2013, 16:24 »
Fajna relacja. Widzę, że Serbia coraz popularniejsza się robi, też bym się tam wybrał.

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum