Autor Wątek: Pani Jola  (Przeczytany 2888 razy)

Offline Rafał

• dawniej unh
  • Miasto: Nowy Tomyśl
  • Na forum od: 01.02.2010
Pani Jola
« 18 Lis 2012, 20:48 »
Pani Jola pracuje ze mną w firmie, Pani Jola ma ponad 50 lat i przez większość roku dojeżdża do pracy rowerem, rower jest zwykły poprzedni miał piastę trzy biegową, obecny nie wiem. Pani Jola dojeżdża 25km w jedną stronę, upał, deszcz,wiatr, dojeżdża rowerem z oszczędności. Odejmując jakieś dwa miesiące jazdy busikiem, urlop, weekendy i mnożąc to przez kilometry wychodzi jak nic z 9 tysięcy w roku. Na BS-ie byłaby w czołówce...
Zapytany o ideę, odpowiadam - oto ona:
Myśl o niczym, w zamyśleniu przedłużona.

Offline Mężczyzna Susiedka

• Miasto: Stuttgart
  • Na forum od: 03.09.2010
Odp: Pani Jola
« 18 Lis 2012, 21:47 »
Ja też znam takich dojeżdżających do pracy po 27 km codziennie. Jeżdżą w cztery osoby, mają folię do zasłaniania kolan. Trochę im współczuję, bo praca za minimalną pensję, ciężki dojazd, a potem 8 godzin na stolarni, duży warsztat, to ich tam dodatkowo przewieje.

Znajomy był maszynistą w PKP, dojeżdżał rowerem na stację. Kiedyś jechał w deszczu, wyminęło go dwóch gości na motorze. Jechał dalej i wjechał w końcu w ten motor, bo się panowie zatrzymali sprawdzić gumy. Motor się przewrócił, panowie zostali wrzuceni do rowu.  :D  Znajomy przeprosił ich, wytłumaczył się, wyjął motor i panów z rowu, jeszcze raz przeprosił i pojechał dalej.  :D

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 18 Lis 2012, 21:51 »
Takich pań Jol,panów Stasiów wokół nas jest dużo więcej.
Tylko my zadufani i zapatrzeni w siebie,we własne przebiegi i w swoje  odpicowane rowerki nie zauważamy.
Tak tak,wiem,wiem ja nie,Ty nie,Ty też nie...
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
« 18 Lis 2012, 22:20 »
Moja wice dyrektorka, na pewno nie z oszczedności, codziennie dojeżdża do pracy rowerem 15 km w jedną stronę. Też niezależnie od pogody. Ma 45 lat i figurę jak z żelaza. Wieczorami jeszcze biega przez godzinę, żeby się dobrze poczuć. Rower ma stary mieszczuch, bo boi się, żeby jej nikt lepszego nie ukradł. Zero licznika, zapisków ile przejechała, podsumowań sezonu. Skromnie, w brązowym dresie i zwykłej przeciwdeszczowej kurtce jeździ codziennie do pracy, zmienia ciuchy sportowe na wysokie spzilki i ładne sukienki i wygląda codziennie super.
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna sebowy890

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 21.11.2012
« 21 Lis 2012, 16:14 »
Wow, co za oszczędna kobita. Ale szanuję takich ludzi, gdyby mi się tylko chciało. Podziwiam

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 21 Lis 2012, 16:17 »
Wow, co za oszczędna kobita. Ale szanuję takich ludzi, gdyby mi się tylko chciało. Podziwiam
Znaczy gdyby Ci się chciało to byś ich szanował, tak?

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 18 Gru 2012, 16:40 »
Tak sobie nabijasz posty, czy zapomniałeś napisać tego co miało byś istotne?

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
« 18 Gru 2012, 18:04 »
Edi, pisz z sensem i szacunkiem dla zasad poprawnej pisowni. Inaczej usunę twoje posty.
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna Keller

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 04.01.2013
« 4 Sty 2013, 10:42 »
U mojej babci na wsi mieszka pani Natalia, która ma jakoś ponad 85 lat, a mimo to niemalże codziennie wsiada ona na rower i jedzie 5 km do kościoła, co czwartek 10 km na ryneczek i pewnie jeszcze w wiele innych miejsc. Może nie będzie to nawet w połowie taki dystans, jaki w ciągu roku pokonuje opisana wyżej Pani Jola, ale ze względu na swój wiek, moim zdaniem, Pani Natalia również zasługuje na szacunek ;)

Pozdrawiam i proszę o kolejne tego typu prawdziwe historie ;)

Offline Rafał

• dawniej unh
  • Miasto: Nowy Tomyśl
  • Na forum od: 01.02.2010
« 4 Sty 2013, 17:25 »
U mojej babci na wsi mieszka pani Natalia, która ma jakoś ponad 85 lat, a mimo to niemalże codziennie wsiada ona na rower i jedzie 5 km do kościoła, co czwartek 10 km na ryneczek i pewnie jeszcze w wiele innych miejsc. Może nie będzie to nawet w połowie taki dystans, jaki w ciągu roku pokonuje opisana wyżej Pani Jola, ale ze względu na swój wiek, moim zdaniem, Pani Natalia również zasługuje na szacunek ;)

Pozdrawiam i proszę o kolejne tego typu prawdziwe historie ;)
mam nadzieję, że Pani Jola dotrwa do tak słusznego wieku i wówczas nie przestanie jeździć :-)
Zapytany o ideę, odpowiadam - oto ona:
Myśl o niczym, w zamyśleniu przedłużona.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum