Autor Wątek: Frankenstein  (Przeczytany 5832 razy)

Offline Mężczyzna diakublo

• Miasto: Szczecin, Gorzów Wlkp.
  • Na forum od: 19.01.2013
Odp: Frankenstein
« 19 Sty 2013, 20:04 »
Taki rowerek przydał by się na zimę, w ogóle podobny rower mi się marzy do trekkingu. Lekki prawie jak szosa, wytrzymały jak czołg, bagażnik jest, światełko "będzie", opony na każde warunki, jedyne co to pozycja obciążająca dla pleców, ale jak ktoś dużo na szosowym rowerze jeździ to jak marzenie ;) No i nie za drogi  ;)

Offline Mężczyzna Zort

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 14.08.2011
    • endomondo
« 20 Sty 2013, 12:03 »
Super rower :) szczerze mówiąc dążę by mój author zenith tak skończył, póki co wczoraj wymieniłem amora na sztywny cromo z możliwością montażu hamulca tarczowego, i takie hamulce bym preferował (po tym jak zasmakowałem tarcz na moim 29-erze nie mam ochoty inwestować w jakiekolwiek canti i v-brake), no ale jednak niesie to za sobą zmianę nie tylko samych hamulców, a kasy mało. Dla osób które lubią baranka, a nie chcą się bawić w wymianę klamko-manetek itp polecam "origin 8 drop bar ends" do dostania na ebay-u

Offline Mężczyzna globalbus

• Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 17 Kwi 2013, 16:38 »
Po małym liftingu, zmiana widelca (akurat się trafił) i zmiana baranka na klasyczne gięcie

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 17 Kwi 2013, 17:07 »
Fajna owijka. Jaka to?

Czym się różni widelec poza możliwością założenia hamulców tarczowych?

Kierownica moim zdaniem dalej ma gięcie ergonomiczne, choć do klasycznego gięcia brakuje już niewiele.

Czyli do takiej.

Poprzednia nie spasowała?
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

• blog podróżniczy
« 17 Kwi 2013, 18:02 »
Czym się różni widelec poza możliwością założenia hamulców tarczowych?
ma otwory pod lowrider, korona dostosowana do zintegrowanych sterów (jest jak założyć uszczelkę pod dolną miskę), no i jest z cr-mo :)
Poprzednia nie spasowała?
na tej zdecydowanie lepiej leżą klamki, ma trochę krótszy reach (90mm vs ok 110mm) i drop (140mm vs ok 150mm)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 17 Kwi 2013, 18:05 »
ma otwory pod lowrider, korona dostosowana do zintegrowanych sterów (jest jak założyć uszczelkę pod dolną miskę), no i jest z cr-mo :)
Miałeś już okazję porównać komfort jazdy na obu widelcach?
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

• blog podróżniczy
« 17 Kwi 2013, 18:25 »
ten jest sztywniejszy bocznie, przekrój widełek ma znacznie szerszy niż ten accentowy. Trudno oceniać komfort dla rąk, bo poprzednio jeździłem w rękawicach zimowych, a bez owijki ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum