Autor Wątek: Filmy rowerowe  (Przeczytany 220572 razy)

Offline Kobieta Natalia

• Miasto: Amsterdam
  • Na forum od: 27.01.2008
    • http://www.na-azymut.pl
Filmy rowerowe
« 30 Paź 2008, 00:25 »
Szukałam na forum, ale nie znalazłam jeszcze nic a propos filmów rowerowych. Wiadomo, aparat fotograficzny na wyprawie to już podstawa, ale ciekawa jestem ilu z Was wozi jeszcze kamerę. Być może znacie jakieś ciekawe filmy z czyiś podróży albo sami je montujecie :) Ja na wstępie podam kilka moich ulubionych :) :

&feature=related

&feature=related
<<Fais de ta vie un rêve et de ce rêve une réalité>> Antoine de Saint-Exupéry

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
Filmy rowerowe
« 30 Paź 2008, 07:26 »
Ja znam jeden ciekawy film :D  Miki go nakręcił.

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Filmy rowerowe
« 30 Paź 2008, 08:21 »
Tak, jam go nakręcił, miło Remigiuszu, że pamiętasz :) Nie tylko ten zresztą. Moje filmy można znaleźć tu:
http://pl.youtube.com/watch?v=XOLm7rdUQOI - pierwszy film rowerowy, słaby (ale jeśli ktoś chce prześledzić postępy, to mozna obejrzeć ;)
http://pl.youtube.com/watch?v=a3FVkY-qCTU - drugi rowerowy - z tego jestem już zadowolony :)
http://pl.youtube.com/watch?v=38pbZe9mv60 Najnowszy rowerowy (ale już niedługo będzie kolejny :)

Oprócz tych polecam jeden nierowerowy, tylko górski: http://pl.youtube.com/watch?v=v24ew1h2l2k

W sumie max 25 minut oglądania, więc proszę się nie zniechęcać ;)
Miłego odbioru Natalio (bo pewnie tylko Ty obejrzysz ;)
Miki

PS. A ja Twoje obejrzę, ale w domu - w pracy nie bardzo sa warunki ;)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
Filmy rowerowe
« 30 Paź 2008, 08:39 »
Jeśli chodzi o filmy rowerowe w dość dużym wyborze to może tu:
www.filmyrowerowe.pl/   :D
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
Filmy rowerowe
« 30 Paź 2008, 11:12 »
www.cyclingnomads.org/video

POLECAM  8)

ps. film mikiego to jest film kul-towy .. klasyk .. że tak powiem ...
… why so serious ?

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
Filmy rowerowe
« 30 Paź 2008, 14:54 »
No już dajcie spokój - do klasyków to muszę jezcze parę lat podojrzewać, a potem się zobaczy ;)

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
Filmy rowerowe
« 30 Paź 2008, 19:19 »
Ja nagrywam na cyfrówce z prostego powodu- nie mam kamery. Nagrałem jeden filmik z krótkiej wyprawy, proszę:

Inny filmik o tematyce może nie stricte wyprawowej ale jakby nie patrzył rowerowej:

Marek- super strona, nie wiedziałem nawet, że taka jest i filmy kurierów rowerowych też są!!

Miki ten film ze Szwajcarii to takie pogo niekonwencjonalne jest. :wink:

Offline Kobieta Natalia

Filmy rowerowe
« 30 Paź 2008, 20:49 »
Miki obejrzałam twoje filmy i okazuje się ze dwa z nich znałam już od dawna:) Więc zdecydowanie jest w tym coś z klasyki ;)
A co do mnie. Też nagrywam i montuje sobie jakieś filmiki. Niestety tylko aparatem cyfrowym, bo kamery nie posiadam. Trochę się już tego nazbierało, bo taka praca zawsze sprawia mi dużo radości, więc robię filmiki z praktycznie każdego wyjazdu. To kilka z nich:

Filmik w 3 częściach z naszej tegorocznej wyprawy po Szwecji i Norwegii.

Też Skandynawia, tym razem coś luźniejszego:

Dwudniowy wypad rowerowy z Poznania do Torunia, w marcu tego roku:

Francja 2007 - pierwszy filmik jaki zmontowałyśmy z przyjaciółką, w nocy, zaraz po powrocie do Polski, czyli jeszcze "na gorąco" :)

I pozostałe filmy z Francji:

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
Filmy rowerowe
« 30 Paź 2008, 21:18 »
Rafalb - całkiem dobrze jak na kręcenie cyfrówką :)  Takie filmiki nieźle oddają prawdziwą atmosferę podróżowania rowerem.
Dla mnie jednak "klasykiem" jest film Jarka Jakubowskiego z wyprawy na Nordkapp:
http://ziemianieznana.net/ Może jest tak dlatego, że sam tez byłem na takiej wyprawie, a może dlatego, że film kręcony jest prawie zawsze z pozycji jadącego rowerzysty i niemalże czuje się jazdę rowerem... Dla mnie sekwencja (dla postronnych pewnie nieco przydługa) przejazdu przez Nordkapp-tunnel (ten podmorski o długości prawie 7 km) to prawdziwe przeżycie na nowo wspaniałych chwil. Ten filmik ma atmosferę Norwegii :D Scena z białym reniferem zaglądającym do namiotu - świetna :mrgreen:
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
Filmy rowerowe
« 31 Paź 2008, 09:22 »
Cytat: "Natalia"
Miki obejrzałam twoje filmy i okazuje się ze dwa z nich znałam już od dawna:) Więc zdecydowanie jest w tym coś z klasyki ;)

No proszę! A które znałaś? :)

Offline Kobieta Natalia

Filmy rowerowe
« 31 Paź 2008, 09:48 »
"Przeminęło pod wiatr" oczywiście :) A "LeMura zwanego Mortirolo" też jakoś ostatnio widziałam. HeHe he :) Cóż za fantazja i poczucie humoru :) Gratuluje, oby więcej takich filmów.

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
Filmy rowerowe
« 31 Paź 2008, 10:02 »
Jestem zaszczycony... :D

[ Dodano: Nie Lis 02, 2008 9:05 pm ]
Wreszcie obejrzałem te wszystkie filmy zapodane przez Natalię. Nie sądziłem, że jest tyle dobrego amatorskiego filmu o tej tematyce! Jak sam kiedyś szukałem po jutubie, to głownie wyskakiwały mi pokazy slajdów z muzyką, a nie filmy! :/ Plus jeden profesjonalny, więc też nie o to chodziło. A tu prosze - rewelka! :))
(ten trailer do Asiemuta znałem wcześniej - trochę nie pasuje do powyższego zdania, bo to już profesjonalna - zresztą świetna - produkcja)

South America by Bike - świetny film, odjechany, zakręcony i trzymający tempo. Dla mnie bomba :)
Chinacycle - świetne prowadzenie kamery - uczyć się, uczyć mi trzeba! (to ta sama ekipa,. co poprzedni - znów zbierają jakieś fundusze na cele charytatywne...) Prawdopodobnie goście mają patenty do mocowania kamery na bajku - zarówno z przodu jak i z tyłu. Te zdjęcia kręcone wstecz są świetne! Natomiast koncepcja z naprzemiennym montażem zdjęć z jazdy i ujęć uczestników poustawianych w dziwnych pozach jest co prawda ciekawa, ale do mnie nie przemawia ;)
4770 km - nareszcie ktoś coś mówi! :)))
Long Road North - biorąc pod uwagę przesłanie mógłby się nazywać "Call of the Wild" :))

Świetne, świetne rzeczy, Natalio :D
PS. Trochę mi zeszło na dziś - do twoich filmów dopiero dojdę... :/

Offline Kobieta Natalia

Filmy rowerowe
« 16 Lis 2008, 20:38 »
Wreszcie obejrzałem te wszystkie filmy zapodane przez Natalię. Nie sądziłem, że jest tyle dobrego amatorskiego filmu o tej tematyce! Jak sam kiedyś szukałem po jutubie, to głownie wyskakiwały mi pokazy slajdów z muzyką, a nie filmy! :/ Plus jeden profesjonalny, więc też nie o to chodziło. A tu prosze - rewelka! :)

:) Tego naprawdę trochę jest, z każdym rokiem coraz więcej.  Ja jestem wielką fanką takich produkcji :wink:  więc w wolnym czasie nie raz robie sobie poszukiwania czegoś nowego:) I zawsze mi się buźka szczerzy na sam widok obładowanych rowerzystów. Do tego zgrana muzyczka i wypas :) A profesjonalne, czy nie - wszystkie są dobre, ważne tylko zeby miały w sobie to coś co sprawia ze człowiek nie może usiedzieć:) A w przypadku filmów, które stanowia własciwie pokaz zdjęć to raczej trudne. Zazwyczaj szybko sie człowiek przy nich nudzi...
South America by Bike  - to mój zdecydowany faworyt. Znam go juz chyba od ponad roku, mogę oglądac bez przerwy i wciąż nie przestaje mnie bawić :) Już nawet muzyka ze Słonecznego Patrolu mi sie od razu z tym filmem kojarzy :)
W Chinacycle koncepcję z naprzemiennym montażem zdjęć z jazdy i ujęć uczestników poustawianych w dziwnych pozach odbieram jako żart i mam nadzieje ze tak jest...

Hmmm... To może coś na dokładkę :) Tym razem rodzima produkcja:

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
Filmy rowerowe
« 17 Lis 2008, 19:36 »
O Dżizas- w takich warunkach na rower- mocarze! :)  Mnie to byłoby chyba szkoda roweru, no i powiedzmy sobie szczerze przyjemność z jazdy już nie taka. Wiem, wiem- herezje głoszę... :twisted:

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
Filmy rowerowe
« 18 Lis 2008, 08:10 »
Rewelka! Jak tylko okoliczności będą sprzyjać, to tej zimy wybieram się na cóś w tym guście (choć chętniej - więcej śniegu, mniej deszczu) gdzieś w góry :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum