Autor Wątek: Filmy rowerowe  (Przeczytany 221139 razy)

Offline Mężczyzna oszej

• Niejeżdżący teoretyk - forumowy mędrek
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.01.2011
Odp: Filmy rowerowe
« 14 Sty 2013, 21:45 »
Tak do końca to nie wiem, czy piszesz w ogóle, czy do mnie :)

Offline Mężczyzna Oskar

• Miasto: Szczecin/Świnoujście
  • Na forum od: 14.12.2011
« 14 Sty 2013, 21:46 »
Tak ogólnie i do Ciebie. ;)

Offline Mężczyzna oszej

« 14 Sty 2013, 22:02 »
No to niestety nasze zdania są różne, ale nie zgoła odmienne. Nie opowiadam się za jakimś konkretnym gatunkiem, w żadnym przypadku. Tak samo nie stwierdzam, że ktoś nie ma gustu, lub też jego gust jest be, bo słucha czegoś; czegoś inne niż ja. I słuchanie np. połowy gatunków muzycznych nie nazwałbym ograniczeniem odbiorcy czy jego nieosłuchaniem. Wcale to się z tym nie wiąże. Osobiście, chyba jak większość, przeszedłem jakąś tam ewolucję muzyczną. Wiadomo, nie mam nie wiadomo ile lat, żeby móc się pochwalić jakimś doświadczeniem, ale pod nóż kładłem wiele gatunków. Od muzyki elektronicznej (nie-techno), przez muz. klasyczną (przy której często się uczę), czy rock po np metal. To, że o gustach się nie dyskutuje wcale nie znaczy, że o samej muzyce nie można dyskutować. Dla mnie, gdy ktoś mówi, że słucha wszystkiego, oznacza dwie sytuacje - jest karmiony kawałkami z radio, i słucha tego co podejdzie, czyli słucha tak naprawdę piosenek a nie utworów, albo słucha naprawdę wszystkiego, bo muzyka to jego pasja. Tylko z tym słuchaniem naprawdę wszystkiego, to jest to tak nieliczny odsetek, że praktycznie pomijalny. Każdy powie, że czegoś nie lubi. Także jeśli w kwestii "do mnie", to nie szufladkuję siebie, ani swojego ulubionego gatunku muzycznego, ani nie mówię, że słuchanie tego indie-popu jest żenujące, nikogo nie będę, ani nie śmiem rozliczać z tego, co słucha. Dla mnie po obyciu się z kilkoma-kilkunastoma gatunkami jest to tylko piosenka do puszczania w radio, napisana/nagrana w celu tylko i wyłącznie ściągnięcia z tego mamony, hajs się musi zgadzać ;) Osobiście preferuję muzykę nad którą można się zastanowić, wgłębić. Ale to i tak nie zawsze - prosty przykład - R+. I tu pewnie większość sobie pomyśli, że jak można ich słuchać ;) Są ohydni, obleśni, ale mają fajne fajerwerki :) I z pozoru wychodzi na to, że w ich utworach nie ma co analizować; tak też myślałem powiedzmy 4-6 lat temu, do całkiem niedawna, dotąd aż przyjrzałem się im głębiej, niż tylko do tego stopnia, że śpiewają po niemiecku (no, i czasem kaleczą angielski, z czego się wycofują oficjalnie :D) W przypadku Sail - z takiej analizy wynikło tylko tyle, co nic - czyli puśćmy to w radio. I znów powtórzę - to moja opinia ;) Chętnie poznam inne argumenty, czy też kontrargumenty, dlaczego ten utwór się podoba. Lubię dyskutować o muzyce, tylko wychodzi na to, że znów podjąłem (podjęliśmy) rozmowę w niewłaściwym miejscu - Filmy rowerowe :)
Czołem, Oskar.

Offline Mężczyzna ambi

• Miasto: Brwinów
  • Na forum od: 21.02.2010
« 14 Sty 2013, 22:13 »
Nawet jeśli jest to piosenka typu 'puścmy ją w radio' (którym? ja słyszałem ją w tym filmku po raz pierwszy;p) i jutro czy pojutrze o niej najpewniej zapomnę to nie musi od razu jej przekreślać. W dniu dzisiejszym (i tylko dzisiejszym) jest to mój absolutnie numer jeden;)

Offline Mężczyzna oszej

« 14 Sty 2013, 22:18 »
No stety-niestety, w Polsce słyszałem ją tylko w Esce Rock, ale przez internet słucham zagranicznych stacji radiowych, i tam to było zatrzęsienie - wiadomo jak to jest z utworem, który jest numerem jeden przez kilka tygodni :)
Za to w TV można było także to często usłyszeć w tej reklamie:

Offline Mężczyzna Oskar

• Miasto: Szczecin/Świnoujście
  • Na forum od: 14.12.2011
« 14 Sty 2013, 22:54 »
Dla mnie to jest taki kawałek niezły do kompilacji ala redbulowe filmiki. Napisałem że niezły, bo ani on świetny ani żenująco słaby, jest mi obojętny, na swoją mp4 bym go nie wrzucił.
Radio leci jedynie w pracy, ale i tak rzadko się w nie wsłuchuję, tak to jestem odcięty od tv i wszelakiej muzyki rozrywkowej.

Aczkolwiek i tak uważam, że niektórzy ludzi są ograniczeni muzycznie. Choć fakt to nie temat na to.

Offline Mateusz

• Na forum od: 13.06.2010
« 15 Sty 2013, 21:57 »
ASIEMUT w "obcym języku":

"Polecam film z całego serca"
Mateusz Waligóra

:D

Offline Kobieta suchyy

• trolololo
  • Miasto: Amsterdam
  • Na forum od: 24.07.2006
« 15 Sty 2013, 23:36 »
Haha, dobrze, że widziałem po angielsku bo tak bym całego nie wytrzymał :D

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
« 14 Lut 2013, 10:01 »
http://www.facebook.com/video/embed?video_id=445655972171039

Mam nadzieję, że niefejsbukowym też się wyświetli.

Ja się bałam patrząc, a co dopiero tam jechać...

Offline Mężczyzna jubudubul

• Kołodziej
  • Miasto: Pyrlandia
  • Na forum od: 14.11.2011
    • Tandemowe podróżowanie
« 14 Lut 2013, 11:46 »
ścieżka, ścieżką ale jakoś wygląda mi to że filmik też robiony z mocną wąskieo kąta obiektywu - co potęguje efekt wąskości
Spójrzcie na 17-18 sek. - albo koleś jest nieproporcjonalnie szczupły i wysoki, a do tego stoi na krawędzi - albo coś jest z ujęciem obiektywu.

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
« 14 Lut 2013, 12:24 »
Proporcje filmu są zmienione na węższe i filmowane jest chyba szerokim kątem, co potęguje efekt.

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
« 14 Lut 2013, 12:26 »
Obojętnie czy ścieżka ma 30 czy 80cm - nie sądzę, bym to przejechała.

Offline Mężczyzna maciekkk

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 29.05.2011
« 18 Lut 2013, 21:10 »
Pozytywny filmik z Rosji;)

Offline Mężczyzna diakublo

• Miasto: Szczecin, Gorzów Wlkp.
  • Na forum od: 19.01.2013
« 18 Lut 2013, 21:38 »
Po powyższym filmiku mogę powiedzieć jedno: DAWAĆ LATO!!!!

Offline Mężczyzna Karol

• Miasto: Mikołów
  • Na forum od: 21.02.2011
« 18 Lut 2013, 21:53 »
Pozytywny filmik z Rosji;)
Raczej z Ukrainy a dokładnie z Krymu ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami: