Okrazenie AnnapurnyW klipie zobaczycie czego mniej więcej można się spodziewać okrążając masyw Annapurny w Nepalu. Z góry pragnę wymienić to, czego ten film nie pokazuje, a co należy sobie wyobrazić aby mieć pełny obraz wyzwania. Otóż w filmie nie uświadczycie: jazdy w deszczu, wszystkich osunięć zbocza tarasujących drogę, czterech wypadków (każdy po jednym), szesnastu złapanych gum, dwóch poważniejszych usterek, przeklinania w miejscach gdzie szlak wywiódł nas w gęsty busz, łez wylanych podczas zdobywania najwyższej przełęczy świata – Thorang La (5416m.) oraz żadnego ujęcia z tejże przełęczy, bowiem na niej właśnie siadła bateria... Zapraszam
podczas zdobywania najwyższej przełęczy świata
tymi 16 gumami to wyrobiliscie srednia za mnie - nie zlapalem na tej trasie ani jednej
Następnym razem na wyprawę polecam opony Schwalbe z serii Marathon.
Jeśli Mondial druciany to jest to model według spotykanych opinii gorszy nawet od zwykłego green guard.
Cytuj podczas zdobywania najwyższej przełęczy świata Mój błąd. Poprawiam na "jedną z najwyższych przełęczy świata".Pragne natomiast zwrócić uwagę forumowiczów na nieprzyjemny zwyczaj czepiania się szczegółów, zamiast odnoszenia się do tematu rozmowy, w tym wypadku filmu. Ktoś coś zrobił, dzieli się tym, warto najpierw szepnąć dobre słówko, bo zawsze można choć jedno takie znaleźć, a dopiero potem wnieść swoje trzy grosze. To się nazywa krytyka konstruktywna i można tym naprawdę wiele uzyskać w życiu. Cytuj tymi 16 gumami to wyrobiliscie srednia za mnie - nie zlapalem na tej trasie ani jednej
Ktoś coś zrobił, dzieli się tym, warto najpierw szepnąć dobre słówko, bo zawsze można choć jedno takie znaleźć, a dopiero potem wnieść swoje trzy grosze. To się nazywa krytyka konstruktywna i można tym naprawdę wiele uzyskać w życiu.
Konstruktywna krytyka – rodzaj krytyki, która charakteryzuje się tym, że osoba krytykująca przedstawia lub sugeruje jednocześnie sposób lub sposoby rozwiązania problemu poddanego krytyce
Trochę się te definicje różnią Wbrew pozorom, na forum jest BARDZO DUŻO konstruktywnej krytyki - z indywidualnymi radami, sposobami, dzieleniem się doświadczeniami. Co można zarzucić, to że owe raczej omijają główny wątek i skupiają się na wątkach pobocznych
Cytuj podczas zdobywania najwyższej przełęczy świata Cytuj tymi 16 gumami to wyrobiliscie srednia za mnie - nie zlapalem na tej trasie ani jednej połowę tej sredniej to wyrobilem ja sam, jednego dnia, podczas jednego dnia jazdy poza szlakiem, stokiem usianym kolczastą trawą (pokazane na filmie). 4 gumy z przodu, 4 z tyłu tylko tego dnia Raz, że nie wiedziałem, że ta trawa taka ostra, a dwa myślałem, że opony (Schwalbe Nobby Nic) mocniejsze.iguan007 Czy Ty pozwoliłeś sobie na podobną jazdę poza szlakiem?
... A tutaj pełnometrażowa wersja filmu z wybrzeża środkowego...