Waxmund, transatlantyk, skąd ta pewność?
Tu masz temat z tym co inni ze sobą przykładowo zabierają:http://www.podrozerowerowe.info/viewtopic.php?t=341A tu lista ze strony Crosso:http://www.crosso.pl/pages/pl/porady/co-ze-soba-wziac.phpGeneralnie na początku będziesz miał skłonność do zabierania zbyt wielu rzeczy, potem -szczególnie pod górkę i w trudniejszym terenie zaczniesz przeklinać nadmierne przywiązanie do rzeczy i zapobiegliwość, a jeszcze potem zaczniesz swój bagaż optymalizować. Okaże się, że części rzeczy nie będziesz zupełnie używał, inne wymienisz na bardziej praktyczne, mniej niezawodne a wiec nie skłaniające do dublowania funkcji, mniejsze, lżejsze. Bagaże jednak swoje ważą, ograniczają mobilność itp. Oczywiście są koniecznie, ale każdy znajduje swój złoty środek.Może odwróć kolejność myślenia - nie czy do przyczepki będę musiał dorzucić jeszcze sakwy, ale czy zmieszczę się w sakwy, a jeżeli nie to czy dokupić wór, sakwy przednie, czy przyczepkę. O samej przyczepce i zaletach/wadach techniki z nią jazdy nic nie powiem - nie używałem - ale opinie są bardzo rozbieżne; poczytaj. Na pewno jeśli już ktoś ją używa - płaci, użera się z jej transportem, to nie po to, żeby dublować ją sakwami (oprócz jakiś długich , egzotycznych tras).Weź pod uwagę, że akurat tę przyczepkę którą proponujesz trudno będzie przenieść, włożyć do pociągu, w samolocie pewnie zapłacisz za jej transport tak jak za rower. Ma w sobie coś z kuli u nogi. Z tego punktu widzenia extrwheel jest o niebo praktyczniejsza.Generalnie pamiętaj, że w samolocie masz limity bagażu. Możesz wziąć i 50 kg, ale ile za to zapłacisz, nie mówiąc już o tym, że na miejscu to nie ty będziesz decydował o trasie, ale te nadmiarowe kilogramy, które nie dodadzą ci raczej skrzydeł.
Jaki to wytrzyma? Prawdopodobnie wiele, mój wytrzymuje 100kg bez problemu. A waży 14kg i to po prostu dlatego, że tyle waży, nie przejmuję się raczej wagą.
Ja przywiązuję zdecydowanie najwyższą wagę do wagi roweru.Nie wejdę powyżej 10 kg.Po co mam tachac dodatkowe kilogramy.
Nie lepiej zakupić bob yak'a jeżeli extrawheel nie odpowiada?
archimedes55, jeżeli liczyłeś tylko na przyklaśnięcie Twoich wyborów nawet jeśli są często lekko mówiąc chybione, to pomyliłeś fora A jeśli nie chcesz słuchać głosów krytyki i przede wszystkim dobrych rad ludzi bardziej doświadczonych, to jedynym skutecznym rozwiązaniem jest niezadawanie pytań i uczenie się na własnych błędach
Nie wiem dlaczego większosc odrzuca taką możliwosc.
Cytat: "archimedes55"Nie wiem dlaczego większosc odrzuca taką możliwosc.Bo nie napisałeś do czego Ci jest potrzebna ta przyczepka.