Autor Wątek: Dwa składaki  (Przeczytany 1630 razy)

Offline Mężczyzna parmenides

• Miasto: Zgorzała
  • Na forum od: 28.11.2012
Dwa składaki
« 30 Lis 2012, 17:44 »
Dwa składaki: mój i żony.
Mój to takie dziwadło na ramie crossowej z GoSportu, zamiast amortyzatora (który jest montowany w tych ramach) sztywny widelec Ritchey Cross Comp Carbon, napęd i manetki w całości SLX, rurki Ritchey WCS red wet: sztyca, krótkie rogi, mostek 100mm, kierownica prosta 600mm). Koła Alexrims Ace 18, tanie piasty Novateca, opony Vittoria Cross XN Pro, dętki Vittoria. Siodełko Selle Royal, pedały SPD Shimano 520. Dodatki to licznik Sigma 1609 STS z kadencją i mocowanie do pulsometra Sigmy 15.11. Koszyk na bidon, bardzo małe gumowe lampki B'twina (tylko, żeby być widocznym o zmroku - po ciemku praktycznie nie jeżdżę).

Rower żony to rama Accent Nordkapp 18'', amortyzator - tani SR Suntour 4110, wygodne żelowe siodełko damskie, amortyzowana sztyca no name. Kierownica Ritchey com low rizer 670mm, mostek B'twin regulowany - podniesiony maksymalnie do góry. Napęd i manetki - 7-rzędowy Shimano Tourney, poza korbą - ta jest od SR Suntour 48/36/26. Licznik Sigma 509. Dobra lampa z tyłu (jakiś Giant). Do tego roweru żonie planuję dokupić lusterko i porządne oświetlenie z przodu. Koła na no name aluminiowych obręczach, dętki Maxiss, opony Kenda Courier 700x35c, piasty Joytecha.
Poprzednio jeździła na jakimś makrokeszu.
« Ostatnia zmiana: 30 Lis 2012, 18:00 parmenides »

Offline Mężczyzna ppiotr

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.10.2012
Odp: Dwa składaki
« 30 Lis 2012, 18:04 »
Fajne rowery (ten drugi już znany od kilku dni :))

Popatrzyłem na swoje i muszę jeszcze dodać: ale czyste :o ... chyba, że zdjęcia retuszowałeś ;) ;).

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 30 Lis 2012, 18:08 »
Bo to w sumie jest reklama trenażera. ;)
Zima idzie, więc jest na czasie...

Offline Mężczyzna ppiotr

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.10.2012
« 30 Lis 2012, 18:13 »
Bo to w sumie jest reklama trenażera. ;)

To apelujemy o zdjęcia na łonie natury :) ;)

« 30 Lis 2012, 18:22 »
:) Na wiosnę!

Offline skolioza

• Miasto: kraków
  • Na forum od: 01.04.2009
    • http://www.RetroMTB.pl
« 30 Lis 2012, 18:44 »
Uwielbiam takie foty (zwłaszcza na allegro) - rower niby jaki jest każdy widzi, ale de facto g...no widać bo cały osprzęt jest zakonspirowany po drugiej stronie ;)
Taka to mała złośliwość mająca popchnąć cię do stanięcia z obiektywem po właściwej stronie ;)

« 2 Gru 2012, 15:59 »
Obiecuję poprawić się:) Nie myślałem, że ktoś potrzebuje dokładne zdjęcia napędu - tak znanego jak SLX - to nie allegro;) Planuję pierwsze jazdy w terenie pod koniec lutego lub początek marca, potem w marcu-kwietniu-maju wypady weekendowe do domu w Beskidzie Małym, następnie w czerwcu Jutlandia środkowa (stacjonarny wyjazd, bo żona tam na surfie pływa, a ja ze szwagrem spenetrujemy  po raz pierwszy trasy rowerowe w pobliżu 100km). W lipcu wypad na Kaszuby. Będzie sporo okazji do zrobienia zdjęć. Obiecuję takie z prawej strony.

Dzięki, pozdrawiam!
Adam

« 17 Gru 2012, 21:53 »
Nie bardzo wiem, o co dokładnie pytasz. Ten mój rower składa się ze stosunkowo drogich części; rower żony złożyłem z tego, co miałem w domu. Kupiłem tylko ramę accenta za niecałe 400 zeta plus drobiazgi jak pedały, damskie siodło, hamulce deore za 50 dych. Jeśli możesz bardziej skonkretyzować pytanie, to chętnie odpowiem.
W skrócie: szukałem okazji. Do mojego roweru napęd wybrałem starszy slx 9rz. Z 2011 roku. Nowe, ale to zawsze oszczędność. Widelec kupiłem w stanach - jakiś sklep się likwidował... Nie miałem ciśnienia i zbierałem po mału części. Zajęło mi to pół roku. Dlatego tak trudno mi oszacować bardzo dokładnie koszty poszczególnych elementów. Ten rower żony - nordkapp - złożyłem z części, które miałem i oceniam jego koszt na niewiele ponad 600 zł. Ten mój oceniam na jakieś 3,2 tyś zł.
Proszę, pytaj o szczegóły - postaram się odpowiedzieć.
Pozdr
Adam
« Ostatnia zmiana: 17 Gru 2012, 22:04 parmenides »

Offline Mężczyzna patyk

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.12.2012
« 18 Gru 2012, 20:43 »
A trenażery w jakiej cenie? Ile by kosztował taki komplet do ćwiczeń w domu?

"Wszystko stoi. Rowerzyści nie"

« 19 Gru 2012, 11:13 »
Zakładam, że robisz sobie jaja z porządnego człowieka:)

Offline Mężczyzna patyk

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.12.2012
« 19 Gru 2012, 19:25 »
To do mnie?

"Wszystko stoi. Rowerzyści nie"

« 21 Gru 2012, 20:52 »
To trenażer elite volare. Cena zwykła - ok. 500 zł.

« 10 Lut 2013, 17:12 »
Nie wytrzymałem do wiosny i zrobiłem zdjęcia z właściwej prawej strony. Doszły nowe siodło, zamontowałem szczęki v-brake deore, zmieniłem koszyk i bidon na mały i lekki elite. Kilka jazd zimą pokazało, że rower jest bardzo szybki, zwrotny, wygodny.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum