Autor Wątek: Wkładki izolacyjne do butów zimowych.  (Przeczytany 950 razy)

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
Wkładki izolacyjne do butów zimowych.
« 2 Gru 2012, 15:52 »
Ostatnio aby poprawić aspekt termiczny w butach zimowych/jesiennych rozważałem zastosowanie wkładek izolacyjnych coś w tym stylu:

Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z poprawianiem termoizolacji w obuwiu poprzez taki dodatek? Czasem jak marznę w stopę czuje jakbym od spodu czuł chłód "wrażenie stania na zimnej podłodze".
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Potrafi sporo dać, ale oczywiście to zależy od warunków, buta i człowieka.
W butach z cienkimi podeszwami potrafi mocno poprawić komfort cieplny, w tych z porządną podeszwą można nie zauważyć zmiany.
Myślę, że cena Cię nie zabije, więc najlepiej po prostu kup i sprawdź.

Offline Mężczyzna ppiotr

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.10.2012
Od kilku lat wkładam takie do butów na zimę, nieco pomaga oczywiście w zakresie chronienia przed zimnem od podłoża. Zauważalne szczególnie jak musisz trochę postać na śniegu.

Takie zwykłe (a takich używam) to nie jest droga sprawa. Podejrzewam, że te lepsze mogą dać sporo więcej. Widziałem raz takie: od spodu dość gruba warstwa odbijająca, a od góry wełniana wyściółka :)

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
Rewelacji nie ma ale jest zauważalnie cieplej,szczególnie jak masz bloki pod butami.
Polecam ze spodem alu a wierzch z wełny.Odradzam te ze spienionej gumy i tym podobnych tworzyw.       
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum