Autor Wątek: Szerokie buty SPD  (Przeczytany 1335 razy)

Offline Mężczyzna chesteroni

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 14.07.2012
Szerokie buty SPD
« 4 Gru 2012, 22:57 »
Budżet na najbliższe parę miesięcy mam zablokowany, ale w okolicach lata nadejdzie pora na wymianę moich wysłużonych butów SPD. Dlaczego to w ogóle jest temat? Bo ja mam bardzo szeroką stopę.
W przypadku butów New Balance mam obecnie buty o szerokości 4E i są umiarkowanie OK, rozważam sobie jako następne butki 6E, choć nie wiem, czy to już nie będzie za dużo. Podbicie oczywiście wysokie.

W tej chwili mam tylko dwa typy, oba niestety drogie albo bardzo drogie:
- Sidi Mega (650 albo ok. 1000zł)
- Bont Vaypor XC (ok. 1150zł)

Przeraża mnie to trochę - nie chcę wydawać aż tyle. Butów Sidi Mega nie mierzyłem i nie wiem, czy będą OK. Mierzyłem buty Specialized i Northwave - są za wąskie przy właściwej długości. Shimano to kadłubki, przy dobrej szerokości długość jest o 4 rozmiary za duża ;)
Butów zamierzam używać do jazdy na rowerze trekkingowym ale chodzenie czasem się trafi (np. zwiedzanie zamku) więc zdecydowanie buty do MTB lub podobnego rodzaju. Zapięcie koniecznie bez sznurówek - miałem kiedyś butki marki Diadora z zapięciem rzep + sznurówka i sznurówka uciskała mocno stopę.

Czy macie może wiedzę o jakichś butach SPD, które rozwiązywałyby mój problem? Cena... pożądane by było do ~500zł, ale cudów pewnie nie ma :/ Niemniej jednak warto mieć wiedzę o tym, co jest do wyboru bo nie wiadomo, co przypasuje.
« Ostatnia zmiana: 4 Gru 2012, 23:12 chesteroni »

Offline Mężczyzna dracorp

• Miasto: Trójmiasto
  • Na forum od: 05.07.2013
    • Dziennik rowerowy…
Odp: Szerokie buty SPD
« 9 Wrz 2013, 15:40 »
Odświeżę trochę temat bo sam szukam szerokich butów. Doszukałem się, że Shimano też robi szerokie buty SH-M088W. Niestety na polskiej stronie Shimano ich nie ma ale można znaleźć w polskich sklepach. Aktualnie strona Shimano europejska nie wyświetla informacji o tych butach - brak zawartości.  Aczkolwiek wolałbym jakieś turystyczne szerokie.
Piecia aka dracorp

Moje graty na olx.pl

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum