A tak apropo do maratonu hoho czasu coś czuje ,że to będzie jeden z najdłuższych ewątków na tym forum
1. Obowiązek2. Pot3. Opory powietrza
Tylko po co wprowadzać obowiązek kamizelek, skoro większość ciuchów rowerowych i tak ma masę odblasków, w dodatku często lepiej widocznych
Ale kamizelki są też obcisłe... Zacznijcie robić wyniki a wtedy się martwcie o te nieszczęsne opory powietrza i niesamowicie dociążające gramy
Ja nie ubieram kamizelki, bo jej nie potrzebuję, a podejrzewam że przejechałem sporo więcej całonocnych tras od Ciebie.
Co jest lepsze dla mnie - to jest przede wszystkim MOJA SPRAWA. Mnóstwo ludzi bardzo nie lubi, gdy inni zaczynają im mówić co jest dla nich dobre, lub co gorsze zaczynają ich zmuszac do tego co wg nich jest dla nich dobre. Dla mnie możesz nawet instalację choinkową na siebie założyć - Twoje bezpieczeństwo, Twoja sprawa; ale pozwól że o tym co uznaję za niezbędne do mojego bezpieczeństwa - będę decydował sam.
Jak widzisz z tej dyskusji nie brakuje osób, które nie podzielają tego punktu widzenia; kwestia podejścia do pocenia się czy wygody - to bardzo osobiste kwestie.