Autor Wątek: pozdrower!  (Przeczytany 3713 razy)

Offline Mężczyzna jedenkg

• Miasto: BB
  • Na forum od: 21.11.2008
    • http://fotowyprawy.com
pozdrower!
« 22 Lis 2008, 21:05 »
pozdrawiam rowerowiczow!

_jestem z poludnia.
_lubie xc po beskidach i nie tlyko.
_lubie wyprawy z sakwami i na lekko.
_poza rowerem snowboarduje.
_wszedzie zabieram aparat fot.
_non stop słucham muzy :)

a jak co ciekawego zwiedze to pokazuje na swojej stronie: http://fotowyprawy.com
polecam tam pogrzebac, bo jest sporo pomyslow - trasy MTB, relacje z wypraw, ciekawe miejsca, zdjecia, tapety, etc.

pozdrower!
kg

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
Re: pozdrower!
« 22 Lis 2008, 21:47 »
Cytat: "jedenkg"

_wszedzie zabieram aparat fot.

Cześć,

Też mam tą przypadłość z aparatem  :D
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
pozdrower!
« 23 Lis 2008, 11:08 »
A ja tą z wyprawami na lekko.  :mrgreen:  Cześć!

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
pozdrower!
« 23 Lis 2008, 12:56 »
Witam na forum :D Jestem pod wrażeniem strony www, zaprezentowanego tam "dorobku rowerowego" i piękna bijącego z zamieszczonych zdjęć!

Mam natomiast niejakie zastrzeżenia do ludzi jeżdżących ze słuchawkami w uszach.
Jadąc do pracy jestem skazany na odcinek obowiązkowej ścieżki rowerowej i często doganiam tam kolesia ze słuchawkami w uszach. Nie ma taki kompletnie kontaktu z realnym światem, cała ścieżka jest jego, żeby go wyprzedzić muszę jechać trawnikiem.
Mam więc skromną nadzieję, że w Twoim przypaku aż tak źle to nie wygląda. :mrgreen:
Osobiście natomiast (ale to jest moje prywatne zdanie i pewnie nie wszyscy się z tym zgodzą) nie wyobrażam sobie jazdy ze słuchawkami w uszach. Podczas jazdy po prostu mam ważniejsze rzeczy do zrobienia. Po pierwsze mam kontakt słuchowy z jadącymi samochodami i to znacznie poprawia mi bezpieczeństwo jazdy.  Po drugie
"słucham" swojego serca, płuc, jestem w kontakcie ze swoim organizmem - to są dla mnie ważne informacje. Po trzecie słyszę doskonale co "mówi" do mnie rower (on często dźwiękami informuje np. o początkowym stadium awarii, która za kilka minut
będzie już trudno naprawialna). Po czwarte w końcu słucham szumu dzrzew, śpiewu ptaków, bicia dzwonów w pobliskim miasteczku - świat jest piękny, nie chcę się ograniczać do muzyki, na którą jestem wrażliwy i bez której troszkę sobie życia nie wyobrażam.
Może trochę odszedłem od tematu powitalnego, ale akurat sprawa leżała mi na sercu
i musiałem się wygadać.
Pozdrawiam i życzę miłych kontaktów na forum :D

pozdrower!
« 23 Lis 2008, 13:13 »
Cytat: "transatlantyk"
Witam na forum :D Jestem pod wrażeniem strony www, zaprezentowanego tam "dorobku rowerowego" i piękna bijącego z zamieszczonych zdjęć!

Mam natomiast niejakie zastrzeżenia do ludzi jeżdżących ze słuchawkami w uszach.
Jadąc do pracy jestem skazany na odcinek obowiązkowej ścieżki rowerowej i często doganiam tam kolesia ze słuchawkami w uszach. Nie ma taki kompletnie kontaktu z realnym światem, cała ścieżka jest jego, żeby go wyprzedzić muszę jechać trawnikiem.
Mam więc skromną nadzieję, że w Twoim przypaku aż tak źle to nie wygląda. :mrgreen:
Osobiście natomiast (ale to jest moje prywatne zdanie i pewnie nie wszyscy się z tym zgodzą) nie wyobrażam sobie jazdy ze słuchawkami w uszach. Podczas jazdy po prostu mam ważniejsze rzeczy do zrobienia. Po pierwsze mam kontakt słuchowy z jadącymi samochodami i to znacznie poprawia mi bezpieczeństwo jazdy.  Po drugie
"słucham" swojego serca, płuc, jestem w kontakcie ze swoim organizmem - to są dla mnie ważne informacje. Po trzecie słyszę doskonale co "mówi" do mnie rower (on często dźwiękami informuje np. o początkowym stadium awarii, która za kilka minut
będzie już trudno naprawialna). Po czwarte w końcu słucham szumu dzrzew, śpiewu ptaków, bicia dzwonów w pobliskim miasteczku - świat jest piękny, nie chcę się ograniczać do muzyki, na którą jestem wrażliwy i bez której troszkę sobie życia nie wyobrażam.
Może trochę odszedłem od tematu powitalnego, ale akurat sprawa leżała mi na sercu
i musiałem się wygadać.
Pozdrawiam i życzę miłych kontaktów na forum :D

To hasło, że non stop słucham muzy bardziej odnosiło się do tego, że na stronie, bądź co bądź, rowerowej jest sekcja z muzyką. I stanowiło pewnego rodzaju wytłumaczenie, czemu tam jest taka część. Jak widać, to są imprezy, koncerty, więc w oderwaniu od roweru.

W kwestii jeżdżenia ze słuchawkami, to mimo wszystko też słucham czasem muzy na rowerze. Nie jednak na tyle głośno, żeby nie słyszeć samochodów. Z drugiej strony muza pomaga przy monotonnych i długich podjazdach. Lecą kolejne piosenki i tak przeliczam kolejne kilometry :) A to, że coś innego się traci - słuchanie odgłosów roweru czy otoczenia, to inna sprawa. Zgodzę się, że jest to jakaś strata. Zależy jednak, gdzie się jest i jaki jest cel wyjazdu. Jeśli znowu jadę w to samo miejsce przejechać się, ot tak po prostu, to cóż - słuchawki i śmigam :)

A strona trochę treści faktycznie ma, bo już długo i w miarę systematycznie prowadzona. Miło, że się podoba.

pozdrower
kg

Offline Mężczyzna usulovski

• Miasto: Edynburg
  • Na forum od: 17.07.2008
pozdrower!
« 23 Lis 2008, 16:27 »

Po drugie
"słucham" swojego serca, płuc, jestem w kontakcie ze swoim organizmem - to są dla mnie ważne informacje.

A ja właśnie zakładam mp3 gdy oszukać swój organizm :wink:   Zazwyczaj, jeżdżę bez słuchawek w uszach ale gdy mam jakiś kryzys, górę przed sobą, tudzież silny wiatr z boku to ratuje się takim "dopingiem" 8)

Bardzo porządnie i ciekawie wykonana strona, no i super robisz zdjęcia!

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
pozdrower!
« 23 Lis 2008, 22:12 »
ja słuchawkę mam w prawym uchu, a lewym słyszę nadjeżdżające samochody. przyjemne z pożytecznym, bo bez muzyki czasami może być nudno, choć w tym roku na wyprawie mp3 player popsuł mi się drugiego dnia  :lol:

byłbym zapomniał, witam na forum  :D

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
pozdrower!
« 24 Lis 2008, 08:28 »
Czołem Krzysztof
Prawdziwe wejście smoka. Oczywiście w pozytywnym tego terminu znaczeniu.
Gdzie się wybierasz w przyszłym roku? Czyżby na poważnie jakiś egzotyczny fotokierunek?

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
pozdrower!
« 24 Lis 2008, 11:23 »
Cytat: "Michał Wolff"

Osobiście natomiast (ale to jest moje prywatne zdanie i pewnie nie wszyscy się z tym zgodzą) nie wyobrażam sobie jazdy ze słuchawkami w uszach.

Powiedz to Mikiemu  :lol:  :lol:  :lol:

Zdaje się, że on mi już to mówił! :)
A ja mówię tak: jak jadę w towarzystwie, to jedna słuchawka, a jak sam - to dwie. Każdemu jego raj ;)
No i niekoniecznie musi to być muzyka - świat audiobooków czeka! :D
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

pozdrower!
« 24 Lis 2008, 21:10 »
Cytat: "Remigiusz"
Czołem Krzysztof
Prawdziwe wejście smoka. Oczywiście w pozytywnym tego terminu znaczeniu.
Gdzie się wybierasz w przyszłym roku? Czyżby na poważnie jakiś egzotyczny fotokierunek?

Witaj,

Nie wiem, jaka to musi być wyprawa, żeby była nazwana egzotyczną :)
Urzekła mnie Turcja. Widziałem czyjąś wyprawę i jestem pod wrażeniem krajobrazów i aspektów kulturowych, czyli tego, co lubię. A przy okazji nie tak strasznie daleko. Poza tym reszta Bałkanów czeka, a to tez niezła egzotyka na naszym kontynencie. A Ty to masz już za sobą.. Muszę nadrabiać :D

pozdrower
kg

pozdrower!
« 25 Lis 2008, 08:38 »
Pytam, bo widziałem, że dopisałeś się do wątku o wyjeździe na Kubę. Nie zmienia to faktu, że i Turcja jest egzotyczna, bardzo ciekawy kierunek.
Jakiś czas temu wymieniliśmy parę uwag o Gruzji i niestety Twoje obawy się sprawdziły, a właściwie, to rzeczywistość przerosła nasze najśmielsze obawy, niestety.

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
pozdrower!
« 25 Lis 2008, 09:35 »
(czy ja się przywitałem? Zgroza!)
Witaj, Lekkoduchu i Lekkocielcu (1kg to bardzo mało! ;) ) i baw się z nami dobrze :)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

pozdrower!
« 25 Lis 2008, 12:38 »
Cytat: "Remigiusz"
Pytam, bo widziałem, że dopisałeś się do wątku o wyjeździe na Kubę. Nie zmienia to faktu, że i Turcja jest egzotyczna, bardzo ciekawy kierunek.
Jakiś czas temu wymieniliśmy parę uwag o Gruzji i niestety Twoje obawy się sprawdziły, a właściwie, to rzeczywistość przerosła nasze najśmielsze obawy, niestety.

Tak, faktycznie na Kubę bym pojechał ;)
No a masz coś w głowie już w zastępstwie Gruzji? Może więc Turcja albo jakiś kraj byłego ZSRR? Juz czas planować...

..
Witam tych co mnie witają ;)

kg

pozdrower!
« 25 Lis 2008, 13:14 »
Mam już plan. Niby Zachodnia Europa, jednak jak dla mnie też egzotyka, piękne krajobrazy, góry, morze, kręte wąskie drogi wśród skał, bardzo mało ludności i ... niestety w zasadzie nic do zwiedzania: Korsyka.
Długo się zastanawialiśmy nad tym kierunkiem, bo po takich górach może być ciężko z naszą Natalką. Ale cóż, ograniczamy bagaże, nie zabieramy żarcia w sakwy i zobaczymy jak to będzie  :)

pozdrower!
« 25 Lis 2008, 17:21 »
no to faktycznie ambitnie i jak zwykle nielekko...

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum