Autor Wątek: System dystrybucji UNIBIKE- pytanie  (Przeczytany 895 razy)

Offline Mężczyzna Camellus

• Miasto: Jankowice k/Krakowa
  • Na forum od: 23.10.2012
System dystrybucji UNIBIKE- pytanie
« 8 Gru 2012, 13:53 »
Jak w tytule, ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie. Pytanie się zrodziło z faktu iż przeglądając oferty różnych producentów i między innymi to forum zastanawiając się jaki rower wybrać dla siebie, po info że wielu forumowiczów poleca UNIBIKA wlazłem na ich stronę i dostałem olśnienia rower zrobiony pode mnie :P

http://unibike.pl/globetrottergts.html

Udałem się dziś do sklepu który był na stronie UNIBIKA oznaczony iż posiada ich rowery a tam, sprzedawca mi oznajmił iż UNIBIKE jest producentem sezonowym , że tych rowerów fizycznie jeszcze nie ma że nie wiadomo czy w ogóle będą i że w ogóle to pytać się w lutym czy w ogóle cokolwiek się będzie dało załatwić.

Pytanie, ma ktoś doświadczeni w tym temacie ?? Zależy mi na zakupie tego roweru bo jak na moja dotychczasową wiedzę może nie największa normalnie jest BOSKI :P

P.S.
Doczytałem na stronie producenta:

UWAGA!. Rowery zakupione drogą wysyłkową nie są objęte gwarancją. Prosimy o zapoznanie się z warunkami gwarancji

http://www.unibike.pl/pliki/karta_gwarancyjna_UNIBIKE.pdf

z instrukcji obsługi
-maksymalna waga rowerzysty plus bagaż nie może przekroczyć 120 kg
-rowerzysta plus rower plus bagaż 140 kg (w krossie jest 125 kg)
-bagażnik ma dopuszczalne obciążenie 25 kg
to i tak chyba nieźle w porównaniu z krossem tam te wartości zdajesię są dużo niższe
« Ostatnia zmiana: 8 Gru 2012, 17:29 Camellus »

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
Ale dziwaczne mocowanie bagażnika...

Offline Mężczyzna rodert

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 06.07.2011
A dlaczego nie zadzwoniłeś do producenta do działu sprzedaży?

Sprawdziłem listę dystrybutorów i podjechałem do jednego z nich. Wyszedłem z założenia że producent nie będzie rozmawiał z odbiorcą indywidualnym.

Offline Mężczyzna chesteroni

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 14.07.2012
Polska rynek trudna rynek. Dystrybutorzy nic nie zamawiają jakoś od listopada do stycznia-marca i czekają na nową ofertę, podobnie sklepy. Niestety - mało co da się teraz kupić, co nie jest na stanie albo nie jest totalnie masowe jak dajmy na to przerzutka Alivio.
Przechodzę przez to ciągle bo sam składam rower - nawet upatrzonego koszyka na bidon nie da się zamówić bo dystrybutor nie ma :(

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Doczytałem na stronie producenta:

UWAGA!. Rowery zakupione drogą wysyłkową nie są objęte gwarancją. Prosimy o zapoznanie się z warunkami gwarancji
Ale w następnym punkcie masz napisane, że wystarczy zrobić dodatkowy (płatny) przegląd i gwarancja już jest.

No tylko kosztuje 10% ceny roweru !!!

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Na forum od: 02.04.2010
Nikt nie mówił, że będzie lekko  ;)

Tylko że w przypadku takiej ceny to ponad 300 PLN co w połączeniu ze sprzedażą wysyłkową czyli "kota w worku" jest dla mnie całkowicie dysklasyfikująca.
« Ostatnia zmiana: 8 Gru 2012, 17:29 Camellus »

Offline Mężczyzna arkadoo

• Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
Oprócz gwarancji masz jeszcze niezgodność towaru z umową. To dwie różne sprawy funkcjonujące niejako równolegle.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Tak,ale jak mam szanse uniknąć problemów to wolę tak zrobić, potem dochodzenie swoich praw może mnie kosztować sezon jazdy :)

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
Tylko że w przypadku takiej ceny to ponad 300 PLN co w połączeniu ze sprzedażą wysyłkową czyli "kota w worku" jest dla mnie całkowicie dysklasyfikująca.
Przy zakupach na odległość masz możliwość zwrotu towaru w ciągu 10 dni bez podawania przyczyny.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna Dusza

• ✫ ♪ ✯ ♫ ✬ ♬ ✰
  • Miasto: Opole
  • Na forum od: 23.02.2010

Tak w ogóle można? Jak to się ma do praw konsumenta? Chyba już lepiej byłoby ze strony Unibike nie zezwalać na sprzedaż wysyłkową, tylko w sklepie...

Offline Mężczyzna oszej

• Niejeżdżący teoretyk - forumowy mędrek
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.01.2011
Nie są objęte gwarancją producenta... Żaden producent nie musi dawać gwarancji, to jest jeśli już, jego "dobra wola". 2 lata gwarancji masz z tytułu umowy ze sprzedawcą. A sklep internetowy to sklep, a nie typowo producent.

Offline Mężczyzna Bod10

• Miasto:
  • Na forum od: 15.09.2011
Ja mam Unibike kupionego przez neta i nic się z nim nie dzieje złego. A gwarancje da mi sklep, tylko w takim wypadku muszę rower wysłać do sklepu ewentualnie wadliwą część.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum