Co do kalkulatorów ram - wylicz mniej więcej i przymierz to, co ci wyjdzie.
Kluczy trochę trzeba, ale jeśli zamierzasz sam grzebać to może i warto? Tylko pytanie czy wszystko będzie ok złożone skoro jeszcze nie grzebałeś zbytnio w rowerach
p.s. przedstaw się w dziale powitaniowym
pasuję Ci?
Za dużego doświadczenie nie mam, ale pomyślałem sobie, że może wszystko jest dla ludzi.
Później pomyślałem czy nie dało by się tego wszystkiego pogodzić jednym rowerem np. crossowym na 28" kołach. Używał bym go na co dzień i do treningów, a jakbym jechał na dalsza wyprawę (1-2 razy w roku) to zakładałbym bagażnik, błotniki i sakwy. Co myślicie o takiej koncepcji.? To jest dobry pomysł? Czy lepiej mieć dwa osobne? Czy ktoś to przerabiał?
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.
ile masz wzrostu? na jakim rowerze teraz jeździsz? pasuję Ci?
Cytat: deerrr w 11 Gru 2012, 23:01Za dużego doświadczenie nie mam, ale pomyślałem sobie, że może wszystko jest dla ludzi.W takim razie polecam nabyć książkę "Zinn i sztuka serwisowania roweru górskiego".Wszystko jest tam bardzo fajnie rozpisane.
Daniel dobrze pisze.23" rama przy 184cm wzrostu? coś kręcisz... na taką ramę, to 2 metrowcy wsiądą ledwo
23" rama przy 184cm wzrostu? coś kręcisz... na taką ramę, to 2 metrowcy wsiądą ledwo