Witam serdecznie! Co prawda to mój pierwszy post, ale na Forum zglądam już od pewnego czasu. Dzięki niemu dowiedziałem się np. o niedawnym spotkaniu podróżników rowerowych w moim rodzinnym Wrocławiu, w którym zresztą miałem wielką przyjemność uczestniczyć. W końcu nadszedł także czas na to, żeby się tutaj zarejestrować: najwyraźniej owo sympatyczne rowerowe szaleństwo, którym przesiąknięte jest Forum, zaczyna udzielać się także mnie i to coraz mocniej...
Od wielu lat rower jest moim głównym miejskim środkiem transpotu (w tym roku także zimą). W wolnym czasie kręcę się w okolicach Wrocławia mało uczęszczanymi drogami i ścieżkami, odkrywając ich uroki z perspektywy rowerowego siodełka (czasem w towarzyszystwie niedawno poślubionej żony). Jeśli chodzi o wyprawy wielodniowe, to zdecydowanie nie jestem doświadczonym "sakwiarzem": ponad 10 lat temu (czyli tuż po maturze) rozbijałem się wprawdzie starym góralem przez 2 tyg. po północnej Polsce, ale to by było na tyle. Najwyższy czas, żeby nadrobić zaległości! Tego lata planuję wybrać się gdzieś w Polskę, nabrać trochę doświadczenia oraz przetestować ekwipunek (i siebie samego). Natomiast kolejnego lata chciałbym odwiedzić jakieś bardziej egzotyczne miejsca...
Cieszę się, że dołączyłem do Forum i życzę wszystkim Forumowiczom wszystkiego najlepszego!