My tam mieszkaliśmy. Szkoda tylko, że tak krótko W tym cały urok Korsyki
hmm.. to zależy kto czego szuka..
A czego Ty byś szukał na Korsyce? Mieszkańców? Turystów? Pisz Waść jasno konkrety. Chętnie wysłucham konstruktywnej krytyki dla poprawy efektu na przyszłość.
Cytat: "jedenkg"hmm.. to zależy kto czego szuka.. A czego Ty byś szukał na Korsyce? Mieszkańców? Turystów? Pisz Waść jasno konkrety. Chętnie wysłucham konstruktywnej krytyki dla poprawy efektu na przyszłość.
zwróciłem uwagę na to, że tu odludzie Poza tym też mało architektury
Tym razem coś dla miłośników nocowania na dziko, czyli ranking noclegów Korsyka 2009. Przy okazji udało się tradycyjnie przemycić kilka widoczków, panoramek itp zatem zapraszam.
Przypominają mi się pirenejskie Castellos - miasteczka warowne na szczytach wzgórz. No i te stare szosy, gdzie natura powoli ale skutecznie zabiera co swoje...
Jechać na Korsykę, by szukać kontaktu z ludźmi - widzę, że lubisz wyzwania A żeby pogadać, to warto jednak znać francuski. Przeciętny mieszkaniec Korsyki tak znał angielski, jak my francuski, więc całkiem ciekawe dyskusje sobie czasem prowadziliśmy Żeby nie było tak monotematycznie, to kupa portretów jest tu: uczestnicy Kultura nieco odmienna, - jak by nie było Gdańsk i BB dzieli te kilkaset kilometrów, jakieś ciekawe postaci - hmm, nie mi to oceniać
Jeszcze raz dla jasności - nie krytykuję Twojej galerii! Ale skoro już pociągnąłeś mnie za język, to jedyna konstruktywna uwaga może być właśnie taka, że galerie, chociaż piękne, to jednak monotematyczne.
Dla zrobienia oddechu od wszechobecnych widoczków osobiście poszukałbym tez pewnie jakichś detali, sprzętów, starych gratów.. etc. No, a co z wnętrzami? kościółki, ganki, korytarze..?
OK, to mały przedsmak mozolnie szykującej się relacji z naszej wyprawy: http://picasaweb.google.c...rbieIMacedonie#
Stare budynki w centrum Bonifacio nie prezentowały się zbyt okazale: obdrapany tynk, grzyb na ścianach - smutna, korsykańska rzeczywistość.
Wieczorny wypad na miasto nie przyniósł spodziewanych efektów. Tylko port był jako tako iluminowany.