Autor Wątek: Fobie podróżnicze  (Przeczytany 26654 razy)

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
Odp: Fobie podróżnicze
« 26 Cze 2015, 09:29 »
Macieju, mogę się zgodzić z każdym twoim słowem. Również ostatnio miałem problem z kręgosłupem, a teraz kojarzę to z bardzo stresującym okresem poprzedzającym kontuzję.
Najbardziej uśmiechnąłem się przy tym nadganianiu w pracy miesiąc przed, ja zacząłem jakieś dwa tygodnie temu i dziś mam luzik :)
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
« 26 Cze 2015, 11:57 »
no prezentacja spoko - mam jednak wrażenie że odnosi się do bardziej chwilowego stresu.
Z drugiej strony nie patrzyłem na to w ten sposób też bo mnie stres zdecydowanie mobilizuje i pobudza niż paraliżuje i przeraża, ale to  cenna podejkscie do przetestowania.

Cinek odnośnie tego kręgosłupa:
wg mnie to typowa reakcja organizmu na zasadzie pada najsłabsze ogniwo. Niekomfortowe warunki (może zmiana tego podejścia w głowie coś pomoże), zmęczenie itd przekładają się na osłabienie fizyczne - jeśli masz problemy z kręgosłupem (a kto obecnie nie ma ;) to efekt uboczny pójdzie w kręgosłup.
Myślę ze wiele osób  doświadczyło też nagłego małego czy dużego bólu zęba/zębów przy dużym osłabieniu/zmęczeniu- nagle okazuje się że jednak gdzieś tam jest mała dziurka i stan zapalny się pojawia kiedy jesteśmy słabi fizycznie.

Wg mnei zkregosłupem działa to na podobnej zasadzie- ale to tylko moje wiejskie filozofie.

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 26 Cze 2015, 13:00 »
Tak po namyśle znajduję u siebie jeden strach wyprawowy, związany z tym, że gdy wrócę, to mogę zastać moje mieszkanie obrobione do zera.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum