Autor Wątek: Nocna Masakra  (Przeczytany 1235 razy)

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
Nocna Masakra
« 17 Gru 2012, 19:03 »
W ostatni weekend spróbowałem swoich sił w maratonie na orientację o wdzięcznie brzmiącej nazwie Nocna Masakra.
Ta edycja imprezy w pełni zasłużyła na swoje miano. Pogoda sprawiła psikusa i zamiast mrozu mieliśmy odwilż, co znacznie utrudniło przejazd. Nawierzchnie od czarnych asfaltów, przez lodowiska do mokrej śniegowej brei, w której jedyną opcją było pchanie roweru.
Była to chyba najtrudniejsza do tej pory moja wycieczka rowerowa - nie obyło się bez chwil zwątpienia, kiedy myślałem już o poddaniu się i powrocie do bazy. Zmęczenie pod koniec sprawiło, że prawie zasnęliśmy pedałując.
Najważniejsze, że mimo przeciwności udało się jednak wytrzymać w siodełku (i obok niego) do końca, co zaowocowało zresztą bardzo przyzwoitym wynikiem tuż za podium.
Spędziłem w zimowej scenerii prawie 15 godzin na rowerze, przejechałem 156 km (część przeszedłem), zaliczyłem osiem nowych gmin. ;)

Szczegóły w relacji (tym razem bez zdjęć).

Świetna impreza, zachęcam do udziału. :)

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
Odp: Nocna Masakra
« 17 Gru 2012, 19:18 »
Wlasnie przeczytalam relacje, faktycznie MASAKRA! :)
Gratuluje i jestem pelna podziwu dla wytrwalosci!
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 18 Gru 2012, 11:01 »
Brawo Turysto, w takiej ciapie śniegowej  tak dobrze pojechać:)
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna Dusza

• ✫ ♪ ✯ ♫ ✬ ♬ ✰
  • Miasto: Opole
  • Na forum od: 23.02.2010
« 18 Gru 2012, 13:16 »
Niesamowite, i pomyśleć że przy +8 stopniach deszczyk powstrzymuje mnie przed dojazdami do pracy. Szacunek :)

Jednak najbardziej cieszy mnie ta najdłuższa noc w roku, którą już mamy za sobą - teraz może być tylko lepiej!  ;D

Offline Mężczyzna Dusza

• ✫ ♪ ✯ ♫ ✬ ♬ ✰
  • Miasto: Opole
  • Na forum od: 23.02.2010
« 18 Gru 2012, 14:06 »
Wilku masz rację, dałem się ponieść emocjom i nie wyguglowałem! ;) Kurcze jeszcze troszeczkę... tik-tak... przynajmniej nie mamy nocy polarnej. :icon_smile2:

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 18 Gru 2012, 22:08 »
Dzięki :)

pomyśleć że przy +8 stopniach deszczyk powstrzymuje mnie przed dojazdami do pracy

Mnie też. W takich warunkach jak na Masakrze jestem w stanie jeździć chyba tylko wtedy, gdy za to zapłacę. Za darmo to mi się nie chce. ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum