Autor Wątek: Rama trekkingowa pod sakwy dla wysokiej osoby  (Przeczytany 1487 razy)

Offline kasiaiprzemo

• Miasto: Fort Augustus
  • Na forum od: 19.09.2012
    • Kasia i Przemo
Cześć,
Szukam dla siebie ramy trekkingowej pod sakwy, ewentualnie roweru z sensowną ramą. Szczerze szukam czegoś w rodzaju accent nordkapp, ta byłaby całkiem idealna, gdyby nie fakt, że największy rozmiar to 22", a mój wzrost to 197cm i chyba potrzebuję czegoś większego.
Potrzebne coś pod sakwy na kilkumiesięczną drogę, również po drogach szutrowych i niekoniecznie najlepszej jakości. Ma ktoś jakieś propozycje?:)

Co sądzicie o Author Airline 24"?

Ewentualnie o rowerze Scott Sportster 55 - 2012?
« Ostatnia zmiana: 20 Gru 2012, 22:50 kasiaiprzemo »

Offline Mężczyzna chesteroni

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 14.07.2012
miki150 jest (o ile dobrze kojarzę) wysooki i po długich poszukiwaniach wybrał ramę Surly Long Haul Trucker bo ma rozmiary dla wysokich :-)
Ja z nieco innych powodów też ją mam (ale rower jeszcze niegotowy) i mogę powiedzieć tyle, że najsensowniej ją kupić w bike-components.de. O ile w ogóle jej zakup uznasz za sensowny - kwestia gustu, potrzeb i budżetu.

nieco OT:
W razie czego daj znać - chciałem zamówić parę drobiazgów niedostępnych w Polsce i nie będę płacił za przesyłkę z Niemiec, a chętnie bym się pod kogoś podpiął z towarem za ~10zł :-)

Offline kasiaiprzemo

• Kasia i Przemo
Nie mój budżet:)

Offline Mężczyzna Symfonian

• Dominik
  • Miasto: Piekary Śląskie
  • Na forum od: 18.05.2009
« Ostatnia zmiana: 21 Gru 2012, 15:44 Symfonian »

Offline kasiaiprzemo

• Kasia i Przemo
Chyba wysłałeś nie ten link, który miałeś zamiar, bo otwiera mi się topic, w którym piszemy :)

• Dominik
Chyba wysłałeś nie ten link, który miałeś zamiar, bo otwiera mi się topic, w którym piszemy :)

Poprawione.

Jaki masz budżet?

Za scotta przepłacisz płacąc za markę a nie za osprzęt.

Offline kasiaiprzemo

• Kasia i Przemo
Dzięki.
Nie jest podejrzanie za tani ten Carver jak na taki osprzęt? Zastanawiałbym się też nad zabieraniem go do Azji z hydraulikami:), bo tam właśnie pierwsze dwa miesiące by spędził...

Budżet to ok. 2000.

Offline Mężczyzna oszej

• Niejeżdżący teoretyk - forumowy mędrek
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.01.2011
Jak nie chcesz hydraulików to wymienię się z Tobą na dobre Vki ;P Albo przyjmę za darmo. Ludzie, co jest z Wami ;)? Ile to razy pękały przewody hydrauliczne? Jak na razie - przypadku tutaj nie widać..
Poza tym co Ty chcesz z tymi przewodami robić, zgniatać je ;)?Ciąć?

• Dominik
Jest za tani jak na taki osprzęt :D ale to chyba ze względu na tak dużą ramę, mało jest tak dużych osób więc ciężko sprzedać tak duży rower.
Co do hamulców bez problemu sprzedasz i kupisz za to dobre vki np Avidy sd7

Offline Mężczyzna oszej

Dokładnie, bardzo często widać rowery na wielkich ramach w niskich cenach, po prostu nie ma popytu na takie olbrzymy ;)
Jeśli byś się zdecydował na ten rower i po przejażdżkach, czy cokolwiek; chciałbyś się hamulcami na coś wymienić - daj znać ;)

Offline kasiaiprzemo

• Kasia i Przemo
Kurcze, poważnie zainteresowałem się tym rowerem. Myślicie, że może być za duży? Nie jestem mistrzem w obliczaniu dopasowania ramy, ale wg. kalkulatorów wychodzi mi, że powinna pasować, ewentualnie być delikatnie przyduża ;) (1-2cm). Problem polega na tym, że w Polsce będe dopiero 11 stycznia i wtedy mógłbym wyskoczyć go zobaczyć, przymierzyć... i co tu robić?;)

Offline Mężczyzna oszej

No to pozostaje Ci albo zamówić w ciemno, albo poczekać 2 tyg i szukać nowej okazji ;)

• Dominik
Kurcze, poważnie zainteresowałem się tym rowerem. Myślicie, że może być za duży? Nie jestem mistrzem w obliczaniu dopasowania ramy, ale wg. kalkulatorów wychodzi mi, że powinna pasować, ewentualnie być delikatnie przyduża ;) (1-2cm). Problem polega na tym, że w Polsce będe dopiero 11 stycznia i wtedy mógłbym wyskoczyć go zobaczyć, przymierzyć... i co tu robić?;)

Napisz do kolesia żeby Ci podał wysokość od podłoża do mniej więcej środka rurki, potem zmierz dł swojej nogi, chodzi o to żebyś mógł swobodnie zejść z roweru i nie walnąć się w krocze.

Kupując w ciemno za dużo nie ryzykujesz bo dokupisz sobie ewentualnie tylko samą mniejsza ramę i tak Cie to niedrogo wyjdzie.

Offline kasiaiprzemo

• Kasia i Przemo
Najpierw spytałem o dowód zakupu...

Niestety żadnego dowodu zakupu nie posiadam także , nie będę kłamał i ściemniał.
Rowerek został zakupiony w tym roku na rynku , są to ludzie którzy handlują co tydzień , także niczego bym się nie obawiał.W dodatku jak ktoś kupuje rower dostanie cały pakiet danych sprzedającego także , jest to na pewno duży plus .Jak by Pan przyjechał osobiście to jak by Pan chciał to byśmy spisali umowę

Na rynku...? W poprzednim mailu pisał, że ma 170cm wzrostu, więc nie jestem pewien co ten rower robi w jego rękach?:) Mam wątpliwości.

Offline Mężczyzna oszej

No co w tym rynku takiego dziwnego ;)? We Wrocławiu np. idzie się na Młyn i tam też sprzedają rowery, od retro-mtb po niemalże nowe trekingi ;) W Kołobrzegu też na rynku sprzedają. Nie samym allegro człowiek żyje ;)
A co rower robi w jego rękach.. Pewnie trafiła mu się okazja to kupił i sprzedaje z zyskiem  :P

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum