Autor Wątek: Author Reflex pod sakwy?  (Przeczytany 797 razy)

Offline kasiaiprzemo

• Miasto: Fort Augustus
  • Na forum od: 19.09.2012
    • Kasia i Przemo
Author Reflex pod sakwy?
« 21 Gru 2012, 14:39 »
Witam, aktualnie poszukujęmy dwóch rowerów pod sakwy.
Na początek chcemy zrobić trasę 2-miesięczną ok. 2500-3000km po różnego rodzaju drogach, również szutr i niekoniecznie najlepsza nawierzchnia. W przyszłości być może więcej. Mamy jednak dosyć ograniczony budżet, oraz pewne wymagania, gdyż jedno z nas jest osobą dość wysoką:) (197cm) i potrzebuję sporej ramy. Znaleźliśmy w dobrej cenie rower Author Reflex 2011 i pytanie brzmi - czy warto go kupić? Napewno zmienimy opony na Marathony Schwalbe, a poza tym póki co nic więcej nie planujemy wymieniać. Jest tu jakiś użytkownik tego roweru lub ktoś kto mógłby coś na jego temat powiedzieć?
Martwią mnie trochę obręcze JALCO ATB 220...

Myślę jeszcze o rowerze TREK Wahoo Matte Ti 2013

http://skleprowerowy.bydgoszcz.pl/index.php?route=product/product&product_id=227

Z góry dzięki!:)

K&P
« Ostatnia zmiana: 21 Gru 2012, 16:04 kasiaiprzemo »

Offline Mężczyzna ambi

• Miasto: Brwinów
  • Na forum od: 21.02.2010
Odp: Author Reflex pod sakwy?
« 22 Gru 2012, 13:18 »
Koleżanka ma reflexa, i prócz w/w kiepskich firmowych opon to rower jak to rower;) Chociaż ja i pewnie większość ludzi doradzałaby kupno jakiegoś używanego.
A tego treka na pewno bym nie brał.. nieprzystosowana rama do zamocowania bagażnika (chyba), 29er, kiepski sprzęt, tarcze, drogi..

Offline kasiaiprzemo

• Miasto: Fort Augustus
  • Na forum od: 19.09.2012
    • Kasia i Przemo
« 23 Gru 2012, 16:01 »
A obręcze dałyby radę pod sakwy 10-15kg/tył? Bo gdzieś czytałem że łatwo się centrują...

Offline Mężczyzna olbercik

• Miasto: Opole
  • Na forum od: 05.11.2010
« 25 Gru 2012, 21:19 »
ja na Reflexie byłem w Paryżu, dwa razy przebita opona, amortyzacja w sztycy rozsypała się po roku, obręcze proste, obciążenie koło 20 kg + moje 90 kg:) bagażnik crosso. Generalnie polecam

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum