Autor Wątek: "rower" stacjonarny  (Przeczytany 1049 razy)

rdklstr

• Gość
"rower" stacjonarny
« 30 Gru 2012, 21:15 »
Co sądzicie o podanym sprzęcie?  Macie jakieś doświadczenia itp. w związku z wybieraniem tego typu sprzętu?

http://allegro.pl/rower-stacjonarny-rowerek-magnetyczny-hs-60r-shade-i2891941414.html

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
Odp: "rower" stacjonarny
« 31 Gru 2012, 10:00 »
To już lepiej trenażer - ja na stacjonarnym nie wytrzymuje dłużej niż 30 minut.

Trenażer - najdłużej pedałowałem ponad godzinę.

Trenowanie stacjonarne to spory wysiłek psychiczny:) Na Trenażerze przynajmniej siedzę w pozycji na rowerowo, a na stacjonarnym rowerku? Bo ja wiem jak emeryt na różańcu.

Znam cię Radek i  pedałowanie w miejscu będzie dla Ciebie tak samo męczące jak dla mnie. Nic się nie zmienia, pot się leje a ty tylko odliczasz minuty aby "znów te 30 minut dłużej pedałować".
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

rdklstr

• Gość
« 1 Sty 2013, 02:33 »
Przecież nie piszę, że to dla mnie;p Trenażer czy inne stacjonarne sprzęty to dla meni czarna magia.
« Ostatnia zmiana: 1 Sty 2013, 02:47 rdklstr »

Offline Mężczyzna boney

• Pomidor
  • Miasto: Ruda Śląska
  • Na forum od: 29.07.2011
« 1 Sty 2013, 10:42 »
Miałem przyjemność jechać na takim czymś pare razy i wrażenia słabe. Być może to już takie skrzywienie i jeśli jest to dla kogoś kto nie jeździ na normalnym rowerze bedzie to fajna sprawa...

Ja w domu mam wytoczone 2 rolki, pospawane 4 kątowniki i się kręci... bez wydatku kasy na trenażery :D

Ale zgadzam się, że jest to nie lada wysilek psychiczny .... jak sobie nie puszcze jakiejś muzyki czy filmu to wiecej jak 30min nie pojade bo zwyczajnie mnie to nudzi ... :/
Zapraszam ===>

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
« 1 Sty 2013, 12:50 »
Może faktycznie.. zamiast owijać w bawełnę, po prostu napisz dla kogo.
Jeżeli dla Ciebie na pewno nie: te modele mają bardzo słaby opór ("na oko" gdzieś do 300W): znajoma ma bardzo podobny (tylko komputerek jest okrągły). Brak pomiaru mocy skreśla go do jakiegokolwiek innego treningu niż trening woli (np. kręcenie zamiast jedzenia przed telewizorem).
A jak dla osoby starszej.. to poszukaj w ogóle poziomego (siedzącego).
Trole są samotnikami i unikają słońca.

rdklstr

• Gość
« 6 Sty 2013, 02:29 »
Chodzi o rodziców, którzy nie bardzo mogą sobie pozwolić na tradycyjny wyjazd (czas, zdrowie, forma itp.) A chcieliby zrzucić kg.

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
« 6 Sty 2013, 12:12 »
chcieliby zrzucić kg

Na takim rowerze nie zrzucą wagi.
Jeżdżąc na nim całe ciało (oprócz nóg) jest w stagnacji. Poza tym podejrzewam, że szybko im się znudzi takie monotonne pedałowanie.
Takie rowerki dobre są tylko do rehabilitacji.
Dużo lepszą formą na schudnięcie są biegi czy nawet ostatnio modne chodzenie z kijkami - wówczas całe ciało pracuje.
Tylko do biegania trudniej się zabrać niż do jazdy na rowerze.
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Mężczyzna boney

• Pomidor
  • Miasto: Ruda Śląska
  • Na forum od: 29.07.2011
« 6 Sty 2013, 12:34 »
Polać temu wyżej. Basen jest też dobry, ale to już zależy od stopnia zaawansowania w pływaniu. Unosząc się na wodzie też ciężko cokolwiek zrzucić.
Polecam diete ŻP ;)
Zapraszam ===>

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 6 Sty 2013, 23:42 »
też mi się wydaję, że stacjonarny to kiepski pomysł... miałem u mnie w domu kiedyś, i nikomu się na nim nie chciało jeździć. za to fajny wieszak z niego był ;)
łażenie z kijkami może być ciekawsze sporo ;)

słyszałem o diecie NŻ, ale ŻP ? ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
« 19 Mar 2013, 14:12 »
Proponuję rolkę ;)

Niezła zabawa, nadal trzeba utrzymywać równowagę.
Jeździłem ostatnio na takiej - super. Przy 72 km / h jest nawet nutka niebezpieczeństwa.
Do tego zawsze można wjechać w szafę przy nieodpowiednim ruchu kierownicy - mnie się podoba.
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum