wielkie dzięki, wiedząc jak to u nich wygląda zastanowię się czy brać zestaw rower+15kg czy złożyć rower do paczki i wysłać kurierem.
U mnie ostatnio było tak samo... W dodatku rower, wypadający z tego otwartego kartonu, wyjechał normalnie na taśmie razem ze zwykłymi bagażami (!) - a przecież ta taśma jest strasznie wąska, więc zanim pudło do mnie dojechało, widziałam jak się blokuje, obija... Biedny rower Chyba tylko obsługa Okęcia mogła wpaść na tak genialny pomysł.
Masakra, na którym lotnisku to było?
Cytat: Dudeck w 18 Cze 2012, 12:59wielkie dzięki, wiedząc jak to u nich wygląda zastanowię się czy brać zestaw rower+15kg czy złożyć rower do paczki i wysłać kurierem.Pytanie dokąd te paczki.Ja zastanawiałem się ostatnio nad wysyłką monitora (30") do Norwegii, gabaryty i masa pudełka podobne.koszt?zazwyczaj korzystam z FedEx, UPS: 1600-2000 PLNnajtańszy okazał się Pocztex: ~750 PLNKlasyczna paczka Pocztą Polską: ~350 PLN
A, kalkulacje dla Poczty/Poczteksu są dla Szwecji albo Finlandii, w ich kalkulatorze Norwegii nie ma wśród krajów europejskich
jak to się stało? Jak rowery były zapakowane?
W dodatku rower, wypadający z tego otwartego kartonu, wyjechał normalnie na taśmie razem ze zwykłymi bagażami (!)