Autor Wątek: Jak zapakować rower i bagaże przed samolotem  (Przeczytany 216784 razy)

Offline Mężczyzna A|ex

• #GravelFun
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 23.09.2013
    • Dziennik Rowerowy
Możecie polecić jakąś torbę na rower?
Musze przemieścić się pociągiem -> samolotem -> pociągiem, więc musiałbym mieć możliwość przenoszenia torby na ramieniu.

Z góry dzięki.

Np. taka:
https://www.centrumrowerowe.pl/akcesoria/pokrowce/p,pokrowiec-xl-czarny-zator,159056.html?_pli=2ca92c
« Ostatnia zmiana: 13 Maj 2016, 19:12 A|ex »
#Steel is Real

Offline Mężczyzna A|ex

• #GravelFun
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 23.09.2013
    • Dziennik Rowerowy
Zdecydowałem się na inną opcję. Wysyłka kurierem roweru do hotelu w systemie door2door.
Taniej i nie będę musiał taszczyć. Przesyłka 2-4 dni.
#Steel is Real

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Przewoził ktoś u-locka w bagażu podręcznym w Ryanairze? ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Pakowałem razem z rowerem (do samolotu lub kurierem), zwłaszcza, że nie płaci się za kilogramy. Zapomniałeś włożyć do kartonu?
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
Baran leci, i bez roweru, z samym podręcznym. Rowery czekają w Polsce ;)

Hmm, a sakwa crosso przejdzie jako podręczny? W wymiarach się mieści, pytanie czy o haki się nie doczepią. Leci sama, więc nie będzie kiepsko jak by coś nie przeszło :P
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
Lecieliśmy kilka razy Ryanairem z sakwami Crosso front (z hakami stalowymi) jako bagaż podręczny i nie było żadnych problemów. Chyba nic się w tym względzie nie zmieniło?
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
Zawsze w Ryanair wożę duże Crosso Expert jako podręczny. Nigdy nie bylo problemów. A teraz jeszcze kieszeń od sakwy jedzie jako drugi podręczny.

Marek

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
Ok, to sakwa przejdzie, teraz poprzednie pytanie. Co z u-lockiem?

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna usulovski

• Miasto: Edynburg
  • Na forum od: 17.07.2008
Jeśli nikt nie będzie Barana odprowadzał to ja bym nie ryzykował, mogą potraktować U-locka jako tępe narzędzie. A najlepiej to zadzwonić na lotnisko albo skontaktować się z wiadomym forumowiczem  ;)

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
Hmm, chyba rzeczywiście u-lock zostanie w domu, bo znalazłem na necie jakieś historie o zabranych u-lockach.
A.. hm... kto jest wiadomym forumowiczem? ;) Do głowy mi przyszedł Kryvan i Van, bo oni to kombinatorzy nieźli, ale mało tu już chyba osób które ich pamięta/zna :P

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna JUREK

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 21.11.2011
Bezpiecznie, za jedyne 2000zł :)

Offline Mężczyzna śledziu

• Miasto: Oława
  • Na forum od: 07.01.2017
Cześć,
Mam pytanie czy nie będzie problemu z nadaniem roweru w kartonie wraz z innymi rzeczami (zawartość sakw) w bagażu rejestrowanym 32kg ...?(Wizzair Katowice-Kutaisi) Bo jest opcja dodatkowa na rower ale to kolejne 140 PLN ...
Dzięki i pozdrawiam

Offline Kobieta Agnieszka

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 11.04.2013
rower, to rower - musisz kupić bilet na rower.
Moim zdaniem nie da rady, żeby przeszedł jako bagaż.
Pamiętaj, że są to TANIE linie lotnicze, które chcą, żebyś kupił u nich jak najwięcej opcji.
Zazwyczaj wszyscy kombinują w drugą stronę - kupujesz bilet na rower, wkładasz rower do kartonu i do tego kartonu wrzucasz sakwy, a sam bierzesz tylko podręczny.
Raz tylko miałam problem z bagażem w kartonie rowerowym - w Niemczech, bo musiał być ordnung.
Ale skoro na bilecie było napisane "sport equipment", to swoim uparciem i stanowczością udowodniałam, że wszystko co w kartonie, to sprzęt sportowy, namiot to sport, że szampon i kosmetyczka, to narzędzia serwisowe :)
Liczone od: maj 2013

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
Tu zostało wiele napisane, poczytaj, używaj wyszukiwarki... http://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=826.0

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
Limit wymiarów bagażu rejestrowanego zazwyczaj uniemożliwia wsadzenie tam roweru.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum