Autor Wątek: Jak zapakować rower i bagaże przed samolotem  (Przeczytany 232589 razy)

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
  • Miasto: Mayabeque, Kuba
  • Na forum od: 08.05.2009
    • Moje wyprawy
Pytania mogą być banalne ale ja jestem lotniczy niemot i mam zamiar to trochę zmienić.
O co chodzi z odprawą on-line, jeżeli nadajemy rower?
Mając bagaż rejestrowy (lub rower) nie odprawiam się on-line tylko w strefie check-in?
Jak to jest w przypadku tanich linii i LOT-u?
Latałem z rowerem tylko tanimi liniami i zawsze się odprawiałem on-line, kilka dni przed odlotem.
Nie udało mi się odprawić on-line tylko jak latałem za ocean (bez roweru), pewnie chodzi o kwestie wizowe i paszportowe.

Offline Kobieta Eliza

• Miasto:
  • Na forum od: 06.01.2019
Hej!

Czy ktoś z Was ma patent na zabezpieczenie tarcz hamulcowych w kartonie? Ostatnio zabezpieczałam plastikowymi nakładkami, które dostałam w sklepie rowerowym.
Niestety nie sprawdziły się i 1 tarczka była lekko wygięta.
Będę wdzięczna za podzielenie się pomysłami.

Offline Mężczyzna WujTom

• Administrator
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 17.10.2016
    • Wuj Tom w podróży
Rozumiem że chodzi tylko o przednie koło bo tylne jest cały czas w rowerze?
Ja tak umieszczam koło w kartonie aby tarcza zmieściła się w dziurze między widłami a skośną dolną rurą u mnie jest tam wystarczająco dużo miejsca i w ten oto sposób chronię swoją tarczę. Koło dodatkowo stabilizuje trytkami przypinając je do ramy roweru.
Wolność kocham i rozumiem
Wolności oddać nie umiem ...

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Też tak robię.

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
Czy ktoś z Was ma patent na zabezpieczenie tarcz hamulcowych w kartonie? Ostatnio zabezpieczałam plastikowymi nakładkami, które dostałam w sklepie rowerowym.
Niestety nie sprawdziły się i 1 tarczka była lekko wygięta.

Trzeba tak ustawić koło, żeby tarcza była schowana. Na przykład ja wracając z Australii tak spakowałem rower, wszystko posklejane taśmami i zipami, a całość wsadziłem do kartonu.

Nic się nie zgubiło, nie uszkodziło, no i mogłem łatwo monitorować wagę, żeby zmieścić się w limicie.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Kobieta Eliza

• Miasto:
  • Na forum od: 06.01.2019
dziękuję WujTom, a to miałam wrażenie, że też tak zrobiłam... muszę być bardziej uważna następnym razem:)

dziękuję podjazdy, bardzo sprytne rozwiązanie, zwłaszcza te worki na dole i górze. Zapiszę sobie Twoje zdjęcie:)

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
Wizzair rzucił jakieś bardzo tanie loty, 69 zł z Gdańska do Trondheim i tyle samo z powrotem. Lipiec, sierpień, szczyt sezonu. W inne miejsca w Norwegii ceny podobne. W porównaniu do innych to około 150-200 zł taniej za lot. Nie wiem, czy to jakaś wojna cenowa (wejdzie nowy przewoźnik?), czy po prostu kilka miejsc w tej cenie, a reszta w wyższych segmentach cenowych.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum