Przesiadka ma być na lotnisku w Luton, 5 godzinna. Mam prawo się bać, że mi nie załadują na czas bagażu i do Izraela dolecę bez rowera? Są opinie, że na Luton jest młyn a easyJet jest obsługiwany na końcu
3. Malaga -Rowery nie mieściły się w maszynie.
mieści się też rower z odpiętymi przednim kołem
Jeśli wykupiłam przewóz na rower (aktualnie 135zł) i jedną sztukę bagażu (d0 32kg) to czy waga roweru jest sprawą osobną czy wlicza się do tych 32 k
O Lizbonie nic nie wiem, ale mogę się podzielić nipokojącą informacją. Na ostatnich przelotach LOT-em zostaliśmy zmuszeni do zapłaty po 40 euro za każdy rower pomimo, że stanowiły one bagaż podstawowy. Podobno od marca zmieniły się wewnętrzne przepisy LOT-u. W tej chwili jestem na etapie wyjaśniania sprawy. My bilety kupowaliśmy wcześniej, więc nowe regulacje nie mogły nas obejmować, ale i tak warto wiedzieć, jaka jest bieżąca sytuacja.
Niestety przy telefonicznej próbie rezerwacji miejsca dla rowerów zostaliśmy poinformowani, ze w marcu LOT zmienił sobie przepisy i przewóz rowerów wynosi ok. 40 euro w każdą stronę. Myśleliśmy o metodzie na „ruską torbę + rama rowerowa z częściami”. Czy w czasie waszego przelotu mieliście zapakowane (porozkręcane) rowery do toreb? Czy jest to skuteczny sposób na uniknięcie haraczu LOT-u? Jestem ciekaw waszych bojów z LOT-em - w końcu zmienili warunki sprzedaży biletów. Powodzenia!