Drzwi luku bagażowego umożliwiają przyjęcie bagażu o następujących wymiarach maksymalnych:Szerokość: 1,499 mWysokość: 1,194 mDługość: 1,715 m
c) Rowery można przewozić wyłącznie w torbach nylonowych, ze zdjętymi kołami i pedałami oraz z kierownicą skierowaną równolegle do osi.
CytujRowery można przewozić wyłącznie w torbach nylonowych, ze zdjętymi kołami i pedałami oraz z kierownicą skierowaną równolegle do osi.Tak jest niby w regulaminie, ale ja bym nie ryzykował ściągania kół, w ten sposób Waxmundowi zniszczyli ramę...
Rowery można przewozić wyłącznie w torbach nylonowych, ze zdjętymi kołami i pedałami oraz z kierownicą skierowaną równolegle do osi.
Cytat: "ciman"Drzwi luku bagażowego umożliwiają przyjęcie bagażu o następujących wymiarach maksymalnych:Szerokość: 1,499 mWysokość: 1,194 mDługość: 1,715 m Ale czy rower nie jest traktowany jako bagaż nadwymiarowy?
Cytat: "ciman"CytujRowery można przewozić wyłącznie w torbach nylonowych, ze zdjętymi kołami i pedałami oraz z kierownicą skierowaną równolegle do osi.Tak jest niby w regulaminie, ale ja bym nie ryzykował ściągania kół, w ten sposób Waxmundowi zniszczyli ramę...Dalej jest napisane: "Rowery z nienapompowanymi oponami można także przewozić w pudłach tekturowych."
Wiecie może, czy WizzAir stawia jakieś wymagania odnośnie wymiarów kartonu, w którym przewozi się rower? Pudło będę mieć takie duże, żeby nie musieć odkręcać kół - wystarczy, że odkręcę pedały i przekręcę kierownicę o 90 stopni. Nie znalazłam na ich stronie informacji o jakichś ograniczeniach, ale może coś przegapiłam... A jakoś nie mam wielkiego zaufania do tych linii lotniczych
Czy ktoś z Was ma doświadczenia z AirBalticem?Chciałbym lecieć z rowerem i zmieścić się w bagaż normalny - tj do 20kg. Wagowo nie będzie problemu, w 2 częściach też dam radę się zmieścić, moje pytanie brzmi czy wiecie coś o maksymalnych wymiarach bagażu głównego?Jakoś nie potrafię info znaleźć: http://www.airbaltic.com/public/baggage_transportation.html
BicycleOne bicycle per passenger is accepted if the pedals are removed and handle-bar is turned. On each flight, only a limited number of bicycles can be accepted for transportation. Bicycles intended for transportation have to be declared in advance. Business class passengers and BalticMiles VIP members may transport one bicycle free of charge. Economy class passengers pay EUR 30 (if paying for baggage and ticket together) or EUR 40 (if paying for baggage separately) per one way of travel. Maximum weight allowance 32 kg.
@Lempi - lecisz z przesiadką w Rydze? Płacisz 30euro za każdy odcinek, czy w jedną stronę niezależnie od przesiadek jest tylko jedna opłata?Ja planuję Uzbekistan w wakacje, AirBaltic ma nie najgorsze ceny