Autor Wątek: Witam serdecznie  (Przeczytany 496 razy)

Offline Mężczyzna regent

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 02.01.2013
Witam serdecznie
« 2 Sty 2013, 10:41 »
Witam Towarzystwo,

Hmm, od czego by tu zacząć...
A więc na imię mam Michał, ale powszechnie znany jestem jako Regent (to nie jest tylko internetowy nick), mieszkam w Lublinie, lat trzydzieściparę.

Sakwiarstwo uprawiam od kilkunastu lat i nie wiem dlaczego wcześniej tu nie trafiłem. Poza Polską, gdzie preferuję tzw "Polskę Egzotyczną" czyli wschód, pedałowałem po Ukrainie, Niemczech, Słowacji, Hiszpanii, Szwecji i miejsko w Holandii.

Nie lubię jeździć w dużej zorganizowanej grupie. Najbardziej odpowiadają mi wypady indywidualne lub kameralne z Moją Drugą Połówkę, którą również wciągnąłem w pedałowanie. Teraz kolej na świeżutkiego synka, dla którego rozglądam się za przyczepką na nadchodzące sezony.

Na wycieczkach z reguły unikam kwater i campingów bo nieodłącznym elementem turystyki jest dla mnie biwakowanie. Lubię niezależność jaką daje własny namiot. Nie lubię też kręcić pętl i wolę każdy nocleg spędzać gdzie indziej.

Poza rowerem lubię góry (te pieszo), na które nie mam czasu. Trochę survivalizuję, ale pokojowo bez militarnej otoczki.

To co, przyjmiecie mnie do swojej bandy?

Offline Kobieta magfa

• Miasto: Poznań, najlepsza dzielnica
  • Na forum od: 14.07.2009
Odp: Witam serdecznie
« 2 Sty 2013, 11:02 »
Witaj Regencie  :D
Brzmisz jak swój  ;) więc pewnikiem przyjmiemy chętnie.
"Iwo [18:50]:   to się nazywa dorosłość
Księgowy [18:53]:   że się odechciewa?
yoshko [18:55]:   tak, masz wybór, i najprostsze jest nicnierobienie :)"

Offline Mężczyzna ppiotr

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.10.2012
« 2 Sty 2013, 11:43 »
Czołem Regencie!

Podpisuję się obiema rękami, oboma kołami i krzesiwem pod Twoim manifestem powitalnym :)

Offline Mężczyzna Waldemar

• Miasto: Reszel
  • Na forum od: 20.01.2010
« 2 Sty 2013, 11:52 »
powszechnie znany jestem jako Regent

W  kogo imieniu  władzę na naszym forum chcesz sprawować ?  ;)
Witaj dostojniku. :)
   Nie ocze­kuj wzlotów, lecz tre­nuj upadki !

Offline Mężczyzna regent

« 2 Sty 2013, 12:00 »
Regentowałem w innym środowisku (lubelskie SKPB) - nie obawiające się ;-)

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
« 2 Sty 2013, 12:33 »
Witam i pozdrawiam niedaleki Lublin :D

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 2 Sty 2013, 13:47 »
Witam :)
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna renifer

• Miasto: w polu i w lesie
  • Na forum od: 22.01.2012
« 2 Sty 2013, 15:55 »
Regentowałem w innym środowisku (lubelskie SKPB) - nie obawiające się ;-)
Czy chodzi o Studenckie Koło Przewodników Beskidzkich?, działałem w latach 70-tych.
Witojta!!! ;)
« Ostatnia zmiana: 2 Sty 2013, 16:56 renifer »
Jeśli ty dasz mi trochę - ja dam ci dużo!
Jeśli ty dasz mi dużo - ja dam ci dużo więcej!
Jeśli ty dasz mi wszystko - ja też dam ci wszystko!

Offline Mężczyzna Kosiek

• Miasto: opolskie
  • Na forum od: 24.07.2010
« 2 Sty 2013, 17:44 »
Cześć regent :)
Lublin to moje rodzinne miasto :) Również wyprawowy profil mamy podobny: samotnie, pod namiotem (choć ja nie zawsze) i brak pętel :) Także i ja rozglądam się aktualnie za przyczepką dla Bąbelka :)
W ubiegłym roku po raz pierwszy od dwóch lat nie pojechałem na żadną wyprawę i tachając rower pociągiem 500 km, pojechaliśmy z żonką w lubelskie, gdzie wykręciłem dwudniową trasę m.in. po tamtejszych Parkach Krajobrazowych/Narodowych :) Te dwa dni wspominam bardzo przyjemnie - może pochwalę się na Forum, gdy uda mi się umieścić wpisy na BS ;) Póki co śmiało mogę każdemu polecić Lubelszczyznę! :) Jest piękna...

"Odniosłem zarazem wrażenie, że gdy los złączy nas nierozerwalnie na wiele lat z rzeczą, rzecz ta przestaje być przedmiotem martwym i wydaje się nam, że żyje myśli i odczuwa."

Offline Mężczyzna regent

« 3 Sty 2013, 09:40 »
Dzięki chłopaki za miłe powitanie ;D
Widzę, że trafiłem w dobre towarzystwo.

Czy chodzi o Studenckie Koło Przewodników Beskidzkich?, działałem w latach 70-tych.

Ja trochę później, druga połowa lat dziewięćdziesiątych i początek dwutysięcznych. Teraz trochę się kręcę przy Kole, ale jako senior-maruda.  ;)

@Kosiek
Dawaj o tej Lubelszczyźnie. Będziemy reklamować region. A ja dla odmiany zaliczyłem w tamtym roku wypad w opolskie. Niestety nie rowerowy (trochę służbowo, a trochę zwagarowałem na piechotę). Przyznam się ze wstydem, że wcześniej jakoś nie podejrzewałem tego regionu o jakiekolwiek atrakcje. Stobrawski Park Krajobrazowy zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie, a Góry Opawskie okazały się całkiem fajnymi górkami na weekend. Śląsk to dla mnie terra incognita - czeka na odkrycie.

Offline Mężczyzna Kosiek

• Miasto: opolskie
  • Na forum od: 24.07.2010
« 3 Sty 2013, 17:01 »
Stobrawski mówisz? :) To ledwie kilka kilometrów od moich teściów :) Jeździliśmy tam z żonką kilka razy :) Fakt - jest pięknie i urzekająco :) Zapraszam do przeczytania zapisu z przykładowych wyjazdów :) LINK 1 - tu spotkałem nawet gości z Lubelszczyzny LINK 2
A poza tym, to również nie posądzałem opolszczyzny o jakieś walory turystyczne, gdy kilka lat  temu zaczynałem oddalać się od tak zwanego komina :) Jeszcze gorzej postrzegałem ten region, gdy dwadzieścia lat temu się tu przeniosłem. Z czasem diametralnie zmieniłem zdanie, choć trzeba przyznać że radykalna zmiana nastąpiła dopiero latem ubiegłego roku, podczas rowerowego wyjazdu właśnie do teściów, gdzie pół opolskiego pokonałem w zdecydowanej większości drogami, fajnie nadającymi się na rower i cieszącymi oko :) Swój wkład miały też Góry Opawskie (które de facto przy dobrej pogodzie widzę od siebie z balkonu) i okolice :)
Dziękuję za  zaproszenie - być może odezwę się, gdy będę w odwiedzinach u rodzinki :) Co do promocji, to trafiłeś mnie w czuły punkt. Z jednej strony chciałoby się wypromować ten piękny region, a z drugiej chciałoby się uniknąć komercjalizacji (choć pewnie przesadzam). Wiem że na wschodzie ludzie bardzo by tego chcieli, ale ja jednak boję się tego, że pewnego dnia zawita tam ciężki przemysł (choćby temat łupków) i pozbawi nas cudownych wyżynno-rolniczych widoków, siejąc na horyzoncie kominy takie, jakich tu nie brakuje... Pamiętam jak kilka lat temu jechałem do Lublina pociągiem. Gdy wysiadłem na stacji, dosłownie uderzyła mnie inna jakość powietrza - oddychało się wyraźnie swobodniej. Poza tym ogólny klimat Lubelszczyzny również pociąga: fauna i flora, wiejska architektura, mentalność ludzi, czy - jak to określiła moja żona będąc tam po raz pierwszy: poczucie przestrzeni.

P. S. Oczywiście ja również zapraszam, gdy będziesz ponownie odwiedzał te okolice :)

"Odniosłem zarazem wrażenie, że gdy los złączy nas nierozerwalnie na wiele lat z rzeczą, rzecz ta przestaje być przedmiotem martwym i wydaje się nam, że żyje myśli i odczuwa."

Offline Mężczyzna Tomassac

• Miasto: Jámy (CZ)
  • Na forum od: 17.09.2012
    • na leżato
« 4 Sty 2013, 17:43 »
Witam, tym serdeczniej, że Lublin to moje rodzinne miasto.
Pozdrawiam.
Tomek

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum