Cytat: worek_foliowy w 20 Kwi 2016, 17:07Input Voltage: 5.0 VInput Current: 2.0AA mnie zastanawia, jakim prawem powerbank przy ładowaniu może wziąć z USB więcej niż standardowe 0,5A? Przecież gdyby go podłączyć do komputera, powinien przynajmniej uruchomić bezpiecznik a w gorszym razie spalić port.
Input Voltage: 5.0 VInput Current: 2.0A
Od dłuższego chodzi mi po głowie koncepcja wykorzystania powerbanka do zasilania przedniej lampki i elektroniki. Sensowną lampkę już znalazłem:
Moim zdaniem lepsze byłoby wyprowadzenie zasilania do każdego z ogniw osobna i ładowania prądem 2A
Koncepcja niestety słuszna inaczej. Są problemy.Na latarce jest sterownik. Ten też ma często swoje "za uszami" i ludzie "modują" lampki. Jadnak najczęściej problemem jest zła współpraca przetwornicy (np. powerbank) ze sterownikiem. Lampka świeci.. ale czasami mryga, zmienia tryby, nie wchodzi w wysokie tryby..
... Ale... podładowanie komórki to także świetny pretekst do nawiązania przyjaznych kontaktów z okolicznym posiadaczem gniazdka sieciowego co zacząłem cenić bardziej niż energetyczną niezależność.
Też wakacyjnie B.Niski tego roku chyba lipiec, ale muszę synchronizować pogodę z pracą, więc może się na sierpień przesunąć
... Poszukuję Powerbank'u z funkcją ładowania akumulatorów aa, aaa, 18650? (4 szt), który będzie można podpiąć zarówno do gniazdka w domu jak również do blitzwolf® 20w 3a bw-l1 ...