Autor Wątek: Dodatkowe zasilanie  (Przeczytany 74355 razy)

Offline Mężczyzna irbis9

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 15.01.2012
Odp: Dodatkowe zasilanie
« 22 Sty 2014, 14:45 »
racja, może poda jak go rozładuje do zera

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 22 Sty 2014, 14:50 »
Od 0 do 100%  w pięć godzin ?

Nie sądzę. Bateria ma wskaźnik złożony z 4 diod. Po wyjęciu z pudełka błysnęła tylko nimi, ładować telefonu nie chciała, zresztą jej nie męczyłem, bo napisano, że pierwsze ładowanie to powinno być doładowanie banku do pełna. Ale pewnie tak, jak to zwykle bywa - była naładowana w jakimś procencie. Rozładuję do zera i podam czasy :D
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
  • Miasto: Hawana, Kuba
  • Na forum od: 08.05.2009
    • Moje wyprawy
« 22 Sty 2014, 15:21 »
Czy taki power bank ładuje się dłużej z dynama w piaście, czy nie ma różnicy w czasie?

Offline Mężczyzna menel

• Na forum od: 25.03.2012
« 22 Sty 2014, 16:21 »
Czy taki power bank ładuje się dłużej z dynama w piaście, czy nie ma różnicy w czasie?
Generalnie power bankowi jest wszystko jedno skąd dostaje prąd ale ma ograniczenie maksymalnego prądu ładowania. W moim Sunen 12000 jest to 0,8A czyli do pełna ładuje się 15h i bez względu co do niego podłączysz szybciej nie będzie. Inny model Sunen16000 ładuje się przez ładowarkę sieciową maksymalny prąd jest 2,1A.
Wbrew pozorom wybór nie jest prosty bo 16 waży 500 gram a 12 tylko 150 czyli w ramach 0,5kg możemy mieć 36000mah ładujące się prądem 2,4A

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna menel

• Na forum od: 25.03.2012
« 22 Sty 2014, 18:21 »
Nie wiem, nie ważyłem ale obstawiam że jeżeli firma oszukuje to na wszystkim więc przelicznik powinien być prawidłowy.

• Użytkownik forum
« 22 Sty 2014, 18:54 »
Takie urządzenie ładuje się z reguły 5-6h, czyli np. na wyprawie pod namiot to jedenorazówka, jak się już rozładuje - to już niewiele z tego pożytku. A diody pokazujące pojemność - to niestety bardzo mało precyzyjne są, mam dwa powerbanki i w obu działa to bardzo kiepsko.

Wiem że pod namiot to słabo - nie takie jednak było założenie zakupu tego ustrojstwa. Zobaczymy jak działa, od poziomu 23% baterii do poziomu 100% komórka ładowała się 1,20 min, zauważalnie zwalniając ładowanie w ostatnich procentach (w sensie od 90 do 100%). Może wynikało to z uruchomionych aplikacji, których nie wyłączyłem - nie wiem. W każdym razie po naładowaniu dalej power bank pokazuje full naładowanie, zobaczymy ile tych uzupełnień uda się przeprowadzić.
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 22 Sty 2014, 19:07 »
Pełną sprawność powerbank uzyska dopiero po kilku cyklach rozładownie-ładowanie.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

• Użytkownik forum
« 22 Sty 2014, 22:53 »
12 waży 150g? Moje ustrojstwo waży 215g...
Absurdalny Eli

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

• Jestem, jaki jestem...
« 22 Sty 2014, 23:16 »
Dlaczego takie różnice w wadze?
Chińska "myśl techniczna"  ;D nie zna umiaru:
http://budgetlightforum.com/node/27603
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
« 22 Sty 2014, 23:36 »
Pełną sprawność powerbank uzyska dopiero po kilku cyklach rozładownie-ładowanie.

W przypadku ogniw litowych ta poprawa sprawności jest pomijalna.

• Jestem, jaki jestem...
« 22 Sty 2014, 23:37 »
Pozwolisz, że nie zgodzę się z powyższym.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum