Autor Wątek: Łódź - Święty Krzyż - Łódź  (Przeczytany 853 razy)

Offline Mężczyzna Damian90

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 16.08.2012
Łódź - Święty Krzyż - Łódź
« 2 Sty 2013, 21:37 »
Jako że zimy nie widać trzeba być przygotowanym na wszystko. Gdy tylko będą warunki do jazdy chcę pobić swój rekord. Na pusto najwięcej przejechałem ... 60 km ale za to z sakwami ponad 250 km na terenowych gumach więc myślę że powinienem dać radę. Znając moje skróty wyjdzie pewnie 400 km w tym kilkanaście w ciężkim terenie  ;D
Rower: przełajowy, opony : schwalbe hurricane (4 cm szerokości), lemondka.

http://tnij.org/tww5

Co sądzicie o tej trasie  ??? Jedynką szybko przemknę jak będę wracał więc nie powinno być lipy. Chcę ominąć trasę Radom - Opoczno - Piotrków bo jest tam taki ruch że łeb chce odpaść. Znacie jakieś fajne skróty   ???   ;)

Jakby ktoś miał ochotę to zapraszam do przyłączenia się chociaż kawałek  ;) mogę się dostosować. Termin: jak będzie już trochę dnia i ciepło w nóżki, rączki i w nosek  ;) Jeżeli dam radę a myślę że tak to następnym krokiem będzie trasa Łódź - Zakopane do czego też zachęcam.

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Z Opoczna do Końskich bardzo kiepska (dziurawa) droga, ale oczywiście da się przejechać.

Z Tomaszowa do Opoczna można krócej niż przez Inowłódz, czyli bezpośrednio. Akurat bardzo przyjemna droga, ale może celowo chcesz nadłożyć.

Cała tę trasę przejechałem, choć na rożnych wycieczkach. Dość ambitna na jeden dzień, zwłaszcza, jeśli będzie wiało mocniej niż słabo (z dowolnego kierunku). Ale dasz radę.

Powodzenia! :)

PS. A może zanim się zrobią warunki na solidne trzysetki, to coś krótszego pod Łodzią byś machnął? Jakąś setkę w ten łikend na dobry początek? :)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Z Opoczna do Końskich bardzo kiepska (dziurawa) droga, ale oczywiście da się przejechać.

Z Tomaszowa do Opoczna można krócej niż przez Inowłódz, czyli bezpośrednio. Akurat bardzo przyjemna droga, ale może celowo chcesz nadłożyć.

Cała tę trasę przejechałem, choć na rożnych wycieczkach. Dość ambitna na jeden dzień, zwłaszcza, jeśli będzie wiało mocniej niż słabo (z dowolnego kierunku). Ale dasz radę.

Powodzenia! :)

PS. A może zanim się zrobią warunki na solidne trzysetki, to coś krótszego pod Łodzią byś machnął? Jakąś setkę w ten łikend na dobry początek? :)

A już miało być tak pięknie :( Do Spały zrobili klika metrów od drogi na Inowłódz fajną ścieżkę rowerowa między drzewami co jest W Polsce nie lada atrakcja turystyczną  :D
a jak trasa Piotrków - Kielce duży ruch  ??? Może lepiej przez Przedbórz  (jak na CB normalnie  :D) Setka  ??? Ten weekend  ???  Bardzo chętnie  :)

Offline Mężczyzna martink

• Miasto: Starachowice
  • Na forum od: 29.01.2011
    • http://www.wyprawyrowerowemartink.blogspot.com/
Pakujesz się prawie przez centrum Kielc To mało sympatyczny kawałek. Na Twoim miejscu pojechałbym na Ćmińsk Zagnańsk Gruszkę Kajetanów Masłów
 Kawałek od Suchedniowa do Zbrojowa poprowadzony jest przez las - celowy zabieg ? Tam nie tylko nie ma asfaltu ale niczego co by przypominało cywilizowaną drogę
Droga między Nową Słupią a Bodzentynem jesienią była remontowana Nie mam pewności czy skończyli

Po prostu miło wspominam te puszczańskie drogi, za Skarżyskiem tez niby na mapie nic a tu miła niespodziankę miałem  http://www.panoramio.com/photo/81453859 polecam. Jednak coś tam jest http://www.panoramio.com/photo/75803745 i piekło po drodze. Trudno najwyżej pojadę na przełaj jak zdążę przed zmrokiem oczywiście  ;)  Dzięki za info co do Kielc, faktycznie nie ma co się tam pakować. Pozdrawiam.
Ponawiam pytanie jak droga nr. 74 Kielce - Piotrków. Nie chce mi się znowu 20 km poboczem szlakowym wlec jak mnie noc i mgła zastanie.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Droga nr 74 Kielce - Piotrków : generalnie brak poboczy, ruchliwa, sporo aut dostawczych :D

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
A już miało być tak pięknie :(

???  ???

Do Spały zrobili klika metrów od drogi na Inowłódz fajną ścieżkę rowerowa między drzewami co jest W Polsce nie lada atrakcja turystyczną

Owszem, owszem. Ja generalnie unikam ścieżek jak ognia (a już tych z kostki zwłaszcza). Przejeżdżałem tamtędy z 6-8 razy i nigdy na nią nie wjechałem. Ale oczywiście możesz spróbować, jeśli lubisz ten sport ;)

Droga nr 74 Kielce - Piotrków : generalnie brak poboczy, ruchliwa, sporo aut dostawczych :D

Ale dobra nawierzchnia i ogólnie fajna droga. Jechałem nocą i było ok :)

Setka  ??? Ten weekend  ???

Przenoszę ten fragment dyskusji na wątek Nieistniejącej Grupy Łódzkiej. Może jeszcze ktoś się do nas przyłączy ;)
« Ostatnia zmiana: 3 Sty 2013, 07:35 aard »
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
Droga między Nową Słupią a Bodzentynem jesienią była remontowana Nie mam pewności czy skończyli
Jechałem w grudniu i żadnych robót sobie nie przypominam...

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum