Autor Wątek: Palnik Primus Mimer Duo Stove i inne w cenie 80-150zł. /spis/  (Przeczytany 18511 razy)

Offline Mężczyzna Symfonian

• Dominik
  • Miasto: Piekary Śląskie
  • Na forum od: 18.05.2009

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
no dobra, ale czy uszkodzenie piezo wpływa jakoś na pracę palnika? Po prostu staje się palnikiem bez piezo :D

Na prace samej czesci palnikowej naturalnie nie. Ale z punktu widzenia konsumenta, kupujacego wlasnie taka konstrukcje, ulega ona uszkodzeniu jako calosc.

Ja naturalnie preferuje bez piezo bo sa lzejsze.:-)

Offline Mężczyzna urko

• Miasto: KPN
  • Na forum od: 09.01.2011
Jak brak piezo moze wplywac na trwalosc sprzetu? Rownie dobrze mozna polecic pocket rocketa MSRa ktory moim zdaniem jest mocniejszy niz rozklekotany Crux i jego kopie. Polecanie czegokolwiek na zasadzie "bo ja mam i jeszcze sie nie zepsulo" moze niezorientowanych wprowadzac w blad.
Mam Cruxa i jeszcze się nie nie zepsuł, polecam go, gdyż  wcześniej posiadany CampingGaz z piezo, po pierwszej leśnej przejażdżce okazał się być dziadostwem. Trasa nie była szczególnie trudna, ot czerwony kampinoski szlak do Brochowa i z powrotem, na rowerku bez amortyzacji. Palnik  rozklekotał się, a zapalarka nie działała. Potem przez 9 lat posiadałem  prostego Karrimora, który działał i nadal funkcjonuje, jego wadą była jedynie wielkość. Polecam Cruxa raz jeszcze, proste, małe, lekkie, wydajne i jak dotąd, po 2 latach użytkowania, bezawaryjne urządzenie. Dopuszczam jednakowoż myśl, iż istnieją inne, także z piezo, godne polecenia, palniki.

edyta: układ tekstu, literówki, ortografia :-(
« Ostatnia zmiana: 19 Sty 2013, 15:31 Urko »

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
Piezo jest awaryjne albo się zużywa szybciej niż palnik. Wg mnie to totalnie zbędny bajer w palnikach.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
Linki hamulcowe tez zuzywaja sie szybciej niz rower ale o niczym to nie swiadczy. Piezo ma jedna wade: w niektorych kuchenkach moga byc przebicia i moze nas kopac przy klikaniu... Widzialem to w primusie expres

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
Nie rozumiem porównania. Linkę wymienisz, piezo nie. Regułą jest to, że za kuchenkę z piezo płacisz więcej. Sensu większego to nie ma, ze względu na szybsze zużycie, awaryjność.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Drzewo

• Miasto:
Niektóre kuchenki pozwalają na wymianę piezo (np TechnoTrail).
Masz sporo racji i z tym się nie kłócę. Po prostu generalizowanie prowadzi czasem do złych wniosków... Niebezpieczne zwłaszcza dla osób zielonych w temacie.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Arkadoo nie generalizuje ale podaje ważne argumenty przeciwko piezo. Moja pierwsza kuchenka miała piezo ale ja straciłem i kolejna była już bez.

Offline Drzewo

• Miasto:
ale podaje ważne argumenty przeciwko piezo
:)
Poważna sprawa.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy