Autor Wątek: Nietypowe / wyjątkowe / ciekawe miejscówki na nocleg (fotki)  (Przeczytany 256399 razy)

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
Rok Pański 2005, wtedy jeszcze po górach chadzałem :)

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Offline Mężczyzna renifer

• Miasto: w polu i w lesie
  • Na forum od: 22.01.2012
To Twoje zdjęcie da się powiększyć. A jak chcesz, żeby od razu otwierało się duże (tak jak u innych), musisz wkleić link do zdjęcia zamieszczonego gdzieś w sieci, nie na Twoim dysku.
Dzięki, postaram się nie zapomnieć:) Pozdrawiam
Jeśli ty dasz mi trochę - ja dam ci dużo!
Jeśli ty dasz mi dużo - ja dam ci dużo więcej!
Jeśli ty dasz mi wszystko - ja też dam ci wszystko!

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
1) gdzie jest namiot?

nocleg na Bornholmie

2) Bormio Włochy  na samym rynku, na środku pod tym dachem spaliśmy i przeczekaliśmy burzę z deszczem. miejscowość przed przełeczą Passo di stelvio.
« Ostatnia zmiana: 7 Sty 2013, 21:54 EASYRIDER77 »

Offline Mężczyzna ambi

• Miasto: Brwinów
  • Na forum od: 21.02.2010
Hmm były pod mostami, w krzakach, na polach, w stodołach pełnych siana (te zdecydowanie najwygodniejsze:) i jak śpiwór potem pachnie ), nad jeziorami/stawami, na plaży w centrum kopenhagi, w świetlicy, ale najlepszy miałem chyba na ubiegłorocznej wyprawie. Bunkier nad Gardą:

widok na prawdę mega:)

Offline EASYRIDER77

freiburg Niemcy, pod wiaduktem kolejowym przy drodze.

Bornholm, gdzieś nad jeziorkiem.

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
  • Miasto: Hawana, Kuba
  • Na forum od: 08.05.2009
    • Moje wyprawy
Dużo tego było, bo uwielbiam dzikie noclegi.
Zdecydowanie najbardziej zapadł w pamięci nocleg tuż przed Col de la Bonette w ruinach koszar Camp des Fourches na wysokości 2291 m npm.
Pamiętam tę ciszę przenikającą do głębi i widoki zapierające dech w piersiach.

Na ostatniej wyprawie w Italii przespałem jedną noc w korycie wyschniętej rzeki koło Savony (niestety nie mam zdjęcia). Następnego dnia miejscowi z którymi zagadałem złapali się za głowę z okrzykiem serpenti! W tym miejscu było bowiem dużo węży jadowitych, które na szczęście nie chciały się ze mną zapoznać w nocy.
« Ostatnia zmiana: 7 Sty 2013, 22:18 xmk »

Offline Mężczyzna tranquilo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 21.01.2011
    • Na rowerowej ścieżce
Jeszcze jedno miejsce mi się przypomniało.
Oto dojście na miejsce noclegu :

I sama miejscówka. Niby miejsce jak miejsce, ale rano okazało się że rozbiliśmy się na szlaku wychodzącym z plaży dla naturystów. Uświadomiły nam to dwie nagie 50 letnie angielki, które do nas z rana zaszły (swoją drogą bardzo sympatyczne panie)

Offline pr0zak

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 21.06.2011
W drodze na Pico del Veleta przegapiłem schron znajdujący sie na około 3100m (końcówkę podjeżdżałem w nocy) tak wiec czekał mnie awaryjny nocleg na 3300m :D

Offline Mężczyzna TomiliDżons

• Miasto: okolice Żyradowa
  • Na forum od: 09.07.2012
Fajnie to noclegi. Mi się przypomina jeden z Rumunii, gdy dotraliśmy do Braszowa póznym popołudniem nie mieliśmy czasu na szukanie miejsca na nocleg poza miastem, trzeba było przecież kupić piwko na kolację  ;D Więc spaliśmy wkońcu na wzgórzu pośrodku miasta, niedaleko był jakiś zamek-restauracja. Było lato, ciepło i wogóle więc nawet namiotu nie rostawialiśmy...jak znajdę foto to podrzucę:-)

Offline EASYRIDER77

xmk przejeżdżałem przez tą wioskę przed col de la bonette, co masz na zdjęciu, wioska widmo. Fajowe.

pozdrawiam

Offline skolioza

• Miasto: kraków
  • Na forum od: 01.04.2009
    • http://www.RetroMTB.pl
Fajnie to noclegi. Mi się przypomina jeden z Rumunii, gdy dotraliśmy do Braszowa póznym popołudniem nie mieliśmy czasu na szukanie miejsca na nocleg poza miastem, trzeba było przecież kupić piwko na kolację  ;D Więc spaliśmy wkońcu na wzgórzu pośrodku miasta, niedaleko był jakiś zamek-restauracja. Było lato, ciepło i wogóle więc nawet namiotu nie rostawialiśmy...jak znajdę foto to podrzucę:-)
nas z kolei przed tymi wzgórzami ostrzegano - ponoć jakiś misiek się wtedy po nich plątał zachęcony łatwością w zdobywaniu pożywienia (wrzesień 2007)  ;D

Offline Mężczyzna regent

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 02.01.2013
Punkt obserwacyjno-dowódczy na poligonie na Ukrainie Niestety zdjęcie pstryknąłem już po wyprowadzce, więc bez ludzi i rowerów w środku. W namiocie byłoby wygodniej, ale ten przemakał.

Szwecja. Zabytkowy wiatrak. Ciasno było, ale sucho. Małżonka niezadowolona bo się bała, że ktoś przyjdzie i nas wygoni. Oczywiście nikt nie przyszedł i nas nie wygonił  ;D

Jeszcze raz Szwecja. Miejsce jak miejsce, ale za to towarzystwo! Jak się rozbijaliśmy to ich nie było. Przyszli jak jedliśmy kolację. Strasznie nachalni byli, do namiotu zaglądali, śpiwory wywlekali. Sakwy otwierali. Ze dwie godziny z nimi walczyłem. Waliłem zwiniętą karimatą po łbach. Jak już mieliśmy się wyprowadzić to nagle zniknęli. Przyszli znowuż ranem - na śniadanie.  ;)

Fantastyczne ambony w Puszczy Białowieskiej.

A tu noclegi w miejscach jak najbardziej typowych, bo przeznaczonych właśnie do noclegowania. Z tym, że dla nas Polaków jest to dość nietypowe. Nieodpłatne, ogólnodostępne, chatki w Estonii.

Zdarzyło mi się też spać na cmentarzu żołnierzy poległych w pierwszej wojnie światowej, przystankach - nie lubię, pod mostem i w baraku robotników remontujących drogę. 
« Ostatnia zmiana: 8 Sty 2013, 14:53 regent »

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009

Dla takiego noclegu pojechałabym tam! Rewelacja!
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
nas z kolei przed tymi wzgórzami ostrzegano - ponoć jakiś misiek się wtedy po nich plątał zachęcony łatwością w zdobywaniu pożywienia (wrzesień 2007)  ;D
Spaliśmy tam w 2004 :)

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010

Poproszę o namiar ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum