Autor Wątek: Lemondka  (Przeczytany 115809 razy)

Offline Mężczyzna Symfonian

• Dominik
  • Miasto: Piekary Śląskie
  • Na forum od: 18.05.2009
Odp: Lemondka
« 19 Wrz 2011, 23:00 »
Mi i kilku innym osobom popękały [podłokietniki], dlatego z zazdrością patrzyłem na te klocki - ich nie da się popsuć!

Mojemu znajomemu pękły znowu te klocki, więc jednak jakoś sie da :)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 20 Wrz 2011, 00:18 »
z lemondką zaliczyłem sporo gleb, dwa zderzenia z samochodem i ostatnie zderzenie z barierką. Lemondka jak nowa :wink: nie wiem co Twój kolega musiał zrobić żeby je rozwalić....
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline asia.at

• Miasto: Nysa
  • Na forum od: 08.04.2011
« 20 Wrz 2011, 17:44 »
Ja ostatnio zakupiłam lemondkę Tranz X JD802 i już mi się złamała plastikowa obejma podłokietnika  ::) czemu nie kupiłam modelu JD801 to nie wiem, tam by tego problemu nie było  ;) Spróbuję to jakoś skleić może się uda.

• Dominik
« 20 Wrz 2011, 23:56 »
Mam gdzieś takie podłokietniki z innej lemondki jak coś to PW ;)

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
« 21 Wrz 2011, 14:04 »
Właśnie przyszła wczoraj wysłana lemondka od Wilka.
Szybko przyszła. Teraz mam mini problem - manetki i klamki na kierownicy nie pozwalają na jej zamontowanie. Na samej kierownicy miejsce jest ale linki wychodzące z manetek ograniczają możliwość zamontowania.

Nie mam na to pomysłu - później się tym zajmę :)
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna Freud

« 21 Wrz 2011, 14:19 »
A masz jakiekolwiek foto z jeszcze zamontowaną lemondką?
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna Freud

« 21 Wrz 2011, 14:41 »
Niestety własnie o chwytach pomyślałem, że muszą być węższe. Jeszcze pokombinuję. Może coś wymyślę. Dzięki.

Offline Mężczyzna ciman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 26.05.2009
« 21 Wrz 2011, 15:33 »
Ja u siebie zamontowałem to tak jak na poniższych zdjęciach, wszystko zmieściło się na wąskiej 50cm kierownicy (szerokich nie lubię). Gripy musiałem trochę przyciąć.

• Dominik
« 21 Wrz 2011, 15:33 »
Ja u siebie odkręciłem monitorki z manetek bo i tak ich nie było widać.

Ciman co to za uchwyt do Garmina?

Offline Mężczyzna ciman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 26.05.2009
« 21 Wrz 2011, 15:36 »
Ram Mounts, ale nie polecam.

Offline Mężczyzna Freud

« 21 Wrz 2011, 16:44 »
Ja u siebie zamontowałem to tak jak na poniższych zdjęciach, wszystko zmieściło się na wąskiej 50cm kierownicy (szerokich nie lubię). Gripy musiałem trochę przyciąć.

Widzę, że manetki masz lekko w dół i linki powyginane są.
Mało mi się podoba rozwiązanie, ale chyba będzie musiało wystarczyć.

EDIT:
Widzę, że śruby też sobie rdzewieją. Profi ma mocowane rury pod kierownicą. JD-802 ma NAD i pewnie wtedy ten problem kompletnie nie występuje. Pobawię się w wolnej chwili - zobaczymy co z tego wyjdzie.
« Ostatnia zmiana: 21 Wrz 2011, 16:54 Freud »

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 21 Wrz 2011, 17:21 »
A, właśnie, zapomniałem. W Profi rdzewieją  śruby. Ja wymieniłem na stal nierdzewną, tylko że tak dawno, iż już zapomniałem. Sorry ;)

A miejsce na lemondkę powinieneś, znaleźć, tym bardziej, że licznik możesz przełożyć na lemondkę, podobnie jak lampkę, GPS i co tam jeszcze masz. Na kierownicy zostają tylko klamki i manetki :)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
« 21 Wrz 2011, 18:09 »
Na GPSach się nie znam, więc może faktycznie będzie problem.
Ale co do lampek, to z reguły daje się coś wymyślić. Sam używałem już kilku lampek i wymieniałem je nie dlatego, że nie pasowały do lemondki, tylko dlatego, że kiepsko świeciły :)

Natomiast jeśli masz lemondkę, mocowanie lampki na kierownicy nie ma sensu, bo lemondka rzuca wtedy śliczny, duży, czarny CIEŃ :)

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
« 21 Wrz 2011, 19:16 »
nie wspominając już, że jazda nocą na lemondce jest niebezpieczna

Zależy od jakości lampki :) Mając Storka nie dostrzegam żadnego niebezpieczeństwa w jeździe na lemondce po ciemku. Dostrzegam za to wszystko inne ;D

Offline Mężczyzna Freud

« 21 Wrz 2011, 19:26 »
Wszystko się zmieściło idealnie :) Jestem z lemondki na razie zadowolony pod kątem technicznym. Mam jeszcze kilka możliwość w regulacji więc zawsze będzie można znaleźć ew. bardziej optymalną pozycję. Jak na razie jest super ;)

Kilka fotek:

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum