Cytat: wloczykij w 22 Lip 2014, 18:24Montował ktoś z Was lemondkę Tranz-X JD802 na kierownicy 31.8mm? Chcę zrobić mały upgradę i wymienić risera na baranka, ale z nowych najłatwiej jest dostać właśnie w rozmiarze 31.8 a oficjalnie lemondka nie jest przystosowana na taki rozmiar. Ale podobno jak się popieści to się wszystko zmieści, więc jak jest z tą lemondką? Wątpię że Ci się to uda... na mniejszą kierownicę można dołożyć podkładek, na większą ciężko coś wymyślić. A baranków w standardowym rozmiarze jest ogrom, więc nie przesadzaj z tą łatwością dostania 31,8
Montował ktoś z Was lemondkę Tranz-X JD802 na kierownicy 31.8mm? Chcę zrobić mały upgradę i wymienić risera na baranka, ale z nowych najłatwiej jest dostać właśnie w rozmiarze 31.8 a oficjalnie lemondka nie jest przystosowana na taki rozmiar. Ale podobno jak się popieści to się wszystko zmieści, więc jak jest z tą lemondką?
Borafu - dziękuję! Wspaniałe dzieło :-)alu posiadam, ale po przymocowaniu jej przy pomocy zipów do lemondki tak nie bardzo jest stabilna ta rurka. W mojej konstrukcji nie ma jednak tych półokrągłowych "wnęk" na rurki od lemondki, a to właśnie dodaje stabilizacji.
Aktualnie wygląda to tak:
W moim przypadku stabilizacji dodaje coś innego. Lemondka jest wykonana z jednego kawałka rurki, zamocowanego oboma końcami do kierownicy. Rozpórkę wsunąłem na miejsce rozginając lekko lemondkę, a dopiero później przymocowałem do kierownicy, ściskając ją jednocześnie.Tak więc rurka jest zaciśnięta przez ramiona lemondki i nie ma prawa się ruszyć.W przyypadku Twojej lemondki dałbym jednak opaski mocujące, żeby lampka nie poszła swoją drogą
Solidna konstrukcja!I nawet rower do niej umocowałeś, jak mi się zdaje!
Jest nieco lepiej, ale te 0,5 mm się rusza, więc lampka będzie drgała na wybojach.
A ja lampkę skręcam o 90% i mocuje na ramieniu lemondki
Cytat: Symfonian w 24 Lip 2014, 00:23A ja lampkę skręcam o 90% i mocuje na ramieniu lemondki Próbowałem. Niestety uchwyt lampki nie nadaje się do takiej płaszczyzny (bocznej) i lampka trzęsie się mocno na wybojach.Jaka lampka? Jaki uchwyt?