Autor Wątek: Lemondka  (Przeczytany 115838 razy)

Offline kajson

• Miasto: Nigdziebądź
  • Na forum od: 04.06.2011
Odp: Lemondka
« 28 Cze 2011, 18:31 »
niestety Medawc ma rację:

http://www.sjscycles.co.uk/tranz-x-jd-802-tri-bars-w-arm-rest-pads-black-aluminium-prod22582/
"To Fit Handlebar Diameter: 25.4 to 26.0 mm (Wont fit Oversize 31.8mm bars)"

gdyby to było takie proste to już dawno miałbym lemondke ;)

piłka w grze  :twisted:

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 29 Cze 2011, 07:03 »
zmień kierownicę i mostek. jak poszukasz to zamkniesz się z lemondką w 100zł :wink:
chociaż nie wiem czy znajdziesz jakieś oferty z Nigdziebądzia żeby za przesyłki nie płacić...
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 18 Sie 2011, 19:57 »
mam pytanie, idzie gdzieś dostać same podłokietniki od lemondki? Dorwałem tak śmiesznie zakrzywioną kierownicę, że tylko czegoś pod łokcie mi brakuje.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Medawc

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 02.12.2010
« 18 Sie 2011, 20:21 »
Niestety chyba nie. Znam przynajmniej 2 osoby, które złamawszy podłokietnik w lemondce łatały stary taśmą klejącą lub kupiły całą nową lemondkę, bo podłokietników nie szło osobno dostać.

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
« 12 Wrz 2011, 14:55 »
Cytat: Napisano 01 sierpień 2008 - 13:45  przez Aard... a później kupił lemondkę i wszędzie z nią jeździ
Niestety na lemondzie nie wstaniesz w pedały i bardzo trudno się skręca-podczas tych czynności lepiej zmienić chwyt a i jeszcze jedno na lemondzie jeździ się jak lekkie kamikadze- raz, że zakręty dwa czas zmiany chwytu na taki umożliwiający hamowanie jest niemiłosiernie długi.

I to jest własnie problem. Z tych powodów lemondka jest raczej niewarta świeczki. Lepszym rozwiązaniem wydaje się kierownica baranek. Mnogość chwytów znaczna, w najbardziej pochylonej pozycji bez trudu można hamować, miejsca na akcesoria nie zabraknie, a i masa ze wszystkim mniejsza niż prostej kierownicy i lemondki. Tylko ze to większa inwestycja, bo jeszcze klamkomanetki, reduktory do hamulców...

Zaznaczam, że to, co powyżej nie było sprawdzane przeze mnie, tylko przez kumpla, ale on tak jeździ na wyprawy i bardzo sobie chwali. Ja póki co się nie zdecydowałem, może jak będę składał nowy bike od zera :P

żeby nie było że off-top, to znalazłem na allegro swoją lemondkę, którą uważam za najwygodniejszą;D

TranzX jd-801:
http://allegro.pl/tranzx-jd-801-lezak-na-kierownice-i1805695297.html
:P
« Ostatnia zmiana: 12 Wrz 2011, 14:56 Waxmund »
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
« 12 Wrz 2011, 16:09 »
Chyba domyślam się, kim jest tajemniczy kumpel Mikiego :]
Wracam do jeżdżenia.

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 12 Wrz 2011, 20:38 »
Gdzieś Ty to znalazł, Wax? Daj link, pliiiiz! :)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna ciman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 26.05.2009

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
« 13 Wrz 2011, 11:13 »
@Waxmund:
   jesteś w stanie wystawić fotki lemondki już zamontowanej na rowerze?
   Chciałbym wiedzieć jak to wygląda bo na sieci to te fotki jakieś ubogie są.
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
« 13 Wrz 2011, 11:30 »

starczy ? mogę zrobić jakieś dodatkowo, tylko powiedz jakie :wink:

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Freud

« 13 Wrz 2011, 16:26 »
Zbliżenie na kierownice razem z licznikiem itd. przydałoby się. Głównie chodzi mi o to, jak to wszystko się mieści na niej.
Pytanie dodatkowe na ile te gombeczki się zużyły po dłuższym użytkowaniu?
Z góry bardzo bardzo dziękuję.
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
« 13 Wrz 2011, 17:35 »
zrobię foty później. Lemondkę mam od 3 lat, jeżdżę na niej całkiem sporo, i jest jak nowa. Żadnych śladów zużycia....
regulacji żadnych nie ma, ale tak naprawdę, to jeśli masz wygodną pozycję na rowerze, to i na lemondce Ci będzie dobrze.

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 17 Wrz 2011, 00:16 »
http://www.forumrowerowe.org/topic/2655-lemondka-na-dlugie-trasy-gdzie-kupic/ :P

Wow! Rewelacja! Dzięki Ciman! :)
Chyba zamknę kłapaczkę na wieki, bo jak mi ktoś za parę lat wyciągnie, jakie głupoty teraz piszę, to znów będzie wstyd ;)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Pawel90

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 05.01.2009
    • http://rasiu.bikestats.pl
« 17 Wrz 2011, 11:36 »
Zbliżenie na kierownice razem z licznikiem itd. przydałoby się. Głównie chodzi mi o to, jak to wszystko się mieści na niej.
W linku http://rasiu.bikestats.pl/523042,Lemondka.html masz zdjęcie mojej lemondki. Mam giętą kierownice ale mieści się wszystko co potrzebuję;)
Co do zużycia to wiele powiedzieć nie mogę, bo mam ją od 3 miesięcy i w tym czasie niewiele jeździłem.

Offline Mężczyzna Freud

« 17 Wrz 2011, 11:54 »

Dziękuję za fotkę.

Z Tranz-X widzę dwa modele:
Tranz-X Profi
Tranz-X JD-802

Zastanawiam się nad Profi, ale nie wiem na ile jej inny kształt w stosunku do JD-802 zmienia komfort jazdy (jej użycia, oparcia).
Ma może ktoś Profi albo ew. przemyślenia co do tego, która lepsza?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum