@Olo:Co do mojego poziomu to tak w kwestii ekoterrorystów on jest mizernie niski, mieliśmy Rospudę, mamy stoki, niebawem zacznie się wojna o elektrownie.W kogo to jest interesie? Naszym? Polaków?
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.
Co do mojego poziomu to tak w kwestii ekoterrorystów on jest mizernie niski, mieliśmy Rospudę, mamy stoki, niebawem zacznie się wojna o elektrownie.W kogo to jest interesie? Naszym? Polaków?
Co do Rospudy to chodzi mi m.in o to jak i o to.
Popytaj się w Augustowie to się dowiesz jak tam za Rospudę ekologów kochają
To pięknie położone miasto jest bezlitośnie rozjeżdżane przez tiry (...)
Cytat: Borafu w 8 Sty 2013, 17:13O ile dobrze pamiętam to cała historia wyglądała tak, że wszyscy zainteresowani budowaniem obwodnicy jakiekolwiek uwagi, konsultacje itp olewali ciepłym moczem i nawet nie analizowali rzetelnie innych wariantów, bo interesował ich tylko ten jeden.Oczywiście, że tez mają swoje na sumieniu, za arogancko postępowali; ale gdyby nie protesty ekologów - to droga by powstała, po fakcie nikt by jej nie rozbierał. Zresztą sprawa tak naprawdę miała zupełnie inny charakter, nie wiem czy pamiętasz ten okres
O ile dobrze pamiętam to cała historia wyglądała tak, że wszyscy zainteresowani budowaniem obwodnicy jakiekolwiek uwagi, konsultacje itp olewali ciepłym moczem i nawet nie analizowali rzetelnie innych wariantów, bo interesował ich tylko ten jeden.
Cechy które będą istotne do aktywnego wzięcia udziału w wyprawie (ponad konwencjonalne wymagania zimowej wyprawy rowerowej): - zdolność do robienia zdjęć/video z trasy i pakowania tego na fb/www wieczorem - zdolność do samodzielnej nawigacji w zimie po punktach z sms/email - ogłada medialna - zapasowe baterie do telefonu, zestaw głośnomówiący (słuchawki+mic), jakiś dostęp do neta, ew. netbook, silne czołówki, zapasowe oświetlenie i zapasowe baterie do niego, ładowarka do baterii.