Autor Wątek: Retro szoska czyli mieszczuch  (Przeczytany 2368 razy)

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
Odp: Retro szoska czyli mieszczuch
« 24 Sty 2013, 19:51 »
Jeżdżę na tych starych póki nie padną. Ale jak będziesz coś mieć to daj znać, podjadę pomacać. 

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
« 17 Kwi 2013, 20:41 »
Wyszło, że szoską jeżdżę ostatnio znacznie więcej niż czarnym, a sprzęt nie działa tak, jak bym chciała.
Orientujecie się może, jaki koszt mniej więcej musiałabym ponieść, jeśli chciałabym wymienić klamki+hamulce oraz tylną przerzutkę? Nie wiem, czy suportu nie powinnam - nie rozkręcałam, luzów na korbie nie odczuwam, ale ja się nie znam  ::) na pewno (niestety) pedały są zdezelowane i do wymiany. Myślę nad osprzętem klasy porównywalnej do alivio że tak powiem. Przy okazji o koła też zapytam, bo piasty niby ok, ale lekki luz mają i nie kręcą się jakoś super.
Zaznaczam, że to takie moje luźne rozmyślania przyszłościowe z tą wymianą części. Chciałam utrzymać rower w starym stylu, ale chyba jednak mija się to z użytecznością w tym przypadku.

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 17 Kwi 2013, 20:55 »
Orientujecie się może, jaki koszt mniej więcej musiałabym ponieść, jeśli chciałabym wymienić klamki+hamulce oraz tylną przerzutkę?
Klamki i hamulce na allegro są szeroko dostępne, we wzorach jakich chcesz.
na pewno (niestety) pedały są zdezelowane i do wymiany
z epoki będzie bardzo ciężko coś dostać (platformy).
Przy okazji o koła też zapytam, bo piasty niby ok, ale lekki luz mają i nie kręcą się jakoś super.
Będzie gruby problem. Z tyłu masz wolnobieg, na 126mm albo węższy. Obecnie piast na ten wymiar nie ma w produkcji. Z przodu też raczej standardu 100mm nie będzie. To jest stalowa rama, więc można próbować rozgiąć widełki pod większy rozmiar :D

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 17 Kwi 2013, 21:50 »
Klamki Shimano 105/600 z tego co pamiętam idzie wyrwać koło 60 zł. Przerzutka 105 od 20 do 60 zł. Suport VG ostatnio kupowałem za 30 zł.

Piasty 126mm można czasem kupić nowe (tzn. nieużywane), ostatnio widziałem komplet Shimano 600 za 80 zł (jedna nowa, druga prawie), też wypasione Shimano 600 ;) Ewentualnie można kupić szersze i podobno przy odrobinie zabawy podkładkami też spasują.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum