Autor Wątek: Okolice Brodnicy styczeń 2013.Wycieczka z psem.  (Przeczytany 1658 razy)

Offline Mężczyzna michał

• z kropką
  • Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 10.06.2008
Nie udało

Offline Mężczyzna oszej

• Niejeżdżący teoretyk - forumowy mędrek
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.01.2011
Teraz trzeba się zalogować, a później - "Dołącz do Google+, tworząc swój profil publiczny". Czy tylko u mnie ten problem występuje ;)?

Offline Mężczyzna obserwathor

• Miasto: Rybnik
  • Na forum od: 19.02.2012
ja u siebie mam tak samo
post wysłany z  komórki -  na węgiel™

Offline Kobieta magfa

• Miasto: Poznań, najlepsza dzielnica
  • Na forum od: 14.07.2009
Na mojej wsi internet na falach zawraca... Widocznie wieje nie w tym kierunku co google lubi, bo mogę tylko łączyć się z forum. Zdjęcia udostępnię jak mnie google znowu wpuści. Uprzedzam, że z zalicz gminę to od trzech dni się nie udało  :icon_twisted:
"Iwo [18:50]:   to się nazywa dorosłość
Księgowy [18:53]:   że się odechciewa?
yoshko [18:55]:   tak, masz wybór, i najprostsze jest nicnierobienie :)"

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012

https://plus.google.com/photos#photos/100871963846405442310/albums/5833752362722283985
Nie mam pojęcia czy udało  mi się udostępnić... :-[
Udało się ;D
Jest publiczny powinien być widoczny dla wszystkich.
« Ostatnia zmiana: 15 Sty 2013, 22:56 Mariusz »
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna oszej

• Niejeżdżący teoretyk - forumowy mędrek
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.01.2011
No to tak nie do końca, nie macie jakoś powiązanych kont, coś w stylu "znajomych"? Bo ja tego nie widzę ;)

Offline Mężczyzna KiESWY

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 27.05.2012
Siemacie, po pierwsze gratulacje, do tej pory nie spotkałem kogoś kto jeździłby na wycieczki z psiakiem, tym bardziej zimowe wycieczki... Szacunek!
Ja przeżyłem takie trzy wielkie wyprawy (2+psiak) i uważam je za najwspanialsze.

Mam kilka pytań.
Rok temu planowałem weekendową wyprawę Działdowo - Brodnica (i z powrotem). Niestety, zabrakło czasu, potem nastąpiła awaria przyczepki... Przewiduje drugi atak na wiosnę.
Wasza trasa pokrywa się w dużej części z moimi planami. Teraz większość dróg pokryta jest śniegiem, ale może wiecie jaki jest zwykle ruch na drogach (szczególnie stan na 544)? Niestety, mimo wzmocnień przyczepki skazany jestem na twarde i przede wszystkim niedziurawe nawierzchnie.
Miejsce Waszego startu i mety to Stajnia Leźno?
Planowałem dziki nocleg nad jeziorem Sosno lub Cichym. Które miejsce moglibyście polecić?

No i kilka spraw technicznych... Dno przyczepki; ono jest usztywnione jakąś płytą metalową czy tylko oparte na osi i takie bardziej "tekturowe"?
Jak sprawuje się sprężyna? (moja pierwsza miała niesymetrycznie umieszczone "uszy" i od razu strasznie się rozciągnęła, druga pękła, dlatego szukam sprawdzonych elementów). Koła... u mnie od początku dało się wyczuć spory luz, przyczepka sprawia wrażenie jakby się chwiała. Na filmie Wasza wygląda dość stabilnie.

Czy przyczepka ma jakąś markę?

PS. Nie zastanawialiście się nad zaczepieniem pieska smyczą o którąś z belek u góry i otworzeniu przedniej siatki? Psiak mógłby wystawić łeb i lepiej oglądać świat.

Offline Mężczyzna michał

• z kropką
  • Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 10.06.2008
ale może wiecie jaki jest zwykle ruch na drogach

Niestety nie wiemy jak jest na co dzień ale na tych po których jeździliśmy ruch był minimalny.Z wyjątkiem odcinka z Bartniczki do Brodnicy gdzie jeździło trochę aut ale nie było tragedii.(niedzielne późne popołudnie).

Miejsce Waszego startu i mety to Stajnia Leźno?

Miejsce startu to Ciche na północ od Zbiczna.W Stajni Leźno byliśmy przejazdem.
Planowałem dziki nocleg nad jeziorem Sosno lub Cichym. Które miejsce moglibyście polecić?

Nie wiem jak nazywa się to jezioro ale właściciel Stajni Leźno polecał jakieś w Jego okolicy gdzie pozwala nad samym brzegiem rozbijać namioty.

Dno przyczepki; ono jest usztywnione jakąś płytą metalową czy tylko oparte na osi i takie bardziej "tekturowe"?

Dno jest z bardzo twardej (chyba) sklejki i oparte na ośce.Jest stabilne.
Przyczepkę mam od niedawna( do tej pory bvyła użyta tylko podczas tej wycieczki) więc nie wiem jak sprężyna będzie się sprawować.

Jeśli chodzi o koła to kupiłem przyczepkę używaną i miała zgiętą jedną półośkę którą wyprostowałem na prasie.Luzów na półośkach nie zanotowałem.Nie wiem jaka to marka.

PS. Nie zastanawialiście się nad zaczepieniem pieska smyczą o którąś z belek u góry i otworzeniu przedniej siatki? Psiak mógłby wystawić łeb i lepiej oglądać świat.

Było tak zimno że nie chciałem mu robić przeciągu.

« Ostatnia zmiana: 18 Sty 2013, 23:40 yoshko »

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum