Witam Wszystkich na tym forum.
Chylę czoła przed prawdziwymi "sakwiarzami". Mnie daleko do tego tytułu.
Swoją przygodę z rowerem rozpocząłem jako dziecko na małym rowerku, a później za sprawą roweru komunijnego. Później na strychu znalazłem stary rower sportowy wujka... no i wciągnęło mnie. W czasach technikum zaciągnąłem się do klubu kolarskiego "Sokół" w Kętach. Tam pojeździłem w juniorach.
Życie jakoś nie ułatwiało mi kontynuowania tego pięknego sportu (studia, praca, teraz rodzina), ale z tego okresu mam najlepsze rowerowe wspomnienia. "Zwiedziłem" na szosie całe Podbeskidzie. Uwielbiam jeździć w tamte rejony, szczególnie okolice Międzybrodzia Bialskiego, Żywca. Polecam każdemu kto lubi podjazdy (i zjazdy
) Górę Żar, Chrobaczą Łąkę, Przełęcze Wielka Puszcza i Kocierską, Magurkę Wilkowicką. Innym moim ulubionym miejscem do rekreacyjnego jeżdżenia jest Wyspa Wolin.
Pochodzę z okolic Bielska-Białej / Kęt. Aktualnie mieszkam w Sosnowcu. Rowerowo mało mi się tutaj podoba,a le trzeba sobie radzić. W codziennym życiu
muszę jeździć na rowerze co najmniej dwa razy w tygodniu (także zimą - opcjonalnie zamiast roweru mogą być narty biegowe). Po prostu lubię rower za to, że się na nim mogę zmęczyć. W innym wypadku narzekam na złe samopoczucie. Najczęściej jeżdżę po szosie lub po drogach i ścieżkach gruntowych na obrzeżach miast.
Ostatnio wykorzystuję rower również do wycieczek z żoną i córeczką. Córka nie ma jeszcze dwóch lat, więc podróżuje w foteliku i różowiastym kasku. Jeździmy tak sobie rekreacyjnie, trochę w kierunku turystyki. Są to wycieczki jednodniowe z punktu i z powrotem. Ewentualnie podjazd samochodem w inne miejsce. Ostatnio razem więcej pojeździliśmy po Mierzei Helskiej. Małej bardzo się podobało, tylko czasem zasypiała w foteliku.
Tak wygląda wehikuł z owym tronem (na zdjęciu na plaży w Jastarni).
Na koniec chciałbym dodać, że trafiłem na podrozerowerowe.info poszukując doświadczeń ze składakami na ramach Accenta. Przymierzam się do czegoś takiego, ale o tym może innym razem.
Wasze forum traktuję jako skarbnicę wiedzy i ciekawych doświadczeń. Ludzie tutaj są inspirujący do własnych marzeń i planów. Podoba mi także poziom wypowiedzi, jaki tutaj panuje.
Z pozdrowieniami, życząc wszystkim połamania szprych,
Łukasz