Autor Wątek: Witam Wszystkich  (Przeczytany 560 razy)

Offline Mężczyzna LuQ

• Miasto: Sosnowiec / Pisarzowice
  • Na forum od: 01.01.2013
Witam Wszystkich
« 17 Sty 2013, 20:13 »
Witam Wszystkich na tym forum.
Chylę czoła przed prawdziwymi "sakwiarzami". Mnie daleko do tego tytułu.

Swoją przygodę z rowerem rozpocząłem jako dziecko na małym rowerku, a później za sprawą roweru komunijnego. Później na strychu znalazłem stary rower sportowy wujka... no i wciągnęło mnie. W czasach technikum zaciągnąłem się do klubu kolarskiego "Sokół" w Kętach.  Tam pojeździłem w juniorach.
Życie jakoś nie ułatwiało mi kontynuowania tego pięknego sportu (studia, praca, teraz rodzina), ale z tego okresu mam najlepsze rowerowe wspomnienia. "Zwiedziłem" na szosie całe Podbeskidzie. Uwielbiam jeździć w tamte rejony, szczególnie okolice Międzybrodzia Bialskiego, Żywca. Polecam każdemu kto lubi podjazdy (i zjazdy :)) Górę Żar, Chrobaczą Łąkę, Przełęcze Wielka Puszcza i Kocierską, Magurkę Wilkowicką. Innym moim ulubionym miejscem do rekreacyjnego jeżdżenia jest Wyspa Wolin.

Pochodzę z okolic Bielska-Białej / Kęt. Aktualnie mieszkam w Sosnowcu. Rowerowo mało mi się tutaj podoba,a le trzeba sobie radzić. W codziennym życiu muszę jeździć na rowerze co najmniej dwa razy w tygodniu (także zimą - opcjonalnie zamiast roweru mogą być narty biegowe). Po prostu lubię rower za to, że się na nim mogę zmęczyć. W innym wypadku narzekam na złe samopoczucie. Najczęściej jeżdżę po szosie lub po drogach i ścieżkach gruntowych na obrzeżach miast.

Ostatnio wykorzystuję rower również do wycieczek z żoną i córeczką. Córka nie ma jeszcze dwóch lat, więc podróżuje w foteliku i różowiastym kasku. Jeździmy tak sobie rekreacyjnie, trochę w kierunku turystyki. Są to wycieczki jednodniowe z punktu i z powrotem. Ewentualnie podjazd samochodem w inne miejsce. Ostatnio razem więcej pojeździliśmy po Mierzei Helskiej. Małej bardzo się podobało, tylko czasem zasypiała w foteliku.

Tak wygląda wehikuł z owym tronem (na zdjęciu na plaży w Jastarni).

Na koniec chciałbym dodać, że trafiłem na podrozerowerowe.info poszukując doświadczeń ze składakami na ramach Accenta. Przymierzam się do czegoś takiego, ale o tym może innym razem.
Wasze forum traktuję jako skarbnicę wiedzy i ciekawych doświadczeń. Ludzie tutaj są inspirujący do własnych marzeń i planów. Podoba mi także poziom wypowiedzi, jaki tutaj panuje.

Z pozdrowieniami, życząc wszystkim połamania szprych,
Łukasz

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Odp: Witam Wszystkich
« 17 Sty 2013, 20:30 »
Fajny rower. Szosówka też nadaje się do dłuższych, kilku[tygo]dniowych wycieczek.

Wasze forum traktuję jako skarbnicę wiedzy i ciekawych doświadczeń. Ludzie tutaj są inspirujący do własnych marzeń i planów. Podoba mi także poziom wypowiedzi, jaki tutaj panuje.
W takim razie lepiej nie zaglądaj do TEGO WĄTKU, bo możesz doznać zawodu :P Chyba, że podejdzie pod ciekawe doświadczenia :icon_twisted:

Witam :)
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna LuQ

• Miasto: Sosnowiec / Pisarzowice
  • Na forum od: 01.01.2013
« 18 Sty 2013, 22:13 »
worek_foliowy - pokłony dla Krakowa. Mieszkałem tam kilka lat (studia i trochę po). Sama jazda rowerem po Krakowie to średnia przyjemność, ale za to okolice super. Moje ulubione w tej okolicy to Puszcza Niepołomicka i Ojcowski Park Narodowy. Masz jakieś trasy swoje ulubione i godne polecenia?

Dzięki, to jest taki składak ze zdobycznych, tanich i często przypadkowych części. Piasta przednia (stalowa szosowa) chyba jest starsza ode mnie.
Fajny rower. Szosówka też nadaje się do dłuższych, kilku[tygo]dniowych wycieczek.

Zajrzałem, ale mój mózg go nie ogarnia  :D . Brak lecytyny, czy coś.
W takim razie lepiej nie zaglądaj do TEGO WĄTKU (..)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 18 Sty 2013, 22:47 »
Po samym Krakowie nawet lubię sobie pojeździć. Trzeba się tylko jednym okiem rozglądać za policją, a drugim wyszukiwać dziur do ominięcia (chyba, że pora na wymianę kół) ;)

Ciekawe trasy?

Na krótkie wycieczki: rejony na północ od Nowej Huty, Chorągwica .
Na średnie: Ojców, Wolbrom.
Na dłuższe: Łapanów, Nowy Wiśnicz, Stare Rybie, Lipnica Murowana, Limanowa, Góra Chełm.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna krajek

• Miasto: Kiekrz/ Poznań
  • Na forum od: 31.07.2012
    • O moich wyprawach rowerowych
« 21 Sty 2013, 23:55 »
Witaj:)

galicjusz12

• Gość
« 30 Sty 2013, 13:45 »
Pozdrawiam wszystkich b. serdecznie! :)