Autor Wątek: Cannondale  (Przeczytany 1383 razy)

Offline Mężczyzna marcinzet

• ex rumburak666
  • Miasto: Łapy
  • Na forum od: 22.01.2013
Cannondale
« 22 Sty 2013, 22:33 »
Witam,

w pierwszym swoim poście (poza przywitaniem) chciałbym zaprezentować jeden ze swoich rowerów. Jest to Cannondale r800 - rama alu, klamkomanetki Shimano 105, napęd Shimano 105 3x9 - aktualnie 2x9 (po zdemontowaniu najmniejszego blatu). Służy mi do jednodniowych przejażdżek, do dłuższych wypraw mam Cannondale f600 oraz starego trekkinga Trek'a.

Offline Mężczyzna Symfonian

• Dominik
  • Miasto: Piekary Śląskie
  • Na forum od: 18.05.2009
Odp: Cannondale
« 22 Sty 2013, 23:01 »
Ta amortyzowana sztyca razi w oczy :P

• ex rumburak666
« 22 Sty 2013, 23:10 »
Zgadzam się. Szkoda, że sztyca jest za krótka do mojego mtb bo wtedy po prostu zamieniłbym je. A tak nie mogę się przybrać żeby kupić sztywną.

Mój "wyprawowy" Cannondale f600 - zdjęcie trochę nie ostre ale Chyszczata była wtedy w chmurach (z boku stoi Cannondale kumpla).
Rama alu, amor headshok, napęd Shimano 3x9 (przód LX, tyło XTR). Hamulce hayes 9 (wiem, wiem - małe tarcze). Tu bez bagażnika, jak znajdę jakiś zdjęcia z sakwami to wrzucę.
« Ostatnia zmiana: 23 Sty 2013, 22:16 rumburak666 »

• ex rumburak666
« 10 Maj 2013, 21:55 »
do kompletu dodaję "oldskulowego" Treka 700. Rama chro-mo, cały osprzęt megamuzealny i do tego z niskiej pułki. 

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 11 Maj 2013, 11:50 »

Superfajny 1-wszy.
Superfajny 2-gi.
Niefajny 3-ci.

Zapytam ile? Waży 1-wszy (chcę jakoś odnieść do mego). Jakie?maks. Szerokie opony wchodzą i maks. Obciążenie zestawu (rower bagaż człowiek). Czy? jeździ po drogach szutrowych/leśnych. Czy?chodzi z błotnikami. Skąd?go wytrzasnąłeś.

Czy? Nie obawiasz się pokazywać tak fajne rowerki na Forum? Możesz przecież zostać posądzony o snobizm. Pytanie najważniejsze: kiedy? Ci się zwrócą (patrz zakładka Piasta Rohloff'a).

I czy? Rumburak to z takiego czeskiego filmu SF, w którym coś się miało pienić/nie pienić, ludzie przemieszczali się rurami i była papuga.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 11 Maj 2013, 12:22 »
Czy? Nie obawiasz się pokazywać tak fajne rowerki na Forum? Możesz przecież zostać posądzony o snobizm. Pytanie najważniejsze: kiedy? Ci się zwrócą (patrz zakładka Piasta Rohloff'a).
Tak jak podejrzewałem niestety,całkowicie nie zrozumiałeś intencji dyskutujących,a szkoda...
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

• ex rumburak666
« 11 Maj 2013, 13:27 »
jeśli chcesz porównać ze swoim to możemy się w b-stoku umówić na jakieś testy. Co do szosy to nie jeździłem na niej z sakwami przede wszystkim dlatego, że mam za słabe kółka - Gipiemme, no i brak uchwytów pod bagażnik. Co prawda mam założone minimalnie szersze oponki (Conti Gator Skin 700x25 a nie 23) ale śmigam wyłącznie po asfalcie. Co do pytania skąd go/je mam to przytoczę klasyka (Ferdynanda Kiepskiego) - nabyłem drogą kupna.
« Ostatnia zmiana: 11 Maj 2013, 14:05 rumburak666 »

Offline Kobieta Agnieszka

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 11.04.2013
« 11 Maj 2013, 17:15 »
Mi się nasuwa tylko jedno pytanie: ile masz wzrostu?  ;D
Ja chyba bym potrzebowała drabiny, żeby się na te rowery wdrapać  ;)
Liczone od: maj 2013

• ex rumburak666
« 11 Maj 2013, 23:01 »
jakieś 1,8 m

• Skup i ubój. Rozbiór.
« 12 Maj 2013, 08:57 »
jeśli chcesz porównać ze swoim to możemy się w b-stoku umówić na jakieś testy.

Porównać nie, bowiem nie mam 'szosy', właśnie dlatego zadałem te pytania w kontekście kwestii waga/wszechstronność zastosowania. Jak se jeżdżę, widzę właśnie takie fajne i się zastanawiam ile?jeszcze takie szosówki mogą ważyć, żeby nie straciły charakterystyki kolarki, możnaby je było już w pełni wykorzystywać w turystyce. Na kolarkach dużo osób podróżuje w Europie Zachodniej i Ameryce Północnej. Znaczna część z nich mocno jedzie obładowana. W zeszłym roku trochę z kilkoma takimi osobami jechałem, jednak nie wytrzymałem tempa do wieczora, tak cięli. Felgi, opony były podobnej grubości, tylko szprych więcej.

Jeszcze raz: fajowe lowelki, gratulacje.

Tak jak podejrzewałem niestety,całkowicie nie zrozumiałeś intencji dyskutujących,a szkoda...

Mariusz: Twe 'a szkoda...' napawa otuchą, budzi nadzieję na tzw. ew. przyszłość. Pytanie -wobec prezentacji- było zasadne, trochę humorystyczne. Mam nadzieję na 'persze koty za płoty', formułowane intencje aż nadto były czytelne. Liczę właśnie na te bardziej pozytywne - skrywane. Poza tym: (już) 'nie dokazuj, Miły, nie dokazuj...'. Choćby właśnie dlatego, iż Wiosna. Zobaczysz, będzie gites majonez. Pomyślności.

• ex rumburak666
« 12 Maj 2013, 10:44 »
Kolarka jest delikatna dlatego bałbym się trochę jeździć z sakwami ale na poważnie myślę o zamontowaniu baranka w trekingu.

Offline Mężczyzna wojtas71

• Miasto: Kraków/Kielce
  • Na forum od: 20.04.2013
« 12 Maj 2013, 12:08 »
1. Rewelacyjny  ;D
2. Taki sobie  ::) ::)
3. Średnio rewelacyjny  :D
Kolarka i trekking wygrywają z tym drugim  ;)

• Skup i ubój. Rozbiór.
« 12 Maj 2013, 12:52 »
Kolarka jest delikatna dlatego bałbym się trochę jeździć z sakwami ale na poważnie myślę o zamontowaniu baranka w trekingu.

Baranek w trekkingu jak najbardziej. Teraz też chyba raczej bym tak zrobił, zwłaszcza ze względu na wiatr. Przynajmniej jednak speedlifter (na który się jednak nie zdecydowałem - w moim przypadku ledwie gdzieś cztery centymetry różnicy na wysokości).

Pozdrowienia dla Ciebie (po białostocku).

• ex rumburak666
« 13 Maj 2013, 15:21 »
1. Rewelacyjny  ;D
2. Taki sobie  ::) ::)
3. Średnio rewelacyjny  :D
Kolarka i trekking wygrywają z tym drugim  ;)

Pod względem wygody podczas jazdy "punktacja" wygląda podobnie.
Szosówka - bomba
Treking - mniejsza bomba
MTB - dziwnie

Dziwność jazdy na mtb polega na tym, że jeżdżę (jeździłem do momentu jak chociaż jedno kolano miałem całe) cały czas szosówką i do niej się przyzwyczaiłem.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum