Autor Wątek: Wyprawowe jedzenie  (Przeczytany 130144 razy)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Wyprawowe jedzenie
« 13 Maj 2009, 14:37 »
najpierw chudną (spala się tłuszcz), później robią się coraz większe w miare rozrostu mięśni.....  8)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Kobieta Natalia

• Miasto: Amsterdam
  • Na forum od: 27.01.2008
    • http://www.na-azymut.pl
Wyprawowe jedzenie
« 13 Maj 2009, 14:38 »
otóż to
<<Fais de ta vie un rêve et de ce rêve une réalité>> Antoine de Saint-Exupéry

Offline Mężczyzna hose morales

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.01.2009
Wyprawowe jedzenie
« 13 Maj 2009, 14:38 »
Jeśli patrzeć na nogi to taka Maja Włoszczowska ma bardzo zgrabne:>
Uda mogą trochę puchnąć,ale na miejscu dziewczyny bym się zbytnio tym nie przejmował. Zależy do wielu czynników, typu jazdy,a najczęściej zwyczajnie zaznaczają się mięśnie, w czym nic złego nei widzę. A umięśnione łydki to już w ogóle miodzio :twisted: U kobiet rzecz jasna! hehe ale to już mój fetysz tylko daje o sobie znać.
A propos łydek to przecież, kobiety nigdy ich nie będą miały takich jak faceci. Najczęściej to wcale ich nie mają :P

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Wyprawowe jedzenie
« 13 Maj 2009, 15:03 »
Kobiet nigdy nie będą mieć takich mięśni jak mężczyźni. Testosteron i te sprawy. I tak jest znacznie przyjemniej :D

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Wyprawowe jedzenie
« 13 Maj 2009, 15:10 »
pomimo Twojego zlotowego (a właściwie to łazienkowego :D) wywodu, zdecydowanie podzielam zdanie hose moralesa.....  8)

a to już jest wyczynowiec.... (wyczynówka? wyczynowczyni?)  8)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Wyprawowe jedzenie
« 13 Maj 2009, 15:19 »
E, Michał lubi prowokować :D  Na zdjęciu jest zawodowa kulturystka. Jej mięśnie do mięśni mężczyzn kulturystów mają się nijak.
Swoją drogą koszmarne zdjęcie :shock:

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Wyprawowe jedzenie
« 13 Maj 2009, 15:35 »
Michał, nie mówimy o ekstremach (a zwłaszcza o sytuacji, kiedy cały wysiłek - fizyczny i farmakologiczny - jest kierowany na to, zeby mięśnie były bardziej widoczne i przerośnięte), tylko o konsekwencjach jazdy na rowerze. A wygląda to na dość uniwersalną zasadę, że przy tym samym treningu u faceta będzie bardziej widać mięśnie niż u kobiety. I tak jest dobrze :)

A ta zawodniczka z Waxmundowego zdjęcia ma bardzo ładnie rzeźbione nogi. Żadnego przerostu - tak trzymać dziewczyny! :)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Juliusz

• Miasto: Płock/Poznań
  • Na forum od: 16.03.2008
Wyprawowe jedzenie
« 13 Maj 2009, 17:20 »
Niech dziewczyny nie zapominają, że pośladki też pracują przy jeździe  :mrgreen: . Nogi stają się jędrniejsze. Pływanie i bieganie także poprawia sylwetkę  :wink: .

Co do tej kobiety z linku Michał Wolffa to zdaje mi się, że w jej żyłach krąży więcej testosteronu niż w moich  :D .
"Stop fearing. Stop panicking. Turn off your TV. Start thinking." N.B.

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Wyprawowe jedzenie
« 13 Maj 2009, 22:15 »
Cytat: "Michał Wolff"
Trening nie ma tu nic do rzeczy

Napisałem przecież: przy tym samym treningu. "Tym samym" może też znaczyć "żadnym". Ale wciąż porównywalnym dla obojga. A nie będziesz mnie chyba przekonywał, że u trenującej dziewczyny będzie mniej widać mięśnie niż u faceta siedzącego całe życie przed telewizorem? :lol:
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Svolken

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 14.03.2009
Wyprawowe jedzenie
« 13 Maj 2009, 22:47 »
Napewno jeden mięsień będzie dużo bardziej widoczny :D

Offline blindbob

• Miasto: krakow
  • Na forum od: 03.03.2009
Wyprawowe jedzenie
« 14 Maj 2009, 19:33 »
juz nie pamietam kiedy, jednak bodajze w 1989 roku zbadali ze zawodowym kolarzom jadącym w  Tour de France po ukiończonym wyścigu obwody mięśni uda się zmniejszyły

zadali sobie pytanie dlaczego?
przecierz powinny mięśnie być większe, skoro było tyle treningu....a nie mniejsze

okazało się ze winna była dieta - zawodnicy mieli za mało białka w diecie i spalali własne mięśnie w trakcie wyścigu - i słabli

przyjmuje się ze przy bardzo intensywnym wysiłku mozna/trzeba przyjmować od 1,5g do 2g białka na kg masy ciała, co przy 80 kg wagi daje 120-160 g białka dziennie

powiem tylko ze 100g - jeden duzy kotlet z piersi kurczaka ma +/- 30g białka :)

pisze to na podstawie tej ksiazki:

http://www.bukrower.pl/index.php?m=32

http://www.erowery.pl/go/_info/?id=553

ps. to pokazuje jak wazna jest dobra zbilansowana dieta bogta w białka/tłuszcze/węglowodany  z odpowiednio dobranymi ich proporcjami do rodzaju wysiłku
pozdrawiam

Offline Kobieta anja

• Miasto: Żory / Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2009
    • http://picasaweb.google.pl/ania.jaskulska
Wyprawowe jedzenie
« 16 Maj 2009, 15:50 »
Cytat: "anooshka"

I tu mam pytanie.. Do Pan i Panów w parze :) Czy podczas rowerownia razem jadacie takie same porcje jedzenia.. ?? Albo czy nawet My - Panie jadamy więcej od Panów??  Czy to może tylko my i kilka spotkanych w świecie par tak ma :)

Myślę, że jadamy podobnie... ale czasami wydaje mi się, że ja jednak więcej ...  :roll:

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
Wyprawowe jedzenie
« 17 Maj 2009, 13:22 »
Moja Pani je mnie co mnie bardzo martwi gdyż zawsze wydaj mi się, że przez to mi zaraz padnie. Czasem odmawia nawet przyjmowania posiłków :/

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Offline Mężczyzna usulovski

• Miasto: Edynburg
  • Na forum od: 17.07.2008
Wyprawowe jedzenie
« 2 Cze 2009, 12:59 »
Natknąłem się przypadkowo na fotki pasujące do dyskusji z poprzedniej strony.

Pani poniżej to Brytyjka Victoria Pendleton - 8-krotna złota medalistka MŚ i złota medalistka z Pekinu w w kolarstwie torowym (w sprincie). Ma 165 cm wzrostu.

Źródło i więcej fotek;)

EDIT

jeszcze jedne ciekawe zdjęcie 8)

Offline Kobieta anja

• Miasto: Żory / Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2009
    • http://picasaweb.google.pl/ania.jaskulska
Wyprawowe jedzenie
« 2 Cze 2009, 14:02 »
Cytat: "Vilquu"

EDIT

jeszcze jedne ciekawe zdjęcie 8)

ale kopia zdjęcia lance'a armstronga :P
KLIKKKKK

EDIT

juz nie pamietam kiedy, jednak bodajze w 1989 roku zbadali ze zawodowym kolarzom jadącym w Tour de France po ukiończonym wyścigu obwody mięśni uda się zmniejszyły

zadali sobie pytanie dlaczego?
przecierz powinny mięśnie być większe, skoro było tyle treningu....a nie mniejsze

okazało się ze winna była dieta - zawodnicy mieli za mało białka w diecie i spalali własne mięśnie w trakcie wyścigu - i słabli

Na temat białka, był też atykuł w kwietniowym bikeBoardzie.
Pozwolę sobie zacytować niektóre fragmenty ;) :

Powszechnie widomym jest, że białko buduje włókna mięsniowe, co przyczynia się do rozwoju masy, siły, skoczności i szybkości.
[...]
Tworzy również enzymy oddechowe i białka mitochondrialne, warunkując wydolność tlenową i wytrzymałość.
[...]
Białko stanowi cenny materiał budulcowy gruczołów, płunów ustrojowych, krwi, enzymów, hormonów, tkanki nerwowej oraz uczestniczy w procesach strasportowych oraz regulacyjnych.
[...]
Wedle źródeł podaż tego składnieka powinna wynosić między 1,2-1,6 g/kg masy ciała (zawodnik o masie 70 kg- średnio powinien przyjmować 100 gramów białka)
[...]
Najbardziej efektywnie przez organizm wykorzystywane są białka pochodzenia zwierzęcego. Ale takie produkty bardzo często zawierają również sporą dawkę tłuszczu, który wpływa niekorzystnie na wchłanianie i metabolizm aminokwasów.
(niska zaw. tłuszczu: chuda wołowina, drób, ryby morskie, wędliny, nabiał; natomiast tłuszcze, błonnik, kasze, ryż, płatki owsiane itp. utrudniają wchłanianie białka).
[...]
Pierś z kurczaka zawiera ok 30 g białka
kubek jogurtu 7g
kromka chleba/ gotowany ziemniak/ pol kubka makaronu 3g
kubek świeżych warzyw- 2g
jabłko- 1g

Wg. artykułu najlepiej wspomagać się w trakcie wytężonej pracy mięsniowej jakimiś suplementami białkowymi (np. Whey Protein, Whey Colostrum, Multi Protein czy też Protein Drink).

No nie wiem...  :roll:

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum