PrzygotowanieNagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni. Wysmaruj tłuszcze blaszkę o wymiarach 25 x 30 cm. Wymieszaj wszystkie składniki mikserem. Jeśli masa będzie zbyt sucha dodaj kilka łyzek wody lub musu jabłkowego. Umieść masę na blaszce i piec około 20 minut. Otrzymasz około 14 - 16 batonów.
Jakoś sobie daję radę w garach A te batoniki z przepisu. To one jak zrobić żeby kupy się trzymały? Zmieszać to wszystko ze sobą tylko, czy to może jakoś się piecze?albo gotuje
Cytat: "herco1981"Spróbujcie batoników proteinowych,Tia...10 lat temu takowe robiłem. Miałem ich chyba kilkanaście aby wystarczyły na 6 odcinków po 2000 km każdy. Efekt był taki, że już drugiego nie dałem rady dokończyć ... tak mnie mdliło. Już nigdy do tej "paszy" nie powróciłem. Zdecydowanie wolę NORMALNE jedzenie czyli np. zupę i kotlet.
Spróbujcie batoników proteinowych,
Składniki :- 1 szklanka maki razowej- 2 szklanki płatków sojowych- 1 łyżka sody- pół szklanki kakao w proszku- pół szklanki płatków owsianych błyskawicznych- pół szklanki otręb- 3 czubate łyżki masła orzechowego- 12 gram miodu- białka z 2 jaj
Cytat: "herco1981"Składniki :- 1 szklanka maki razowej- 2 szklanki płatków sojowych- 1 łyżka sody- pół szklanki kakao w proszku- pół szklanki płatków owsianych błyskawicznych- pół szklanki otręb- 3 czubate łyżki masła orzechowego- 12 gram miodu- białka z 2 jajByć może się nie znam, ale coś mi tu nie pasuje..Te wszystkie szklanki sypkich składników (w sumie 4,5) mają się trzymać tylko za pomocą białek, odrobinki miodu i masła orzechowego? Żadnego mleka/ wody... ? Czy aby te batony nie wyjdą zbyt suche?
Ale to co najlepsze to lokalne jedzonko w tanich restauracyjkach.Rafał
Ja postawiłem na liofilizaty polskiej firmy i jestem bardzo zadowolony.
W czasie podróży jak tylko widzę sad idę na "szaber".
Miod jest cool,smaczny i pozywny jesli chodzi o glukoze bo ma go 90 %,ale ja bardziej ekonomicznie ciegne na glukozie wiec daje rade bo cena niska