Autor Wątek: kolejna retro szosa z Trójmiasta  (Przeczytany 2330 razy)

Offline AmAdeuz

• Miasto: Wroclaw
  • Na forum od: 05.12.2010
Odp: kolejna retro szosa z Trójmiasta
« 28 Sty 2013, 20:26 »
Tylko zwroc uwage ze takie mostki jak Ty masz byly juz stosunkowo krotkie (w pionie). Podejrzewam ze nie bedziesz mial zbyt duzej (bezpiecznej) mozliwosci wysuniecia tego sachsa. 

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 28 Sty 2013, 20:27 »
Dziś trochę pojeździłem.
Fajnie jest.
Można pedałować bez problemu w normalnych butach ale problem jest z wsunięciem tam stopy.Chyba zmienię na platformy.

Kierownica trochę za nisko ale chyba sterówka jest zapieczona albo nie umiem tego obsłużyć.
W szosówkach jest jakiś myk żeby poluzować sterówkę?Odkręcam normalnie tak jak w klasycznych sterach śrubę od góry a kierownica nawet nie drgnie.
Coś mi się wydaje że czeka mnie walka z "odklejeniem" tego...
Ten system pedałów zwano kiedyś potocznie "progami".Paskudna sprawa,ciężko się wpinało a jeszcze gorzej wypinało.Nie ma porównania do dzisiejszych. :)
Wykręcając śrubę z góry mostka,wykręć tak aby wyszła kilka mm i wbij ją,aby weszła.Jak nie pomoże to znowu kilka mm i wbij.Na końcu długiej śruby jest nakrętka o kształcie stożka,która wkręcana rozpiera mostek blokując go w widelcu.Chyba,że skleiła mostek korozja ale to już inna sprawa.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna michał

• z kropką
  • Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 10.06.2008
« 28 Sty 2013, 20:32 »
Wykręcając śrubę z góry mostka,wykręć tak aby wyszła kilka mm i wbij ją,aby weszła.Jak nie pomoże to znowu kilka mm i wbij.Na końcu długiej śruby jest nakrętka o kształcie stożka,która wkręcana rozpiera mostek blokując go w widelcu.

Wiem wiem.Wiem jak to działa ale nie wpadłem na ten pomysł ;)

A na czym polega dokładnie ten system pedałów?Cały koszyk się wypina w razie W??

• Jestem, jaki jestem...
« 28 Sty 2013, 20:37 »
Tutaj nie ma w razie w  ;D  Przeważnie leciałeś razem z rowerem,czasami zdarzało się wyszarpnięcie stopy.
W zestawie były jeszcze zaciągane paski.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna michał

• z kropką
« 28 Sty 2013, 20:39 »
Zaciągane paski dostałem w zestawie
Ale chyba ich nie użyję z dbałości o zdrowie ;D

• Jestem, jaki jestem...
« 28 Sty 2013, 20:42 »
ale mozna sobie poradzic   ;D

http://i197.photobucket.com/albums/aa224/markk900/shoes/IMG_0804.jpg
To nie jest "sobie radzenie".   ;D
To jest ówczesny oryginalny blok na typowym kolarskim obuwiu.
Późniejsze wersje były już z tworzywa sztucznego.
Z tym,że jest to trochę inny,uproszczony system bez przedniego elementu ustalającego podeszwę na pedale.
Kurcze ja już taki stary jestem... :) Ja na tym jeździłem!
Byłem posiadaczem czeskich butów,Botas,był szpan że hej :)
« Ostatnia zmiana: 28 Sty 2013, 20:48 Mariusz »

Offline Mężczyzna Karol

• Miasto: Mikołów
  • Na forum od: 21.02.2011
« 28 Sty 2013, 20:43 »
W szosówkach jest jakiś myk żeby poluzować sterówkę?Odkręcam normalnie tak jak w klasycznych sterach śrubę od góry a kierownica nawet nie drgnie.Coś mi się wydaje że czeka mnie walka z "odklejeniem" tego...

Po poluzowaniu śruby (około 3 obroty) trzeba uderzyć  przez jakąś przedłużkę w śrubę aby poluzować stożek rozpierający.

Offline AmAdeuz

• Miasto: Wroclaw
  • Na forum od: 05.12.2010
« 28 Sty 2013, 21:21 »
Kurcze ja już taki stary jestem...  Ja na tym jeździłem!
Byłem posiadaczem czeskich butów,Botas,był szpan że hej

No wlasnie pierwszy raz widzialem cos takiego.
Ja sie prawie 20 lat wozilem w noskach i nie chcialem slyszec o blokach

Offline pajak

• Na forum od: 22.06.2010
« 30 Sty 2013, 16:26 »
Na progach jeździłem XX lat. Faktycznie nie ma sytuacji W, bo po prostu nie ma. Noga "sama" się wypina.. ale dopiero po paru glebach (identyko jak na SPDkach).
Ale jakbyś chciał się pozbyć, to chętnie się nimi zaopiekuję: moje stare Campy niestety się trochę "zmęczyły"
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Offline Mężczyzna michał

• z kropką
« 30 Sty 2013, 19:18 »
Jak masz jakieś lekkie platformy to możemy się zamienić.

P.S.
Stuknąłem wczoraj w śrubę i klin ładnie opadł więc sterówka ruszyła.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum