Autor Wątek: pełne błotniki na koła 28  (Przeczytany 2311 razy)

Offline Mężczyzna litthium

• Miasto: kraków
  • Na forum od: 02.05.2012
Odp: pełne błotniki na koła 28
« 5 Lut 2013, 21:09 »
 :P

Online Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 5 Lut 2013, 21:49 »
Ja musiałem z jakiś starych sksów chlapacz wyciąć, bo w terenie zahaczałem stopą przy skręcaniu

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna chesteroni

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 14.07.2012
« 6 Lut 2013, 07:32 »
Ja wziąłem Bluemelsy z racji ich szerokości (60mm), a Longi były tylko 53mm. Nie wiem, czy to była dobra decyzja bo jak się przypatruję tym longom, to chyba są lepsze (więcej chronią) dzięki chlapaczom.
Do Bluemelsów dołączyłem oczywiście firmowe chlapacze.

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 6 Lut 2013, 09:17 »
do Bluemelsów wyciąłem z gumy samemu chlapacz i tyle. Są świetne te błotniki i szerokie, używam przy 28 cali.

« 9 Lut 2013, 00:48 »
zamówiłem Longboardy,

stop mam w rozmiarze 42 wiec mam nadzieję że nie będę zahaczał. a co do szerokości to nie potrzebuje aż 60mm błotników bo raczej wąskie opony będę zakładał, przynajmniej taki mam zamiar :)

Ciężko je dostać w Krakowie, jeden ze sklepów ma je sprowadzić w przyszłym tygodniu dla mnie.
Jak już będę je miał zrobię zdjęcia aby się pochwalić ;D i jak ktoś by miał jakieś pytania to odpowiem

ps. Z tego co widzę Longboardy są dłuższe nawet bez chlapaczy maja 7 cm
http://bike.enginerve.com/2012/01/winter-weather-brings-longboard-fenders/
« Ostatnia zmiana: 10 Lut 2013, 22:00 litthium »

« 5 Mar 2013, 14:53 »
Przejechałem na nich  już 108km, dwa razy jechałem w mały deszcz i powiem wam że nie liczyłem na to że jazda w taką pogodę może być przyjemna. Dawniej starałem się unikać wychodzenia na rower w deszczową pogodę teraz czuje że to się zmieni. Jedyne co miałem mokre to duże palce u nogi ale to raczej ze względu na budowę moich butów, (siateczka)

Co do ich długości w zwykłej jeździe miejskiej czy w lekkim terenie jest bardzo ok, chlapacz jest na tyle elastyczny że nawet jeżeli zahaczymy czymś o niego on się wygnie a my nawet tego nie zauważymy.

Jestem w 100% zadowolony,  przed zakupem bałem się ich długości teraz wiem że to żaden kłopot a same plusy nie muszę kombinować z chlapaczami.

Jeżeli macie jakieś pytania pytajcie chętnie odpowiem

zdjęcia robione słabym aparatem w moim telefonie, za jakis czas postaram sie o lepsze 

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum