Zatem - co w zamian MapSource, jakiego programu używacie? Znajduję jakieś chaotyczne opisy w sieci różnych programów i właściwie stoję w miejscu! A może ktoś ma plik na Garmina z wcześniejszych edycji BBT i jakąś ludzkim językiem napisaną instrukcję jak to wgrać?
Skopiowałem sobie na urządzenie mapy, mam ich w sumie koło 20. Czy ma znaczenie ile mam map załączonych? O ile mapy na siebie się nakładają, wiadomo, że powinno działać trochę wolniej. Jak będzie w sytuacji gdy każda mapa to inny obszar?
Teraz kopiuje bezpośrednio ślad w formacie GPX (który wyklikuje na bikemapie, gpsies itp) na urządzenie i śmiga.
Worek a jaki jest sens włączania wszystkich dwudziestu czy pięciu czy dziesięciu, map z obszarami pokrywającymi się?
Dobrze rozumiem, że z poziomu gpsies da się zrobić plik z własną trasą i wgrać go do bezpośrednio do Garmina bez pośrednictwa Mapsource'ów tudzież podobnych wynalazków?Przyjrzę się temu!
Nie ma sensu. Dlatego pytam o obszary uzupełniające się (pobrałem mapy poszczególnych krajów znajdujących się na planowanej trasie).
hej!Coś mi się udało wgrać do GPS-a ale chyba nie w tym formacie co powinienem! Po kliknięciu plik automatycznie otwiera mi się w Mapsource ale nie jako mapa! Jaki powinien być zatem format pliku!Próbuję dalej!
Mam opisywać jak się kopiuje plik?
Można jeżeli mapy są kompatybilne ze sobą. Ale jeżeli mapy nie są kompatybilne - np. nie są idealnie przycięte wg granic państwowych, trochę bałaganu na ekranie może być. Mogą być duże kłopoty z routingiem.Punkty poi wyszukiwane są we wszystkich zainstalowanych mapach, niezależnie czy któraś jest aktywna czy nie. Niestety nie ma filtrowania po konkretnej mapie.