Moim zdaniem, ten cały Mapsource do niczego się nie nadaje. Pobawiłem się trochę nim i Basecampem i stwierdziłem, że szkoda czasu - odbiornik i tak wyznaczy trasę po swojemu (czytaj: zupełnie inaczej), a ślad lepiej i łatwiej robi się w innych serwisach (gpsies, rwgps).Cytat: Mariusz w 14 Lip 2014, 19:05A do Garmina też tłumaczyłemA to przepraszam - widocznie mi umknęło.
A do Garmina też tłumaczyłem
Mam pytanie, czy ktoś używa oryginalnych map firmy Garmin?
Udzielam się i powielam bajty, żeby ktoś, kto to przeczyta wiedział, że nie trzeba wydawać 600zł na garmina, którego jedyną funkcją jest nawigacja. I że nie trzeba wyposażać się w papierowe mapy rejonów, w które jedziemy (Ciężej zdobyć laminowane mapy, albo 100% szczelny mapnik). I że to, co prawdopodobnie ma teraz w kieszeni - może wystarczyć i go zadowolić.
Nie, mój się nie zagrzał ani razu.
mam pytanie do użytkowników nawigacji (Garminów i innych dobrodziejstw) - czy to urządzenie, wystawione długotrwale na słońce (np. na kierownicy) się nie grzeje?
mam pytanie do użytkowników nawigacji (Garminów i innych dobrodziejstw) - czy to urządzenie, wystawione długotrwale na słońce (np. na kierownicy) się nie grzeje? Pytam, bo nie mam, a jeżdżę ze smartfonem który podczas MP (fakt zostawiłem go na postoju na słońcu na kilkanaście minut) prawie mi się zagotował...I bez złośliwości. Wiem, można osłonić, zabrać, zdemontować itd. Ale ja nie o to pytam...
Motorola Defy i Xperia Active na pełnym słońcu w kilka godzin osiągnęły ~60*C według czujnika w baterii. To całkiem bezpieczna temperatura dla tego typu sprzętu. Nie musisz brać tego pod uwagę.
Kwestia ekranu faktycznie kusząca. Ciekawe czemu w telefonach takich nie montują.
Z widocznością w słońcu na pełnym podświetleniu nie jest źle.
Jak będzie smartphone z e-inkiem lub TF i ANT+.. to znowu mam nowy telefon