Autor Wątek: GPS  (Przeczytany 311594 razy)

Offline Mężczyzna pff

• Miasto:
  • Na forum od: 10.01.2013
Odp: GPS
« 17 Maj 2015, 18:40 »
Pytanie. Czy etrex 20 rysuje wykres przewyższeń trasy? W 30 to jest i kojarzę relację w której widziałem też w 20, ale w swojej nie mogę uruchomić.

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 17 Maj 2015, 20:29 »
Coś tam rysuje. W opcjach śladu jest "wykres wysokości".
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna usulovski

• Miasto: Edynburg
  • Na forum od: 17.07.2008
« 17 Maj 2015, 23:52 »
Do mojego 62s dostała się wilgoć po kilkugodzinnym deszczu. Wszystko działa tylko, w czasie jazdy nic nie widać (gdy jest urządzenie jest zamontowane na mostku, jeśli zmienić kąt to widać wyświetlaną treść, ale wówczas odbiornik musiałbym umieścić na kierownicy) ze względu na wewnętrzną mgiełkę. Czy mogę coś z tym zrobić nim wyślę produkt do serwisu? Swoją drogą ciekawe jak doszło do przecieku.

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
« 18 Maj 2015, 00:32 »
Rozkręcić, wysuszyć*, skręcić?

* - np. na noc do worka z suchym ryżem, tylko tak żeby nie naleciał do środka ;)

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
  • Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 16.03.2015
« 18 Maj 2015, 11:11 »
ponieważ nie miałem żadnego GPS nawet w ręce  ::) chciałem spytać czy Polski soft ( czyt. język nasz narodowy, bo ja tylko jak każdy z mojego pokolenia uczyłem się języka bratniego i jeszcze j.francuski nie jest mi obcy ) jest w standardzie czy w przypadku zakupu zagranicą trzeba go wgrywać. No i drugie pytanie, a w zasadzie przypuszczenie gwarancja jest ogólnoświatowa,
prawda ? O dostępności map pierwsze poczytam, a później ewentualnie popytam  :)
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
- Gandhi

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 18 Maj 2015, 11:20 »
jest w każdym, choć nie za bardzo wiem po co. I tak musisz się wstępnie dowiedzieć po co są dane funkcje. Jak się one nazywają, w danym języku, to już mniej istotne. Komunikatów nawigacyjnych i tak nie ma, są tylko piknięcia :P
Z gwarancją to nie wiem.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
  • Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 16.03.2015
« 18 Maj 2015, 11:24 »
to prawda, że funkcje ważniejsze niż język  ::), aczkolwiek człowiek zawsze pewniej się czuje jak chociaż ma blade pojęcie w czym próbuje się zorientować.
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
- Gandhi

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 18 Maj 2015, 14:32 »
Globalbus, są komunikaty nawigacyjne, tylko tekstowe :) i one mogą być częściowo w obcym języku. Zauważyłem na forumowym zlocie, że ludzie mają włączoną opcję komunikatów, tekstowych wskazówek nawigacyjnych. Reszta w urządzeniu, 99,9% menu będzie w języku polskim.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 28 Maj 2015, 11:19 »
pytanie:

czy w Etrexie 20 da się zrobić taki myk, by na pół ekranu był profil wysokościowy a na drugiej połowie mapa?
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna pff

• Miasto:
  • Na forum od: 10.01.2013
« 28 Maj 2015, 13:23 »
No właśnie o to pytałem niedawno. :)

Mam już relację z której kojarzyłem że wykres jest,
http://www.znajkraj.pl/nawigacja-gps-na-rowerze-garmin-etrex-20
ale wynika że właśnie nie.

• blog podróżniczy
« 28 Maj 2015, 15:56 »
nope. Przy 30 lub modyfikowanym firmware, da się wyrzucić wykres wysokości na panel (czyli przełączać sobie przyciskiem w rogu z wykresu na mapę).

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 28 Maj 2015, 16:42 »
Da się, da się.  :)
Menu--konfiguracja--mapa--pola danych--własne--podczas nawigacji--pulpit--wykres wysokości.
Tak samo można ustawić kiedy nawigacja nie nawiguje.
Dotyczy to Etrex 30, nie wiem jak sprawa wygląda w Etrex 20.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 28 Maj 2015, 17:37 »
O tej opcji nie znałem. Niestety w extrexie 20 można tak ustawić kompas, stoper lub geocaching, nie wykres :(
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

• blog podróżniczy
« 28 Maj 2015, 17:43 »
przypomniało mi się, że można też podpiąć wykres wysokości do panelu komputera podróży, co może być wygodniejsze od zasłaniania sobie mapy. (Zmień zestawienie - wykres wysokości)

Offline Mężczyzna usulovski

• Miasto: Edynburg
  • Na forum od: 17.07.2008
« 1 Cze 2015, 21:54 »
Rozkręcić, wysuszyć*, skręcić?

* - np. na noc do worka z suchym ryżem, tylko tak żeby nie naleciał do środka ;)

Jak powiedziałeś tak zrobiłem i pomogło, dzięki. Musiałem coś zrobić tym bardziej, że urządzenie przestało łączyć się z satelitami, okazało się, że zawigocona jest antena. Okazało się również, że wilgoć dostała się między wyświetlacz, a ekran ochronny, a nie całkiem do środka, nawet nie wiedziałem, że są dwie szybki. W tym sezonie możemy do woli testować wytrzymałość akcesoriów rowerowych w deszczu ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum