Autor Wątek: GPS  (Przeczytany 311661 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: GPS
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Kobieta starszapani

• Miasto: wioska na końcu świata
  • Na forum od: 30.03.2015
« 11 Paź 2015, 20:16 »
Raczej nie był to jednorazowy występ. Właśnie zrobiłam test parapetowy przy +2C. Niestety GPS zachowuje się tak jak opisałam. Muszę interweniować  :-[

"W nieznane wejdź, Odważnym bądź, Za tajemnicą idź...." JW

Offline Mężczyzna Psotnik

• Miasto: Niestety W-wa
  • Na forum od: 10.07.2012
« 12 Paź 2015, 15:58 »
Na wiosnę zakupiłem swoją pierwszą nawigację.(etrex 20)

Trudno nie odczuć różnicy. Partnerka zaczęła marudzić, że w przyszłym roku i Ona by chciała coś podobnego. Raz, że dbam o mienie dwa etrexik jest prawie nowy. Pomyślałem więc, że może oddam go w kobiece dłonie a sam poszukam czegoś nowszego dla siebie.

Nie przeczę, że kieruje mną po części lenistwo, ale mam dylemat czy pozostać przy etrexie z którego jestem zadowolony i kupić jego nowszą wersję 20 lub 30x czy pokusić się o 64 lub 64s.

Jaka jest między tymi urządzeniami różnica?

Wątek jest długi więc jeżeli już było takie pytanie to przepraszam i proszę o przekierowanie.

Odpłynąłem stąd bez żalu od tego wersalu bo czuję ten luz.

Offline Mężczyzna globalbus

• Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 12 Paź 2015, 16:53 »
główna różnica polega na tym, że seria 62/64 żre więcej prądu, jest większa i szybsza w działaniu. Trochę też ergonomia lepsza, bo więcej przycisków i można chodzić na skos po mapie :)
wersja z "x" ma ekran o wyższej rozdzielczości i mocniejszy procek - żre więcej prądu
Jeśli twierdzisz, że etrex jest dużo za wolny, szukaj czegoś innego. Jeśli nie przeszkadza ci jego prędkość, to imho nie ma co się pchać w nowsze wynalazki. Z perspektywy czasu żałuje jedynie, że trochę przyoszczędziłem wziąłem 20 zamiast 30, ale nie jest to szalenie istotna różnica.

My home is where my bike is.

Offline Kobieta starszapani

• Miasto: wioska na końcu świata
  • Na forum od: 30.03.2015
« 14 Paź 2015, 20:48 »
Jestem pod wrażeniem szybkości odpowiedzi z supportu Garmina (przynajmniej na razie). Odpisują od razu na każdego maila. Sytuacja wygląda tak. Kazali mi zaktualizować urządzenie i wykonać twardy reset. Niestety nic to nie dało więc zgłosiłam reklamację. Jutro wysyłam GPSa do Warszawy. Mam nadzieje, że mi wymienią na nowy :)

Edit, żeby nie mnożyć bez sensu postów.
Wymienili mi Garmina na nowy egzemplarz. Dzisiaj odebrałam i przeprowadziłam testy w lodówce (+4C) i zamrażarce (-20C). Jak na razie wszystko działa jak należy i niech tak pozostanie :)
« Ostatnia zmiana: 19 Paź 2015, 19:10 starszapani »

"W nieznane wejdź, Odważnym bądź, Za tajemnicą idź...." JW

Offline Mężczyzna michał

• z kropką
  • Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 10.06.2008
« 30 Paź 2015, 09:15 »
Zepsułem wyświetlacz w Etrexie :o
Leżał kilka dni w plecaku który przekładałem z miejsca na miejsce i z auta do auta. Gdzieś musiałem rąbnąć i się stało :(

Wie ktoś może czy to da się wymienić własnymi łapami i czy wyświetlacz jest gdziekolwiek dostępny?

Offline Mężczyzna globalbus

• Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna michał

• z kropką
  • Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 10.06.2008
« 30 Paź 2015, 12:25 »
Cena konkretna....
A ja się łudziłem że będzie tak jak w przypadku Solida-kilkadziesiąt złotych i pół godziny roboty...

Offline Mężczyzna siendziaty

• Miasto: Tarnów
  • Na forum od: 04.02.2014
« 30 Paź 2015, 12:59 »
Poszukuję szkła hartowanego dla etrexa 20. Popularne sklepy z gps mają, co najwyżej folię ochronną. Ew. może komuś się kurzy w domu? :)

Offline Mężczyzna Karol

• Miasto: Mikołów
  • Na forum od: 21.02.2011
« 30 Paź 2015, 13:08 »
Poszukuję szkła hartowanego dla etrexa 20. Popularne sklepy z gps mają, co najwyżej folię ochronną. Ew. może komuś się kurzy w domu?
Jestem też zainteresowany  :)

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
  • Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 16.03.2015
« 30 Paź 2015, 15:07 »
Gdyby było jakieś zamówienie zbiorcze na szkło to też się piszę
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
- Gandhi

Offline Mężczyzna rafal77

• Miasto: zabrze
  • Na forum od: 14.10.2015
« 31 Paź 2015, 21:47 »
Witam.
Mam pytanko posiadam nawigacje samochodową Modecom , czy ktoś ma doświadczenie z używania właśnie nawigacji samochodowej w turystyce rowerowej . Moja nawigacja jest bez wgranej mapy , jaką polecacie aby przydała się do turystyki rowerowej

Offline Mężczyzna wikrap1

• Miasto: łódź
  • Na forum od: 03.02.2013
    • Wyprawy młodej pary
« 31 Paź 2015, 22:29 »
Że tak w skrócie powiem - będzie spory kłopot z prądem ;) Nie wiem jak Twoja, ale samochodowe nawigacje zwykle chodzą np. pod windowsem CE z nakładką. Czasami da się podmienić program nawigacyjny, czasami nie. Nie wiadomo co tam siedzi i czy da się tam jakieś swoje mapy wrzucić. Do tego ekran bez lustra, musi chodzić na pełnym podświetleniu, by w cieniu było coś widać. To prądu zjada co nie miara.

Ogólnie odradzam podążanie w tym kierunku.

Offline Mężczyzna rafal77

• Miasto: zabrze
  • Na forum od: 14.10.2015
« 1 Lis 2015, 08:30 »
Co do prądu to zdaje sobie sprawę że rewelacji nie będzie , nawigację kupiłem typowo do samochodu i chce wypróbować ją na rowerze .
Wgraną mam Auto Mapę ale nie jest to mapa do turystyki rowerowej bynajmniej nie dla osób które chcą się poruszać drogami szutrowymi .
Jaką polecicie mi mapę aby była w miarę szczegółowa i np.  domu mogę sobie narysować trasę i wgrać ją do nawigacji .
Jeszcze jedno pytanie .
Czy jest jakaś mapa na telefon ( android) która do swojej pracy nie wymaga połączenia z internetem , a również można narysować swoją trasę w domu i odtworzyć ją po drodze ?

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
« 1 Lis 2015, 08:43 »
@michał
Rozbierałeś? Może tylko taśma się wypięła.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum