To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.
A wrzuć tu tego gpxa to popatrzę. Nazwy śladów są wewnątrz, nazwa samego pliku nie ma znaczenia.
Cytat: tomek w 25 Kwi 2016, 10:43A wrzuć tu tego gpxa to popatrzę. Nazwy śladów są wewnątrz, nazwa samego pliku nie ma znaczenia.ja też miałem tak ze śladem wyprawki od Emesa. Zmiana nazwy pliku na kompie nic nie dała. Ale już w samym urządzeniu nazwę można zmienić.
<trk> <name>tu-jest-nazwa-śladu</name> <trkseg>
GPX jest plikiem w XML-u więc możesz sobie podejrzeć jego strukturę i edytować. Nie ruszaj tylko znaczników czyli tego co w nawiasach trójkątnych <znacznik> Otwórz plik GPX za pomocą np. Notepad++ (lub w jakimś innym edytorze który nadaje się do edytowania XML-ów) i nazwę wpisz pomiędzy znacznikami <name>nazwa pliku</name>.
Przecież jak zapisujesz na dysk to plik sobie możesz dowolnie nazwać. Tu problem z nazwami może wynikać np. z umieszczenia kilku tras w jednym pliku czy nawet jeszcze czegoś innego. Dlatego poprosiłem o plik, to będzie jednoznacznie wiadomo.
A sprawdź na przykładzie poniższego linku. Ja zapisuje pod inną nazwą, ale to nic nie daje, w Garminie w nazwie pliku (śladu) mam nadal domyślną wartość z serwisu. Ale może robię coś nie tak?http://goo.gl/0z1MAB