Autor Wątek: GPS  (Przeczytany 311614 razy)

Offline Mężczyzna Siara_iwj

• Miasto: Sheffield
  • Na forum od: 19.11.2016
Odp: GPS
« 10 Lis 2017, 20:49 »
Może Mio serii 300 lub 500..? Mam 315 i jest niezła nawigacja jak i współpraca z czujnikami. Tylko akumulator, więc trzeba by pomyśleć o dynamie.

Offline Mężczyzna BRC

• Miasto: Śrem
  • Na forum od: 21.08.2011
« 18 Lis 2017, 17:50 »
Witam! Czy ktoś może potwierdzić, że ten uchwyt na rower pasuje do Garmina serii Gpsmap 64?[/url]

Offline Mężczyzna kviato

• Miasto: Zawada/k Zamościa
  • Na forum od: 09.11.2013
« 18 Lis 2017, 18:14 »
Oczywiście że pasuje :)
http:

Offline Mężczyzna BRC

« 18 Lis 2017, 18:28 »
Dzięki za odpowiedź:) Przymierzam się do zakupu i chciałbym go zamontować na mostku.

Offline Mężczyzna m.arek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.03.2014
« 18 Lis 2017, 18:55 »
Jeśli płacisz coś w okolicy 2 USD, to pomyśl jeszcze o smyczy...

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 18 Lis 2017, 19:03 »
O smyczy warto pomyśleć zawsze, nawet gdy się ma oryginały.

Offline Mężczyzna przemo3642

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 12.12.2012
« 19 Lis 2017, 00:16 »
Przez ręce przeszły mi 4 uchwyty do Garmina - 2 oryginalne i 2 nieoryginalne (trzy z nich nadal posiadam, przy czym używam tylko dwóch). Na podstawie moich doświadczeń z nimi mam taką radę: uchwytów nieoryginalnych do Garmina unikać jak ognia! Wyglądają praktycznie tak samo, jak oryginalne, wydaje się też, że są zrobione z takiego samego lub bardzo podobnego plastiku. Jedyna różnica między nimi jest taka, że oryginalne bardzo przyzwoicie trzymają urządzenie, a oba nieoryginalne miały z tym duży problem: Garmin sam się z nich wysuwał!

Offline Mężczyzna mula53

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 29.01.2009
« 19 Lis 2017, 00:59 »
Sęk we właściwych ustawieniach przeliczania w basecamp i urządzeniu. Muszą być możliwie kompatybilne, reszta to wady routingu/kategoryzacji map. Np w UMP niektóre drogi krajowe traktuje jak autostrady, jeśli w urządzeniu masz "omijaj autostady", to usilnie będzie cię stamtąd spychał. Tak samo kretyńsko może się zachować przy ustawieniu omijaj drogi gruntowe. np w CNE kategoryzacja leży i możesz mieć trasę, o której byś nawet nie pomyślał, że to droga Po paru wpadkach, nie zrażając się, nauczyłem się z tego korzystać. No, bo co to za radocha na długim wyjeździe mieć całą trasę ustawioną na sztywno, tak to zjeżdżam gdzie chcę, najwyżej pokłócę się trochę z gpsem kto ma rację - da się przejechać, ja mam rację - trafiam na płot, gps ma rację. Gminy też "przypadkiem" nie ominę, bo etrex wyświetla mi ich granicę transparentnie nad dowolną mapą.
Oh, to widzę, że nie tyko mi te Garminy przydają cierpień. Czasem mam taką pokusę zrzucić to to ze skały jak robili starożytni Spartanie.

Offline Mężczyzna maper

• Miasto: Straszyn
  • Na forum od: 15.02.2016
« 19 Lis 2017, 06:52 »
Miałem pecha. Mój poprzedni etrex 30 poległ po upadku z wysokości 40 cm. Spadł na bruk i wyświetlacz się rozlał.

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
« 19 Lis 2017, 07:11 »
Jeden dodatkowy zip rozwiązuje problem. Z tyły poprowadzony pod uchwytem, z przodu nad nim. Przy odpowiednio lekkim naciągnieciu pozwala w każdej chwili wyjąć urządzenie a jednocześnie blokuje wysunięcie się.  Od kilku lat nie miałem z tym żadnego problemu.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 49%]

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 19 Lis 2017, 09:02 »
Miałem pecha. Mój poprzedni etrex 30 poległ po upadku z wysokości 40 cm. Spadł na bruk i wyświetlacz się rozlał.

Mój przeżył bez szwanku upadek przy prędkości ponad 40 km/h i przejechanie przez peleton kolarski. Polecam naklejki na szybki, one są dość grube i bardzo mocno wzmacniają ochronę Garmina.

Nie wiem po co tyle kombinować z zipami, przekręcaniem i ryzykować, że jednak upadnie. Jak mi wypadł na tym wyścigu to pół godziny go szukałem, bo nie zauważyłem dokładnie momentu wypadnięcia. Nie lepiej kupić taką krótka smycz, wystarczy owinąć dookoła kierownicy i macie pewność, że nie zgubicie i nic się z urządzeniem nie stanie?

Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 19 Lis 2017, 09:13 »
Ja mocuje na mostku. Wtedy języczek od wysuwania jest ciężko dostępny i samoczynnie nie ma jak się odblokować.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna maper

• Miasto: Straszyn
  • Na forum od: 15.02.2016
« 19 Lis 2017, 09:28 »
Ja mocuje na mostku. Wtedy języczek od wysuwania jest ciężko dostępny i samoczynnie nie ma jak się odblokować.
To nie załatwia sprawy. Tak samo mocuję, a wystarczy popchnąć odbiornik do przodu, żeby wyskoczył z mocowania. Uchwyt mam oryginalny, kilkuletni. Czy nowy trzyma lepiej, nie wiem.

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 19 Lis 2017, 09:34 »

Jeden dodatkowy zip rozwiązuje problem. Z tyły poprowadzony pod uchwytem, z przodu nad nim. Przy odpowiednio lekkim naciągnieciu pozwala w każdej chwili wyjąć urządzenie a jednocześnie blokuje wysunięcie się.

Poproszę zdjęcie albo rysunek.

Offline Mężczyzna BRC

« 19 Lis 2017, 10:36 »
Kurczę nigdy nie miałem problemu z wypadającym Garminem. Ładnie się zatrzaskiwał i zawsze siedział solidnie (etrex 20). Niestety nie wiem jak to się stało ale gdzieś mi zaginął:( Nie używałem go od pewnego czasu, chciałem sięgnąć po niego i zonk. Etui puste! Przekopałem całą chatę i nie znalazłem. Nie mam pojęcia co się z nim stało. Więc został mi uchwyt od erexa a będę jednak chciał się przesiąść na coś szybszego (gpsmap) zostając przy guzikowcu.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum